arki Blogi hyvinvointi Kirjat Mieli Motivaatio terveellisyys Terveys

Vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen arjessa

*kaupallinen yhteistyö: Adlibris

Lukeminen on tapa motivoitua. Se on keino sivistää itseään ja oppia uutta. Tarinat voivat tempaista mukaan niin, että kirja on luettava loppuun saakka. Vaikka kuinka maailmamme muuttuukin digitaaliseksi kaiken suhteen, on kirjoissa oma taikansa. Rakastan kirjoja ja lukemista. Kirjojen kutsuva kansi, sivujen tuoksu ja niiden mukaansa tempaava maailma ei poistu muodista koskaan. Näin syksyn kynnyksellä ja arjen koittaessa olen huomannut, kuinka aidosti kiinnostava kirjallisuus voi motivoida terveellisissä elintavoissa, sekä inspiroida pitämään huolta yhä enemmän itsestään. Lukeminen on myös puhelitonta aikaa ja rentoutumista. Siitä ajasta voi muodostua meille arjen keskellä hyvinkin laadukasta ja lataavaa aikaa.

Hyvinvointia on monenlaista ja liitämme siihen helposti liikunnan ja terveellisen ravinnon. Tänä syksynä haluaisin kuitenkin, että meistä jokainen pysähtyisi oman henkisen jaksamisen äärelle – mitä minulle kuuluu? Onko elämäni sellaista, kuin haluan sen olevan? Henkinen hyvinvointi on kortilla meillä jokaisella stressin ja kiireen painaessa meitä kasaan. Kirjojen lisäksi erilaiset työkirjat ovat loistava keino pysähtyä oman elämän äärelle ja tehdä arjesta juuri sellaista, kuin itsestään tuntuu hyvältä. Sillä kuka muu rakentaisi elämäsi jos et sinä itse?

Oma lukunurkkani suorastaan kutsuu luokseen, sillä lukulistalla on nyt useita ihania kirjoja! Ruokakirjat ovat keino inspiroitua ruoanlaitossa, sekä myös helppo keino löytää reseptit niihin terveellisempiinkin valintoihin. Omasta keittiöstäni ei nimittäin niitä perinteisiä leivontakirjoja löydy (paitsi köksän ikivanha kouluaikainen opus), vaan oma valikoimani on pitkälti kaikkea terveellistä. Perinteinen jauho ja valkoinen sokeri on niin helppoa korvata, jonka vuoksi en ole niitä kaivannut enää vuosiin omissa leipomuksissa. Tänä syksynä trendiksi noussut ketogeeninen ruokavalio on monien huulilla. Vaikka en itse ääripäihin missään lukeudu, kiinnostaa minua silti valtavasti tämän reseptiikka ja ideologia. Hankin ensimmäisen keto reseptikirjan, josta saa informaation lisäksi runsaasti ruokaisia ideoita omaan keittiöön. Tässä omat vinkkini niin reseptiikkaan ja ruokatrendeihin, oman henkiseen kasvuun ja inspiroitumiseen, hyvinvoinnin kulmakivien vahvistamiseen, sekä humoristiseen arkeen!

Syksyn lukunurkka – motivaatiota ja parempaa hyvinvinvointia

1. Kun arki joskus painaa liikaa, on taakkaa hyvä keventää huumorin avulla. Mark Manson kirjoittaa osuvasti, mutta sopivan sarkastisesti elämästä, joka kolahtaa meille jokaiselle. Häneltä on ilmestynyt nyt toinen kirja (ensimmäinen “Kuinka olla piittaamatta paskaakaan”, oli loistava), joka on nimetty yhtä rajusti kuin ensimmäinenkin; “kaikki menee päin helvettiä”  . Tämä nurinkurinen kirja toivosta saa nauramaan ja oivaltamaan – toisinaan myös vakavoitumaan. Uudessa kirjassa Manson kääntää katseensa meitä ympäröivään maailmaan. Työkaluinaan hänellä on sekä psykologista tutkimustietoa että viisautta klassisilta filosofeilta kuten Platonilta, Nietzscheltä ja Tom Waitsilta. Manson luotaa viihdettä, ihmisen suhdetta rahaan sekä liian yltäkylläisyyden turmiollisuutta. Hän kyseenalaistaa tottumuksemme uskosta, onnellisuudesta, vapaudesta – ja toivosta.
Manson ravistelee lukijaa käskien unohtamaan itsepetoksen ja antautumaan uudenlaiseen vuorovaikutukseen maailman kanssa. Tiedossa on nurinkurinen matka sieluamme nakertavan stressin alkulähteille.

