arki Bikini Fitness elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Mieli Motivaatio onnellisuus Terveys treenaaminen Treeni vammat

Urheilijan sydän

Minifitness_rakkausurheiluunMikä asia oli sinun lempipuuhaasi kun olit lapsi? Mistä haaveilit? Halusin kysyä tätä sinulta siitä syystä, että eilen ymmärsin jotain pysäyttävää – olen tehnyt unelmistani totta ilman aktiivista pyrkimistä siihen. Se on tapahtunut luonnostaan, omalla painollaan. Se haave on lähtöisin jo sieltä lapsen pienestä unelmoinnista ja haaveilusta. 

Urheilu oli minulle jo silloin nilliäisenä parasta huumetta. Purkasin siihen turhautumisen, vihan, ilot ja surut. Tein sitä paljon ja olin kaikkiruokainen lapsi urheilun suhteen. Ruokapöydässä en niinkään, vaan nirsoilija nosti päätään – se puoli on kuitenkin kivasti taltutettu näin aikuisiällä. 

Harrastin yleisurheilua, koska se oli edullista. Harrastin kaikkea mikä ei maksanut mitään. Juoksin, pelasin pesäpalloa, hiihdin, pyöräilin ja uin. Aina oltiin ulkona pelaamassa jotakin. Ehkä siksi teinkin kaikkea monipuolisesti, koska ei ollut varaa keskittyä yhteen juttuun täysillä. Halua olisi kyllä piisannut tyttöjen lätkästä ties mihin! Jossakin vaiheessa päätin satsata juoksuun ja harjoittelu muuttui hieman aikuisemmaksi. Tärkein muutos tapahtui kuitenkin omassa pääkopassani. Halusin sitä ja tavoittelin jotakin ihan oikeasti. Tämä loppui kuitenkin ennen kuin ehti oikeasti kunnolla alkaa. Välilevynpullistuma vei motivaation ja innon liikkumista kohtaan. Kaikki sattui ja tulokset huononivat kovan kehityskaaren jälkeen. Se söi ja kovaa. 15-vuotiaalle tämä oli kova paikka. Olisi halunnut mennä, mutta ei voinut. Rakastin liikuntatunteja, mutta nyt sain istua vaihtopenkillä huutamassa. Välillä en malttanut, vaan menin vaikka sattuikin. Tylsistyin kotona ja muistan edelleen sen ahdistavan fiiliksen, en voinut olla oma itseni.Minifitness_sportlife minifitness_urheilijan sydän

En osannut tehdä paluuta juoksuradoille, vaikka polte olisikin ollut kova. Paras ikäni kehittymisen kannalta oli mennyt hukkaan ja oma mielenkiinto oli pyöreä nolla. Kuntoutin kehoani kuntosalilla alkuun pelkällä kuminauhalla. Otti päähän, mutta silti se oli henkireikäni. Koulun ruokalassa tarjottimellani ruoan kaverina kulki tulehduskipulääkkeet. Pohjallakin on kuitenkin loppunsa.

Siitä se vähitellen taas alkoi, innostukseni urheilua kohtaan. Tein taas kaikkea mahdollista liikuntaa ilon kautta. En tarvinnut tavoitetta nauttiakseni siitä. Oli vaan mahtavaa kun sai taas tehdä.

Piti käydä pohjalla. Pystyn arvostamaan urheilua ihan uudessa valossa tämän kokemuksen myötä. Jokainen päivä terveessä kehossa on juhlan aihe, eikä toimivaa kehoa tulisi koskaan laiminlyödä, tai pitää itsestäänselvänä. Arvosta sitä, liikuta sitä, kehu sitä, iloitse siitä. Ihan joka päivä!Minifitness_fitlife Minifitness_travelling_fitness

Treenaan koska se on hauskaa. Pääsen haastamaan itseäni ja kokemaan onnistumisia. Pääsen purkamaan sinne kyykkyprässiin ihan kaiken. Menen salille iloisena ja lähden vielä astetta parempana tyyppinä ulos. Joskus menen salille kiukkuisenakin, mutta aina sieltä lähtee hymyillen ulos, vaikka jalat eivät ehkä kantaisikaan. Jos tätä tekemistäni ei olisi johdattanut aina se aito tekemisen ilo, en olisi saavuttanut SM-kultaa. Uskon että tämä aito fiilis, jano ja nauttiminen urheilua kohtaan näkyy ulospäin. Se näkyy naamasta! Se näkyy tuloksista! En hemmetissä tekisi tätä jos tämä ei olisi kivaa. Tämä on mun juttuni, tiesinhän sen jo ihan nassikkana. 

Haaveilin aina kilpaurheilusta. Pitkään kuvittelin urheilijan sydämeni sykkeen hiipuneen. Minussa elää kuitenkin tämä pieni haastaja, joka on aina valmis. Olen ollut aina kilpailuhenkinen ja sitä ei saa minusta pois. Urheilijan sydän on ja pysyy, kilpailin tai en. On vaikea sanoin edes kuvailla kuinka onnellinen olen siitä, että päätin antaa sisäisen haaveeni lentää. Korjasin potin ja sen pienen Eevin haaveen aikuisiällä. Kaikki lähti tekemisen ilosta. Kaikki tapahtui sydämestä, ihan omalla painollaan. 

Love, E

Kuvat – Julia