arki Kilpaurheilu Mieli Perhe ja suhteet Treeni

Vieraissa saappaissa

Minifitness_yhteishenki_menestyjien takanaMeillä on pidätetty hengitystä. Nyt tuo tietämättömyys on tullut kuitenkin viimein päätökseen ja Teemun matsi varmistunut. Seuraava matsi otellaan Puolassa lokakuussa. Tähän tulevaan koitokseen on kuitenkin valmistauduttu pitkään, mutta kyllä se aikaväli ennen tuota kilpailupäivää luo aina omia vaatimuksia oli kyseessä mikä tahansa urheilulaji. Kisoihin valmistava aika on äärimmäisen tärkeää erityisesti mielelle ja toki myös keholle. Kaiken on oltava tasapainossa, jotta keskittyminen on mahdollista. On kyettävä huomioimaan niin monta liikkuvaa osaa, että ei siihen päähän siinä hetkessä oikein muuta edes mahdu. Herkillä ollaan.

Tämä on hyvin erilainen tilanne, sillä roolit ovat nyt vaihtuneet. Joku muu seisoo niissä tutuissa saappaissa ja itse yritän tukea ja ymmärtää vieressä. En tiedä kumpi on vaikeampaa! Tiedän kuitenkin sen, että kykenen käsittelemään omassa kilpailutilanteessa vallitsevan jännityksen hyvin, mutta tätä luultavasti en. Tulen jännittämään ottelussa ihan varmasti paljon enemmän, kun kyse on toisesta. Onneksi mukaan lähtee Ellu, jolla on lajiin vaadittavaa osaamista ja ymmärrystä. Minä hyperventiloin, siskoni kannustaa äänihuulet punaisina ja Ellu selostaa rauhallisena. Hyvä jako!

Elämä rauhoitetaan asioille, jotka tukevat matsiin valmistautumista. Se vaatii joustamista aina ihan kaikilta, mutta eniten se vaatii aina urheilijalta. Uskon että kykenen käsittelemään Teemun paineita ja pääsemään kiinni hänen ajatusmaailmaan kohtalaisen hyvin. Tiedän missä ne ajatukset ja tunteet voivat pahimillaan myllätä. On vain pakko olla läsnä ja tukea parhaansa mukaan. Kova syksy tulossa monessakin mielessä, mutta siihen ollaan valmistauduttu! Elämä muuttuu aina isojen asioiden jälkeen. On elettävä hetkessä ja tehtävä ratkaisut sen mukaan. Eevi_teittinen_urheilua

Tämä on hienoa aikaa, sillä en ole koskaan seurannut toisen kilpailuihin valmistautumista vierestä. On mielenkiintoista nähdä, mitä yhtäläisyyksiä nousee esiin ja kuinka henkilökohtainen matka se loppupeleissä on kuitenkin aina. Yhteen pussiin on kuitenkin pelattava aina, sillä yksin ei meistä kukaan täällä pärjää. On hienoa nähdä, kuinka hyvä ja vakaa tiimi Teemulla on ympärillä auttamassa matkalla. Niin minullakin on ollut joka kerta. Tyypit jotka nostavat ylös, vahvistavat, ovat läsnä ja joihin voi luottaa. Se on ehkä tärkein juju koko hommassa. Parhaillaan hyvät ihmiset ympärillä ruokkivat motivaatiota ja tarjoavat eväitä matkalle silloin, kun niitä ei itsellään ole riittävästi. Me tarvitsemme toisiamme, ihan jokainen. Menestymisen takana ei ole koskaan vain yksi ihminen, sillä tämä yksi ihminen on saanut tuhottomasti apua muilta matkansa varrella. Me rakennamme toisiamme, niin se vain on. Oli kyseessä urheilu, tai ihan vaan elämä. 

Olen vieraissa saappaissa, mutta ne tuntuvat hyvältä. On ihana antaa nyt jollekin toiselle sitä kaikkea, mitä minulle on annettu niin monen ihmisen toimesta <3

Mahtavaa viikonloppua -E