2. Jos kaipaat reseptejä arkeesi, tai haluat lukea lisää ketogeenisestä ruokavaliosta terveytesi kannalta, löytyy tämä kaikki Keto Kickstart painoksesta. Ketogeeninen ruokavalio on yksi tämän hetken suosituimmista ravintosuuntauksista ja tämä kirja on lähes pakollinen hankinta ketogeeniseen kotikeittiöön. Kirjan resepteistä löydät niin helpot arkiruoat, kuin juhlaan sopivat herkut. Tämä kirja avaa aivan uuden makujen maailman, joka vie kielen mennessään.

3. Erilaiset työkirjat ovat loistava apukeino tarttua kiinni siihen, kuka minä olen ja mitä minä haluan. Kirjoista löytyy loistavia tehtäviä, joiden avulla rakennamme juuri sellaisen arjen ja elämän, joka tukee meidän omaa hyvinvointiamme. Tänään tehtäväkirja sisältää loistavia tehtäviä jokaiselle päivälle! Jos rakastat kirjoittamista, on nämä loistava keino purkaa omia ajatuksiaan ja saada vastauksia omaan elämään. Tänään on arjen työkalu oman elämän jäsentämiseen niin, että siihen tulee lisää selkeyttä, tuloksellisuutta ja merkitystä. Työkalussa elämää tarkastellaan kolmella eri tasolla: elämä, viikko ja päivä.

4. Parantavat hormonit alkaa olemaan itseasiassa jo puolivälissä ja se onkin tempaissut täysin mukaansa. Kirjan aiheet koskettavat nykyajan ruokakulttuuria hyvin täsmentävästi. Tämä on kirja, joka jokaisen omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneen olisi hyvä lukea. Sisältö on pitkälti juuri sitä, minkä puolesta myös itse puhun ja mitä ajatusmallia edustan. Tasapainoinen hormonitoiminta on yksi terveyden merkittävistä kivijaloista ja määrittää pitkälti jaksamisen tason. Parantavat hormonit sisältää syvällistä kokemusperäistä ja tutkittua tietoa elintapojen vaikutuksesta hormoneihin ja terveyteen.
Kansantajuisesti ja uusimman tutkimustiedon pohjalta kirjassa käydään läpi, miten ruokavalio, uni, lepo, liikunta ja stressi vaikuttavat hormonitoimintaan ja mikä merkitys on muuan muassa kolesterolilla ja yleisimmin käytetyillä lääkkeillä.
Hormonitoiminnan kautta lähestytään kokonaisvaltaisesti etenkin väsyneen ja uupuneen henkilön tilaa ja toipumista. Mukana on myös toipumistarinoita, jotka kasvattavat motivaatiota tavoitella virkeämpää kehoa ja mieltä.

Adlibris on helppo ja edullinen paikka löytää itselleen sopivaa kirjallisuutta laidasta laitaan. Kirjat löytyy helposti omista kategorioista ja heillä on runsaasti hyviä tarjouksia. Kirjakaupassa saattaa helposti moni mielenkiintoinen kirja mennä ohi, mutta nettikaupassa nostot ja esittelytekstit auttavat huomattavasti paremmin löytämään ne itseään kiinnostavat aihepiirit. Olen huomannut millainen voima erilaisella kirjallisuudella voikaan olla omaan arkeen ja jaksamiseen! Vaikka useat kirjat inspiroivat meitä omalla kulmallaan, on lukeminen myös tapa rentoutua ja viettää omaa hiljaista aikaa. Sen voimaa ei pidä väheksyä, sillä lukuhetki on myös itsestään huolehtimista. Omiin arjen rutiineihini on syntynyt tapa pysähtyä illalla ja ottaa omaa aikaa. Hypätä lukutuoliin lukemaan ja nauttimaan lakuteetä. Joskus uppoudun kirjan pariin moneksi tunniksi, mutta jo lyhytkin hengähdystauko kaikesta tuo lisää voimavaroja arkeen.

Rentoa sunnuntaita <3

Love, Eevi