arki Blogi hyvinvointi Mieli onnellisuus ravintolisät ravitsemus terveellisyys Terveys

Veloitukseton stressinhallinnan kurssi

*Kaupallinen yhteistyö: Harmonia KSM66

Vaikka arkinen meno onkin toistaiseksi rauhoittunut ja vilske kotona lisääntynyt, on monella huoli ja stressi silti läsnä. Stressaava elämäntilanne voi näkyä nyt univaikeuksina, ylivireytenä , sokerihimoina, tai näkyä kohtuuttoman kireänä olotilana. Tein teille itseasiassa jo kuukausi sitten videon, jonka ajattelin julkaista tilanteesta huolimatta. Joitakin stressin hallinnan vinkkejä voi hyvin soveltaa tähän hetkeen sopivaksi, tai laittaa korvan taakse myöhempää käyttöä varten! Uskon, että moni voi saada myös tähän elämäntilanteeseen helpotusta ja uusia avaimia. Vaikka suorittaminen ja kiire saattavatkin nyt hellittää, keho on silti kovilla. Video on ilmainen ja käsittelee stressiä niin kehon, kuin mielenkin näkökulmasta. Mieli ja keho puhuvat yhtä ja samaa kieltä, joten emme voi laiminlyödä näistä kumpaakaan.

Läheisyys ja turvan tunne purkavat stressiä – uni palauttaa!

Yksi tärkeimmistä, palautumista edistävistä asioista – ja usein kiireisessä arjessa laiminlyöty – on kokea läheisyyttä ja turvaa. Yksin asuvalle tällainen voi olla myös oma lemmikkieläin. Kosketus, silittely, myötätunto, ystävällinen hymy tai katse, lempeä puhe, tai kokemus yhteydestä vähentävät stressijärjestelmän aktivoitumista ja lisäävät oksitoniinin eritystä!

Uskon, että nyt on hyvä hetki pysähtyä. Stressi on nykymaailmassa yksi isoimmista terveydellisistä riskeistä. Stressin kokonaiskuorma koostuu monen eri tekijän summasta. Kotona pysyessä saattaa herätä siihen, mitkä tekijät ovat itseasiassa kuormittaneet minua arjessani? On tärkeää havaita, että myös mukavalta tuntuvat asiat nostavat stressitasoja. Stressi on toki hyvästä lyhyinä jaksoina, kunhan niistä pääsee palautumaan. Liian moni kärsii kuitenkin palautumattomuudesta ja jatkuvassa oravanpyörässä juoksemisesta. Uni on kiistatta tärkein palautumisen edistäjä (95 % palautumisesta tapahtuu yön aikana)! Mikäli unen saanti tai laatu ei ole hyvällä tasolla, voi avuksi ottaa Harmonia KSM66 -valmisteen, joka auttaa parantamaan tutkitusti unen laatua. Tutkimuksissa on osoitettu sen lyhentävän nukahtamisaikaa ja pidentäneen yhtäjaksoista unta.

Syömällä rakennat vastustuskykysi

Myös ruokavalion merkitys on nostettava esiin, sillä niinkin yksinkertainen kuin ateriarytmi korjaa ja parantaa palautumista. Puhun aina yhden askeleen merkityksestä – ei tarvitse muuttaa kaikkea, sillä se saattaa luoda kohtuutonta stressiä. Aloita siis aamupalan korjaamisesta.

A. JUO VETTÄ

B. SYÖ AAMIAINEN

C. LISÄÄ MYÖS PROTEIINIA JA RAVINTOAINEITA

Vaikka kaurapuuro onkin hieno juttu, se saa vatsasi kurnimaan nopeasti ja laskee myös verensokerisi kohtuuttomalla piikillä. Lisää aamupalaasi myös proteiinia, kuten vaikka pähkinöitä, siemeniä, herajauhetta, kananmunaa tms. Pysyt kylläisenä pidempään! Suosisin myös jokaisella aterialla kasviksia tai marjoja. Lisää niitä runsaasti! Suojaravintoaineet rakentavat kaikkein parhaimman panssarin vapaita radikaaleja vastaan.

Kun syöt riittävän ja monipuolisen aamiaisen, valitset todennäköisemmin fiksumpia ruoka-aineita lautasellesi loppupäivän ajan, sekä annoskoot rakentuvat maltillisemmin. Jos nälkä yllättää alle kahden tunnin päästä ruokailusta, olet todennäköisesti syönyt liian pienen annoksen. Suosittelen lisäämään kasviksia, jotka sisältävät kuitua, sillä ne pitävät pitkään kylläisenä ilman ylimääräisiä kaloreita! Muista myös hyvien rasvojen, kuten avokadon, oliiviöljyn. pähkinöiden, rasvaisen kalan jne merkitys kylläisyydessä. Hiilihydraatit eivät itseasiassa pidä kovinkaan hyvin kylläisenä yksinään. Jos taas yli neljän tunnin päästä edellisestä ateriasta koet olevasi edelleen täynnä, olet syönyt liian ison annoksen. Ateriamäärät vaihtelevat henkilöstä riippuen neljän-kuuden aterian välillä.

