hyvinvointi Mieli Motivaatio Musiikki treenaaminen Treeni

TREENIMOTIVAATIO NOUSUUN

Treenimotivaatio_minifitnessAjat kotiin rättiväsyneenä pitkän työpäivän jälkeen ja tiedät että pitäisi suunnata salille. Motivaatio on kuitenkin kateissa, sillä väsymys painaa ja tekisi mieli painaa viltti korviin – tämähän on ok silloin tällöin, mutta emme voi sallia tätä laiskuus puuskaamme ihan joka päivä. Haluathan kuitenkin oikeasti mennä salille ja voida hyvin! Motivaatiomme ei itseasiassa koskaan varsinaisesti katoa tai häviä mihinkään, vaan se tarvitsee vain elvyttämistä. Olemmehan motivoineet itseämme jo monien erilaisien puuhien pariin päivän aikana, joten miksi tämä omaan hyvinvointiin kohdistettava aika olisi jotenkin poikkeus? Senhän kuuluisi olla yksi tärkeimmistä askareistamme. Siksi olisikin tärkeää löytää ne omat toimivat keinot uuden energian virittämiseen! Itselläni parhaimpina keinoina toimivat kolme asiaa; kova treenikaveri, boostaava musiikki ja motivoivat nauhoitukset – nyt kerron tuosta viimeisestä hieman.

Olen ladannut puhelimeeni SoundCloud-sovelluksen, jonka kautta kuuntelen erilaisia itseäni motivoivia äänitteitä. Yksi paras fiiliksen nostattaja on Sayasuken 1 tunnin mittainen motivaatio-nauhoite. Tämä toimii myös aamuina, jolloin vaaditaan järkkymätöntä asennetta ja itsevarmuutta. Myös silloin kun päivä tuntuu ihan surkealta, saattaa tästä nauhoituksesta saada lisää virtaa. Käytän usein omat automatkani hyödyksi joko motivoitumalla musiikin, puhe nauhoituksien tai äänikirjojen avulla. Jos joku on joskus valittanut ruuhkasta, kannattaa siitäkin ajasta opetella ottamaan kaikki hyöty ja ilo irti!

Salille voi valmistautua monella tapaa ja ainakin itse olen huomannut monesti kuinka oman mielen virittäminen vaikuttaa itse päivän treenituloksiin. Eilen hyödynsin omia latautumiskeinojani ja vaikka väsymys painoi ennen treeniä ihan hulluna, tykitettiin Lindan kanssa penkkienkkana molemmat 70 kiloa! Hassua että usein kun tuntuu olevansa oikeasti lopussa irtoaa treeneissä silti eniten. Älä siis anna mielesi huijata sinua, vaan opi työstämään sitä oikein – eilen käytin näitä kaikkia kolmea (musiikki, puhe ja treenikaveri) omana motivointikeinonani.Salitreeni_automatka

 

Mahtavaa treeniviikkoa tyypit <3 -E

Kuvat – Mona Salminen