Blogi hyvinvointi Mieli onnellisuus Terveys

Yksinkertaiset asiat tuovat onnellisuutta

eeviteittinen_blogi_onnellisuus_mita_se_on

Jos sinun pitäisi kirjoittaa ylös 7 asiaa, jotka tekevät sinusta onnellisen, mitä kirjoittaisit? Listalle saattaa helposti päätyä asioita, jotka ovat turhan valtavia ollakseen siinä hetkessä toteutettavia. Siitä seuraa usein vain isompi ahdistus ja vaatimukset itseään kohtaan vain kasvavat. Sen tehtävänä olisi kuitenkin helpottaa oloa ja parantaa elämänlaatua, joten mitä jos lähtisit liikkeelle hieman toisin? Toisinaan nämä onnellisuutta nostattavat asiat voivat olla todella yksinkertaisia.

Usein kun päätämme aloittaa syystä tai toisesta “alusta”, nautimme paljon yksinkertaisemmista asioista. Iloitsemme ja nauramme helpommin. Siihen pääseminen vaatii kuitenkin usein aika radikaaleja ja isoja muutoksia. Viimeisin oma kokemukseni tapahtui siinä vaiheessa, kun tulin takaisin kotiin Selviytyjistä. Vaikka elämäni olikin edelleen siinä, mihin olin sen lähdettyäni jättänyt, tuntui kaikki uudelta. Sitä tunnetta on vaikea kuvailla, mutta jos voin joskus vielä päästä tuohon olotilaan kiinni uudelleen, olen valmis tekemään paljon sen vuoksi. Siinä huomaa hyvin konkreettisesti sen, mitä kaikkea pidämme itsestäänselvinä joka päivä, ja kuinka monista asioista me voisimme olla kiitollisia päivittäisellä tasolla. Onnellisuuteni oli pitkään tavallista korkeammalla juuri siitä syystä, että kykenin nauttimaan ja olemaan läsnä aivan eri tavalla. Kiire ja stressi vieraannuttaa meitä koko ajan siitä, missä meidän pitäisi oikeasti olla itsemme ja elämämme kanssa.

Tämän kokemuksen jälkeen hakeuduin paljon luontoon ja kaipasin aikaisempaa enemmän rauhaa ympärilleni. Se luo tasapainoa ja energisoi. Luonnossahan kaikki on kuten pitää, jonka vuoksi siellä vallitseekin niin voimakas tasapaino, josta me voimme oppia paljon. Se kasvattaa onnellisuutta ja kiitollisuutta. Siksi olenkin innostunut tänä vuonna erityisen paljon patikoimisesta, retkeilystä ja luonnossa nukkumisesta. Hyvää fiilistä ei kuitenkaan aina tarvitse lähteä hakemaan pohjoisen tuntureilta, vaan läheiset kansallispuistot toimivat myös hyvin. Meillä kaikilla on mahdollisuus tähän, joten miksi et kokeilisi? Et tarvitse kuin avoimen mielen.

eeviteittinen_luonto_stressi_voiparemmin_haglofs

Viime sunnuntaina ajoimme alle puolituntia Kuhankuonolle, jossa sijaitsee Kurjenrahkan kansallispuisto. Sää oli mitä mainioin. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ilmassa oli talven tuloa. Järven pintaan oli muodostunut jo kevyttä jäätä, joka lupasi hyvää avantouimareille. Reitti oli helppokulkuista, joten saatoimme keskittyä maisemiin ja kuunnella luonnon ääniä; veden liplatusta, kevyen tuulen huminaa ja lintujen ääniä. Olin pakannut päiväretkelle mukaan omenoita, poron kuivalihaa ja raakamehuja. Ilma oli sen verran viilennyt, että olisi ehdottomasti pitänyt valmistaa mukaan sitä kuuluisaa, terveellistä kaakaota. Aurinko lämmitti poskia ja teki mieli hypätä kirkkaaseen, sinertävään veteen. Olisipa ollut sauna lämpimänä! Huomasin olevani onnellinen siinä hetkessä, ihan ilman sen kummallisempaa syytä. Nautin ja hengitin, kaikki oli hyvin. 

Tiedättekö mikä yksinkertaisessa onnellisuudessa on parasta? Sitä saa aina lisää, sillä se ei ole sidottuna rahaan tai siihen, kuinka paljon lomapäiviä on vuodessa. Kaikki on meistä itsestämme kiinni. Jos etsitte vastauksia elämään, tai kaipaatte tuuletusta, energiaa, tai stressin lievitystä, löytyy vastaus läheltä. En keksi mitään parempaa, mikä korjaisi mieltä ja kehoa yhtä voimakkaasti, kuin luonto. Muita voimaannuttavia hetkiä koen rauhallisessa joogassa, saunassa, avannossa, rentouttavassa hieronnassa, takkatulen ääressä, kynttilöiden täyttämässä huoneessa, meditoinnin/venyttelyn jälkeen, sekä toisinaan myös lukiessani. Kuten huomaatkin, kaikkein onnellisimmat hetket koetaan silloin, kun kiire ei ole läsnä. Pyritään siis löytämään omasta arjestamme sellaisia hetkiä, kun on hetki pysähtyä.

Pysähtymisestä intoutuneena, aion pitää tällä viikolla oman Detox-viikkoni. Tulen kertomaan siitä lisää myöhemmin, mutta aloitin tänään jo laskeutumisen tulevaan mehupaastoon. Koen tällaisen viikon tasapainoittavan ja energisoivan kehoa, sekä mieltä kokonaisvaltaisesti, jonka vuoksi tykkään niitä säännöllisesti toteuttaa. Detox-viikko vaatii kuitenkin sopivan hetken, jonka vuoksi sitä on hyvä hieman suunnitella etukäteen.

Ihanan tasapainoista viikkoa <3 Voikaa hyvin -E