arki Blogi hyvinvointi Ihonhoito Kauneus Mieli onnellisuus Terveys

Vinkit lempeämpään arkeen

*Kaupallinen yhteistyö HOHDE luonnonkosmetiikka
Olemme äärimmäisen hyviä vaatimaan itseltämme arjessa, mutta kuinka moni muistaa ne lempeät jutut, jotka rakentavat omaa hyvinvointia aina sata kertaa enemmän? Me tarvitsemme onnistumisen tunteita ja kun vaadimme, kykenemme usein kontrolloimaan tapahtumia ja omaa käytöstämme paremmin. Pelkkä itseltään vaatiminen johtaa kuitenkin siihen, että akut loppuvat jossakin vaiheessa. Vasta kun riittää itselleen, osaa olla lempeämpi arjessa ja myös päästämään irti liiallisesta kontrolloinnista.
Päätin muutama viikko sitten olla itselleni erityisen lempeä ja menin hierontaan. Olin säästellyt tuota saamaani lahjakorttia sopivaa hetkeä varten. Vähän nauratti tuo ajatus. Sopiva hetki. Koska sellainen muka tulisi, ellen sellaista päättäisi itse ansaita juuri nyt? Menin siis hierontaan keskellä päivää. Ai että miten kapinallista. Ihon kosketuksessa on jotain maagista, siitä tulee aina äärimmäisen renotutunut olo. Se mikä kuitenkin yllätti, oli tyytyväisyys ja hyvä olo omaa itseään ja kehoaan kohtaan. Olin ollut lempeä ja pitänyt huolta, myös mieli seurasi kehoni perässä. Tämä fiilis voi tulla myös tietyn treenin jälkeen, itselläni se tarkoittaa hikoiluttavaa joogaa. Myös pitkä metsäkävely ja ihonhoitorutiinit tuovat tätä samaa fiilistä arjessa.

Tässä muutamia mun kokoamia huomioita, miten olla itselleen jokapäiväisessä elämässä lempeämpi ja hyväksyvämpi, ja sitä kautta levittää myös positiivista energiaa ympärilleen.

 

  • Kiinnitä huomiota siihen, miten puhut itsellesi. Puhu itsellesi kuin parhaalle ystävällesi, ole tsemppaava, lempeä ja kunnioittava. Sisäinen äänesi on sinun totuutesi, joten tämän asian kanssa kannattaa ehdottomasti työskennellä. Voit nimittäin vaikuttaa siihen aina. Anna tässäkin itsellesi aikaa. Voit saada apua alan kirjallisuudesta, sekä erilaisista tehtävistä!

 

  • Älä vertaa itseäsi muihin, koska meidän jokaisen supervoima on se, että maailmassa ei ole toista meidän kaltaista. Riitämme juuri sellaisina kuin olemme. Aina ei tarvitse, eikä ole pakko. Mitä enemmän uskallat päästää irti vaatimuslistoistasi, sen paremmin alat voimaan. Meillä jokaisella on omat voimavaramme ja resurssimme. On täysin ok olla myös tekemättä mitään. Se voi olla juuri se suuri voimavara!

 

  • Ota päivittäin itsellesi edes lyhyt aika, jolloin keskityt vain itseesi. Mulle se on mun ihonhoitorutiini aina aamuihin, kun muu talo vielä nukkuu ja saan keskittyä vain itseeni ennen hulabaloota. Pesen joka aamu kasvot HOHDE puhdistusemulsiolla ja levitän HOHDE kasvovettä, HOHDE silmänympärysvoidetta sekä HOHDE seerumia iholle. Tää rutiini auttaa paitsi mun ihoa, myös mun mieltä vastaanottamaan tulevan päivän hektisyyden. Rutiinit erityisesti aamuisin tuottavat hyvinvointia ja siksi aamut eivät voi olla yhtä kaaosta ja kiirettä. Myös lyhyt hengitysharjoitus on tärkeä osa päivän aloitusta, sillä se saa energian virtaamaan ja kehon heräämään. Sen jälkeen on aina läsnäolevampi ja rennompi

 

  • Katso itseäsi joka päivä peiliin ja kerro itsellesi, miten hyvä tyyppi olet! Vaikka se tuntuisi hassulta, voi tämä rutiini vahvistaa oloa tiukoissa paikoissa. Positiivisilla sanoilla on mieletön vaikutus koko kehoomme. Mitä enemmän olemme sinut itsemme kanssa, sen todennäköisemmin löydämme myös vierellemme juuri sen oikean tyypin. Vedämme puoleemme energioita ja asioita, joita itse lähetämme. Jos et itse ole itsellesi lempeä, kuinka kukaan muukaan olisi?

 

  • Muista aina, että kukaan ei ole täydellinen, joten siihen on turha edes pyrkiä. Riität ilman suorituksia, titteleitä, statusta ja numeroita juuri omana itsenäsi. Hyvät ystävät ovat loistavia kertomaan miten ihana olet! Kirjoittakaa toisillenne kirjeet, miksi olet niin ihana. Voit kirjoittaa myös itse itsellesi kirjeen! Anna mennä, kehu kunnolla

 

  • Halaaminen on itselleni asia, joka auttaa mihin vain. Se saa oloni rakastetuksi, hyväksi, riittäväksi ja erityiseksi. Haluaisin tämän jokaisen päivittäiselle listalle mukaan. Halaat sitten puolisoasi, lastasi, ystävääsi, lemmikkiäsi tai metsässä lempi puutasi, se auttaa. Se vahvistaa ja lujittaa. Se tekee lempeäksi ja herkäksi itseäsi kohtaan

Mitä paremmin itsensä hyväksyy, hyväksyy myös muut. Myös lempeys itseään ja muita kohtaan kasvaa hyväksymisen myötä. Sitä voi harjoitella joka päivä. Olemme aina keskeneräisiä, eikä täydellisyyttä ole olemassa. Silti jokainen voi tulla aina paremmaksi tyypiksi, joka tekee elämästäkin parempaa.

Arvostan itseäni ja siksi teen hyviä valintoja hyvinvointiani ajatellen. Hyvä valinta on milloin mitäkin. Joskus se on hikilenkki, välillä leffa sohvalla. Joskus se tarkoittaa vihersmoothieta, toisinaan taas jäätelöä. Lempeys johdattaa usein paremmin kuin jatkuva kontrollointi tai vaatiminen. Lempeys on sisäsyntyistä, joka näkyy valinnoissamme.

Saat koodillani EEVI kaikki Hohteen ihonhoitotuotteet hintaan 26,80 e (etusi jopa 50 %). Tutustu tuotteisiin ja tilaa suoraan kotiovellesi täältä.

Rakasta. Love, Eevi

Kuvat – Puurovisuals