Makeanhimo ravitsemus ruoka Säilöntäaineet terveellisyys Treeni

Vähän parempi jäätelö!

Olen pitkään pohtinut sitä, miten ruokateollisuus meitä vedättää – Myöskään jäätelö, ei ole enää jäätelöä. Eikö tämä ole teistä naurettavaa? Tein tässä viikonloppuna löydön eksyessäni Citymarketin jäätelöaltaalle. Jäätelön nimi on 3 Kaverin Jäätelö ja sanoisin että tämä on askel kohti parempaa! Maku oli aito, kermainen ja raikas. Tämä maistui ihan oikealta jäätelöltä! Aivan erilaiselta kuin monet muut jäätelöaltaalta löytyvät, jäätelöä muistuttavat tuotteet. Makuna oli vadelma-valkosuklaa, josta tuli aidon marjan ja kerman maku. Isona plussana myös valkosuklaan palaset, jotka rouskuivat suussa. Koostumus ja maku olivat todella miellyttävät, suosittelen kokeilemaan  😛

jäätelö

 

3 Kaverin Jäätelö – Faktat

3 Kaverin Jäätelö on pieni kotimainen jäätelötehdas Helsingissä.
Tuotteet valmistetaan pienissä erissä ja nopeimmillaan matka valmistuksesta kuluttajan pöytään kestää vain muutaman tunnin! Jäätelö valmistetaan puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Maito ja kerma tulevat kotimaisilta tiloilta. Marjat taas ovat poimittu kotimaan metsistä tai kotimaisilta marjatiloilta.  Jäätelö valmistetaan käsityönä ja luulen että siinä, sekä oikeissa raaka-aineissa piileekin sen ihana salaisus. Voit oikeasti maistaa KERMAN ja aidon jäätelön maun! heidän missionsa oli tuoda markkinoille oikeaa jäätelöä, aivan kuin kotona tehtyä. Mielestäni he ovat onnistuneet tässä upeasti. Hintakin on mielestäni todella kohtuullinen, joka kertoo myös jälleen siitä mitä varten tuote on valmistettu. Tämä jäätelö on tehty kuluttajaa ajatellen, eikä teoliisuutta! Tavalliseen huijausjäätelöön lisätään ilmaa. Tähän jäätelöön ei! 3 kaverin jäätelö on täyttä tavaraa, itse JÄÄTELÖÄ. Parempi vaihtoehto verrattuna moneen muuhun.

Maut: Mansikka-Vanilija, Vadelma-Valkosuklaa, Mustikka-Kardemumma

kolmenkaverinjaatelo2

 

(Kuva lainattu Kulinaarilta, artikkelikuva lainattu http://snapshotmotions.blogspot.fi/)

Totuus jäätelöstä

Jälleen kerran päästään siihen että valinnoillamme vaikutamme. Seuraavaksi valotan teille hieman, mitä jäätelöt sisältävät? Aitoa Ruokaa kirjassa on pureuduttu tähän seuraavasti:

Jäätelönvalmistuksessa käytetään ilmaa, mutta nykyisin sitä käytetään hyödyksi siten, että ilmaa laitetaan niin paljon, että jäätelön määrä kaksinkertaistuu! Eli maksamme jäätelöstä yhtä paljon kuin ilmasta. Suomen litrapainoksi on määritelty vähintään 475 grammaa?! Kannattaa siis katsoa mitä ostaa.

Vaikka tuotteessa lukisi sen sisältävän kermaa, et voi luottaa siihen, että kyse on todella kermasta. Käsite kermajäätelö tarkoittaa vain, että tuotteessa on vähintään 8 % maitorasvaa ja kerma voi olla voin, veden ja emulgointiaineen sekoitus. Tikkujäätelöt ovat pakastettua ja makeutettua kasvirasvaa ja maidon sivutuotteita, jotka on makeutettu ja värjätty keinotekoisesti. Koko komeuden pitää koossa erilaiset lisäaineet, jotta ne pysyisivät litteän puutikun ympärillä. 

Suomessa jäätelöä saa lain mukaan nimittää;

  • Kermajäätelöksi jos siinä on maitorasvaa väh 8 %
  • Maitojäätelöksi jos siinä on maitorasvaa väh 2,5 %
  • Kasvirasvajäätelöksi jos siinä käytetään rasvana kasvirasvaa
  • Tofujäätelöksi, kun siinä käytetään soijasta tehtyä tofua

Magnum Classic ja GB Glace

  • Rasvaton maito,sokeri, kaakaovoi, kasvirasva, kaakaomassa, glukoosi-fruktoosisiirappi, täysmaitojauhe, herajauhe, voirasva, glukoosisiirappi, mono – ja diglyseridit, polyglyseroli, polyrisiinioleaatti, soijalesitiini, johanneksenleipäpuujauhe, karrageeni, karotenoidi ja aromiaineet (mitä nämä kaikki ovat?!)

Carte d’Or Vanilla

  • Jotta rasvaton maito, kasvirasva ja herajauhe muodoistaisivat oikeanlaisen suutuntuman!!, on tuotteeseen lisätty 3  eri stabilointiainetta ja 2 emulgointiainetta. Tätäkin mainostetaan “aitona vanilijajäätelönä”. 

Nestle Valiojäätelö, Wanhan ajan vanilijatuutti

  • 3 emulgointiainetta, 3 sakeuttamisainetta
  • Valmistusaineet kerma, sokeri, vehnäjauho, tärkkellyssiirappi, kasvirasvam mansikka, maitoproteiini, rypälesokeri, kaakaojauhe, emulgointiaineet (E471, E322, soijalesitiini), sakeuttamisaineet (E401, E412, E1442), aromit (vanilija, vaniliini), suola, voiöljy, maitojauhe, seljanmarjatiiviste, happamuudensäätöaine (E330)

Siinä on aika läjä lisäaineita. Kiva resepti “wanhan ajan jäätelölle”. Kiinnostaa ovatko he ryhtyneet minkäänlaisiin toimiin…

jäätelö3

Parempia vaihtoehtoja

3 Kaverin Jäätelön lisäksi, myös luonnollisempaa ja aidompaa jäätelöä valmistaa Helsingin jäätelötehdas sekä Jäätelömestarit (Papagello). He eivät käytä tuotteissaan kemiallisia lisäaineita. Hinta on hieman korkeampi, mutta itse olen ainakin valmis maksamaan oikeasta tavarasta, sen sijaan että maksaisin ilmasta ja epämääräisistä lisäaineista. 

 Maatalon jäätelö-ketjuun kuuluu yksityisiä maatiloja, jotka valmistavat jäätelön ketjun reseptillä oman tilan käsittelemättömästä maidosta. Lisäaineita on huomattavasti vähemmän, E-koodattuja ei lainkaan. Lukekaa tuoteselosteet! Niissä se totuus piilee.

Jos jäätelöä kuluu enemmän, mikset valmistaisi sitä itse? Hanki kotiin jäätelökone ja valmista jäätelöt itse, puhdasta kuin mikä! 

jäätelö5

 Jäätelö terveisin, E