Blogi hyvinvointi Mieli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys

Uudenvuodenlupauksia vai toteutuneita unelmia?

eeviteittinen_uudenvuodenlupaukset_toteutuneet_unelmat

Uudenvuodenlupaukset. Niitä me rakastamme tehdä! Mutta miksi? En tiedä olenko ikinä luvannut mitään itselleni sen vuoksi, että se kuuluu tapoihin. Toisaalta lupaus itselleen voi olla hyväkin sysäys kohti parempaa elämänlaatua. Toisinaan ne kuitenkin tuntuvat vain kuormittavan meitä, kuten esimerkiksi lupaus rantakunnosta 2019, tai kuuden kuukauden karkkilakosta. Lupauksien tulisi olla sellaisia, jotka ovat meille oikeasti merkityksellisiä. Jos aina epäonnistut lupauksissasi, olet ehkä valinnut vain asioita, jotka eivät lopulta ole niin kovin merkityksellisiä juuri sinulle. Haluan pitää lupaukseni, myös itselleni. Ehkä siksi valitsen ne tarkkaan. Kaikkien ei tarvitse olla karkkilakossa, saatikka laihtua.

Mitä jos tänä vuonna ehdottaisin sinulle jotain ihan muuta? Mitä jos muuttaisit tämän perinteen kokonaan? Aion nimittäin tehdä tämän saman. Tämä on sitä paitsi paljon jännittävämpää, eikä lainkaan ahdistavaa. Ei tarvitse syödä kiloa karkkia vain sen vuoksi, että kohta vaihtuu vuosi. Eikä tarvitse ostaa edes uusia lenkkareita, tai herätä kello kuusi aamulenkille. Tarvitset tähän ainoastaan 10 minuutin hetken itsellesi, sekä kynän ja tyhjää paperia. Suosittelen hakeutumaan omaan rauhaan ja tyhjentämään mielen hetkeksi.

eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_kirjeen_kirjoittaminen_itsellesi

Kirjoita itsellesi kirje. Kirjoita siihen kaikki ajatukset ja toiveet, mitä haluat itsellesi tapahtuvan vuoden aikana. Kaikki haaveet ja unelmat, äläkä mieti ovatko ne edes mahdollisia. Sillä ei tässä vaiheessa ole mitään merkitystä. Älä mieti yhtään mitään muuta kuin sitä, millaista toivoisit elämäsi olevan vuoden päästä? Mitä on tapahtunut, miten olet muuttunut ja miltä elämäsi tuntuu. Anna tajunnanvirran tulla vapaasti, äläkä mieti liikaa. Lupaan, että vaikka kirjoittaminen saattaisi olla haastavaa ja mieleesi nousisi vastaväitteitä, kirjoita silti. Kirjoita kaikki. Kirjoita kirje lempeästi ja rakastaen.

Kun olet lopettanut kirjoittamisen, taittele kirje ja sujauta kuoreen. Pyydä puolisoasi, tai ystävääsi laittamaan se hyvään talteen. Jos luotat itseesi, voit laittaa sen paikkaan, josta se ei katoa. Laita kalenteriin muistutus vuoden päähän kirjeen olemassa olosta, saat nimittäin avata sen silloin. Saatat yllättyä elämästä.

Jos olet jo tehnyt tämän viime vuonna, huomaa kuinka monta asiaa on tapahtunut? Entä millaisella matkalla olet tällä hetkellä? Oletko menossa oikeaan suuntaan? Oletko kuunnellut aitoja halujasi? Oletko vetänyt joitakin toiveita puoleesi  jopa huomaamatta? Kirjeestä löytyy ihania asioita, jotka sinä olet kirjoittanut. Se on ollut toive itsellesi elämää ja hyvinvointiasi varten.

Kirjoittaminen järjestää mielessämme jotain paikoilleen. Ymmärrämme sen paremmin, kuin esimerkiksi vain ajatuksien puhumisen ääneen. Ajatuksia tulee tulvana jatkuvalla syötöllä, mutta tekstin tuottaminen on erilaista. Sinne paperille päätyy usein paljon suodatetumpia, mutta aidompia ajatuksia sisimmästä. Kirjoittaminen selkeyttää paljon enemmän kuin uskomme. Asioista tulee helpommin totta.

Kirjeen voimassa on jotain ihmeellistä taikaa. Kokeile vaikka<3 Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille. Kuullaan taas ensi vuonna! Kiitos että olet ollut matkassani mukana tämän vuoden. Halein, Eevi