arki Blogi hyvinvointi koti ja sisustus

Uuden kodin haasteita

eeviteittinen_blogi_muuttaminen_fiiliksiaEn tiennyt kuinka remontoinnin ja muuttamisen aikana voisi oppia niin paljon uusia puolia toisesta – niin hyvässä kuin pahassa. Olen oppinut myös itsestäni ja huomannut, kuinka olen oppinut olemaan aikaisempaa joustavampi ja maltillisempi. Me molemmat olemme joutuneet opettelemaan sitä, että toisella on ihan yhtä vahva tahto kuin toisella. Kumpikaan ei ole “ihan sama” tyyppiä, eikä tämä yhtälö ole aina kovin helppoa. Molemmilta on siis vaadittu myönnytyksiä, jotka ovat saattaneet välillä tuntua todella vaikeilta. En enää jaksa vääntää kaikesta, ellei asialla ole sitten suurempi merkitys itselleni. Olen opetellut antamaan periksi, sekin on taito tiesitkö. En nimittäin olisi aikaisemmassa elämässäni osannut moista. Kun talossa asuu alfauros ja naaras leijona, on toisinaan valloilla maailmansota. Nämä sodat ovat onneksi kuitenkin sovittava nopeasti, jotta ehtii tulla uusia:D Elämä kuitenkin koulii, varsinkin tämä yhteinen.

Meidän isoin haaste tässä muutossa on ollut tavaroiden mahduttaminen uuteen asuntoon. Kun tavaraa tulee kahdesta asunnosta, käydään ensin neuvottelut siitä, mitä otetaan ja mistä luovutaan. Sen jälkeen lähdetään kokeilemaan kuinka vanhat kalusteet istuvat uuteen kotiin. Pyöritellään ja ihmetellään. Mikään ei sovi täydellisesti, mutta tärkeintä on harmonian säilyminen. Tunnelma, viihtyvyys ja se että tavarat löytävät kaikki oman paikkansa. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet tiukkoja ja vaatineet kompromisseja enemmän kuin yksi vuosi yhteensä. Nyt ollaan kuitenkin jo valoisalla puolella. Ensi viikon ohjelmistossa on viimeisin laatikoiden purkamista ja yleistä säätöä (johon saa tuhlattua aivan liikaa aikaa). Tiedän että aika kultaa muistot tässäkin asiassa, eikä muuttoa koskaan jälkikäteen koe samalla tavoin kuin sitä eläessä. Kaikki näkee suuremmassa mittakaavassa, koska väsyttää, on kiire ja stressi painaa. Se on osa elämää.eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_koti eeviteittinen_blogi_koti_sisustus

Olimme alunperin ajatelleet uuden kodin olevan muuttoa vaille valmis. Ei tehdä mitään, tai ehkä muutaman lastulevyseinän voisi laittaa uusiksi. Siitähän se ajatus kaikkeen lähti ja sen vuoksi myös ihan pikku homma levähti vähän isommaksi. Tuli vähän lisää juttuja, kuten makuuhuoneen seinät, keittiön seinät, vaneriseinä portaikkoon, patterinsuojien rakentaminen, valokatkaisimien vaihtaminen yhtenäisiksi, ja ihan lopuksi vielä muutama uusi kaappi keittiöön. Remonttia tehtiin kahden päivän sijaan lopulta kaksi viikkoa. Ei mikään paha, mutta silti rasittava ja erityisesti rahaa vievä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nämä kannattaa tehdä heti pois alta. Nyt jo kahdesti tämän kokeneena, remontti laajenee aina. Sitä alkaa haluta lopulta aina enemmän. Tulen laittamaan ennen ja jälkeen kuvia myöhemmin, niin saatte hieman käsitystä muutoksesta.

Tänään sen sijaan haluan vain vähän, sillä olen saanut käskyn karsia sisustustavarani minimiin. Hei naiset, te ymmärrätte kuinka vaikeaa se on! Sisustaminenhan on juuri se minun juttuni. Sopivasti sisustusjuttuja tuo aina kotoisuutta ja tunnelmaa. Taulut, kynttilät, koriste-esineet, maljakot. Opettelen elämään minimalistisen ihmisen kanssa, jonka kodissa oli alkujaan 3 tuikkua. Vaikka sain tänään purettua viimeiset laatikot, on meillä vielä edessä noin parinkymmenen laatikon tyhjentäminen varastolta. Olen luvannut lahjoittaa osan pois ja osa menee varastoon odottelemaan mökille sijoittumista. Tarkennan vielä, ettei tätä mökkiä ole vielä olemassa, mutta isona haaveena sellainen kuitenkin edelleen on.eeviteittinen_blogi_puma eeviteittinen_sportlook

En halua ostaa mitään uutta tämän vallitsevan tavarapaljouden vuoksi, joten pyrimme hyödyntämään kaikkea olemassa olevaa. Olemme hankkineet ainoastaan yhden sohvan, joka toimii samalla varavuoteena. Se oli hyvin käytännöllinen ja  fiksu ratkaisu. Toivottavasti mitään muuta emme joudu hankkimaan. Olen muuten ajattelut laittavani taas yleistä sporttivaate-kirppistä pystyyn Zadaan-apin puolelle. Kierrättäminen on aina hyvä juttu!

Nyt on silmät taas vaihteeksi sen verran kierolla, että saa tallustella suoraan suihkun kautta sänkyyn. Huomenna alkaakin työviikko, jonka ohessa jatketaan tottakai myös tätä projektia. Viimeistä viikkoa viedään, pakko uskoa siihen.

Tsemppiä uuteen viikkoon siis meille kaikille <3 -E