Älä stressaa herkuttelusta!

Kun normaali ateriarytmi on hallinnassa ja toimii, laskee usein myös herkkuhimot. Väsyneenä meille on kuitenkin täysin luonnollista jokaiselle haluta vähän jotain hyvää, sillä keho viestii nyt voimakkaasti energiantarpeesta ja nopeasta sellaisesta. Nämä signaalit eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä tulisi aina kuunnella. Kun kuitenkin päätät niin tehdä, älä stressaa turhasta! Puhun siitä, kuinka pohdin valintojani automaattisesti useimmiten laatu edellä. Asia ei ole kuitenkaan niin mustavalkoinen, sillä riippuu mihin vertaa. Kiinnostaako ravintosisältö, vai kalorit? Täytyy sanoa, että nykyään harvemmin jälkimmäinen. Joko valitsen selvästi ravintosisällön mukaan, jolloin haluan herkutella, mutta voida hyvin, tai sitten valitsen vain miettimättä onko tämä hyvä vai ei. Sen kummempaa numeroa herkuttelusta ei kannata tehdä, sillä aina kun siinä pyrkii hifistelemään tai rajaamaan omia mieltymyksiä vastaan, päätyy usein tekemään vain huonompia ratkaisuja. Herkut herkkuina, ruoka ruokana! Terveyttä tarkastellessa sokeripitoiset herkut kannattaisi nauttia aina vasta aterian jälkeen, sillä se ei vaikuta yhtä radikaalisti kehon verensokerin heilahteluun (terveys+oma olo). Herkkuhimot usein sitäpaitsi laskevat, tai häviävät jopa kokonaan, kun keho balansoituu – myös tästä on näyttöä KSM66 valmisteen osalta.

Hengitys purkaa stressiä ja lisää läsnäoloa

Stressi muuttaa hengityksen pinnalliseksi ja saatamme huomaamattamme ikäänkuin pidättää hengitystä läpi päivän – tämä tarkoittaa sitä, että emme hengitä syvään lainkaan. Olemme huomaamattamme jännittyneessä tilassa. Hengitys on itseasiassa kaikkein tehokkain ja helpoin tapa palauttaa kehoa ja mieltä koska tahansa. Hengitysharjoituksen ei tarvitse kestää aina kovin pitkään, jotta sen tehon voi huomata. Säännöllisyys sen sijaan on kestoakin tärkeämpää. Kokeile vaikka aloittaa jokainen päivä 3 minuutin hengitysharjoituksella, tai jos tuntuu luonnollisemmalta, varaa viikosta kolme päivää 20 minuutin hengitysharjoitusta varten. Koen itse helpommaksi tehdä hengitys ja rentoutusharjoitukset ohjattuna joko musiikin, tai musiikin ja puheen yhdistelmällä. Näitä löytyy runsaasti niin appeina, kuin Spotifyn ja YouTuben listoilta. Jo pienen hetken pysähtyminen auttaa sinua havainnoimaan kehosi olotiloja paremmin, lisää läsnäoloasi ja keskittymistäsi, sekä laskee stressitasoja.

 

Harmonia KSM66® – apua henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen

Olettekin kuulleet minun aikaisemminkin puhuneen tästä valmisteesta, enkä hehkuta sitä syyttä. Ravintolisillä tulee olla funktio miksi niitä kannattaa nauttia. Harmonia KSM66 edistää henkistä tasapainoa, jaksamista ja toimintakykyä, sekä nukahtamista ja unen laatua. Sain aikoinaan suuren avun kyseisestä tuotteesta ja tämä onkin jäänyt vakiovalikoimaani siitä lähtien. Stressi kuuluu kaikenikäisten ihmisten elämään. Liiallisen tai pitkittyneen stressin seurauksena elimistön hormonitoiminta häiriintyy ja muuttuu keholle haitalliseksi. Harmonia KSM66® -valmisteen sisältämä täyden  spektrin ashwagandhauute harmonisoi kehon toimintoja. Se auttaa tutkitusti edistämään stressinsietokykyä  tasapainottamalla kortisolin tuotantoa, jolloin ylikierroksilla toimiva keho alkaa rauhoittua. Vaikutus alkaa n. 2-4 viikon kuluttua käytön aloituksesta. Tämä tuote on hyvä ottaa avuksi, elämän stressaaviin hetkiin. Koodilla eevi66 saat nyt tuotteen hintaan 22,90 € TÄÄLTÄ.

 

Love, Eevi