arki hyvinvointi Terveys Treeni

VALKOISEMMAT HAMPAAT KOTONA

Minifitness_valkoiset hampaat_kotona

Olen nuorena ollut hyvin epävarma omasta hymystäni. Hammasrivistöni ei ole koskaan ollut suora ja koin sen olevan ruma – kunnes iän myötä tietenkin ymmärsin, kuinka persoonallinen se onkaan. Nyt en halua edes muuttaa sitä, vaan annan sen loistaa luonnollisuudellaan. Hammasrivistön suoruuden sijaan tulisi keskittyä suun hyvinvointiin ja luonnollisen kauniiseen, puhtaaseen hymyyn. Hampaat ovat ainakin itselleni asia, johon kiinnitän paljon huomiota. Nauru ja hymy ovat asioita, jotka eivät valehtele. Hymy kertoo pitääkö ihminen huolta itsestään. Huonosti voivat ihmiset eivät hymyile siksi että; a. he saattavat olla epävarmoja epäsiististä hammasrivistöstä ja värjäytymistä b. hymy ei ole herkässä yksinkertaisesti siksi että he voivat huonosti.

Hampaiden hoidostani on kyselty paljon ja olen siitä paljon kirjoitellutkin. Jos minun pitäisi sanoa yksi tärkein hampaiden ulkonäköä ja omaa hyvinvointia parantava asia, olisi se pävittäinen hampaiden harjaus kaksi kertaa päivässä. Vaihtelen usein hammastahnoja aamu- ja iltapesujen välillä. Aamuisin pesen hampaat Pepsodent White Now CC valkaisevalla hammastahnalla, jonka käyttö täysin turvallista. Hampaiden harjaukseen suosittelen ehdottomasti sähköhammasharjaa, sillä siihen siirtymisen jälkeen en ole joutunut hampaiden reikiintymisestä huolehtimaaan. Harjaa tulisi vaihtaa kerran kuukaudessa ja aina flunssan jälkeen.

Se voinko hyvin vai huonosti, näkyy aina hymyni kautta. Nauran ja hymyilen paljon kun olen onnellinen ja koko keho voi hyvin. Kun olo on ahdistunut tai yleinen olotila heikko, näkyy se hymyni kautta.

Minifitness_Pepsodent_white_now minifitness_valkoinen hymy Minifitness_puhtaat hampaat

Toisilla meistä on luonnostaan valkoisemmat hampaat kuin toisilla, mutta omaa väripigmenttiä täytyy silti huoltaa ja puhdistaa säännöllisesti. Hampaiden  luontaiseen väriin voivat vaikuttaa mm. fluoroosi, lääkeaineet, hammastapaturma ja ikääntyminen. Itselleni syntyy helposti värjäytymiä mm kahvista ja värjäävistä ruoista. Etuhampaiden pinnalle muodostuu ajan mittaan kerrostumista hampaan pinta osaan, joka täytyy käydä putsaamassa hammaslääkärillä.

Hampaiden puhtauteen ja hyvinvointiin pystyy pitkälti vaikuttamaan omalla kotihoidolla. Hammastahnan sininen pigmentti antaa valkoisemman vaikutelman välittömästi ilman hankausta ja se poistaa myös hampaan pinnallisia tahroja ja värjäytymiä – tämä vaikutus perustuu värjäytymien poistoon mekaanisesti puhdistamalla ja siniseen väriin. Valkoinen hymy kestää hyvän kotihoidon kanssa yleensä ainakin vuoden verran. Käyn perusteellisemmassa hampaiden puhdistuksessa ja hellävaraisessa valkaisussa kerran vuodessa hammaslääkärilläni.

Minifitness_hampaiden huolto_kotona Minifitness_hampaat_puhdas hymy

On ensisijaisen tärkeää huoltaa hampaita okein ja hellävaraisesti niin kotona, kuin ammattilaisellakin. Hampaiden valkaisu on mennyt muutamassa vuodessa ison harppauksen eteenpäin meillä Suomessa, sillä ainakin itse koen hellävaraisten valkaisuhoitojen monipuolistuneen ja parantuneen paljon aikaisemmasta. Muistan kuinka kivuliasta teininä oli kikkailla vaarallisilla valkaisuliuskoilla, jotka vihloivat ihan vietävästi. Myös ulkomailta tuli kannettua kaikenlaisia hammastahnoja. Niin ne ajat muuttuvat ja hyvä niin.

Pepsodentin White Now CC-tahna on kuulunut hampaiden huoltooni jo pitkään. Nyt tätä jo hyvää koostumusta on parannettu mineraaleilla, jotka vahvistavat hampaan kiillettä. Sen sisältämä sinkki ehkäisee myös bakteerien lisääntymistä ienrajassa, joka taas ehkäisee ientulehduksia ja hoitaa ikeniä. Sen lisäksi se sisältää reikiintymistä vastaan sisältävää natriumfluoridia. Olen myös huomannut, ettei uusi koostumus värjää samalla tavalla käsienpesuallasta kuin aikaisempi versio. 

Ps. Instagramissa @eeviteittinen on käynnissä Pepsodent White Now CC-kilpailu, jossa voit voittaa Pepsodent-tuotteita sulle ja kaverillesi! <3

E