Eevi Teittinen

Motivation Monday

Niin tiedän. Maanantai on aina jotenkin vaikea ja tahmainen. Ihan kuin purkka kengässä, joka hidastaa jokaista askeltasi koko päivän. Mitäpä jos muuttaisimmekin asennettamme ja päättäisimme, että maanantai on jotakin ihan muuta, kuin masentava ja vaikea? Sehän on uuden viikon alku herranjestas! Se tarkoittaa uusia mielenkiintoisia asioita, uusia hetkiä ja uusia onnistumisia! Otetaan se ilolla vastaan ja aloitetaan tämän viikon preppaus. Se tulee kuitenkin joka viikko takaisin, halusit tai et – niin siis se maanantai, sekä myös minä.

Tämä aihe nousee esiin silloin, kun asetamme itsellemme jonkin tavoitteen. Tavoite voi olla vaikka parempi hapenottokyky ja kestävyyskunto, tai sitten se voi olla jokin ulkoinen seikka, kuten lihaksikkaampi keho. Melkein meillä kaikilla on jokin asia, jota haluamme joko kehittää tai ylläpitää. Olen huomannut kuinka oma tavoite muuttuu vuosien varrella. Halusin voimakkaat kädet. Sen saavutettuani halusin saada etureisiin lihasta. Sitten tuli se kuuluisa pylly. Vaikka matkani varrella onkin ollut monia ulkoisia seikkoja, on minulla muitakin tavoitteita ollut. Ulkoisia asioita tärkeämpiä.

Ihan aluksi halusin pystyä liikkumaan ilman kipua selässäni. Sen jälkeen halusin pystyä taas juoksemaan ilman kiputiloja. Halusin saada ainakin 10 leukaa ja työntää penkistä vähintään oman kehonpainoni. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään mitä kaikkea onkaan matkan varrella jo saavuttanut, sen sijaan että stressaisi siitä, mitä pitäisi.

Toki tavoitteita saa ja pitääkin joskus pohtia, jotta muistaa miksi mitäkin tekee. Miksi käyt salilla ja mitä varten teet kutakin liikettä. Tätä on hyvä pohtia myös liikkeitä suorittaessa, sillä saatat löytää itsestäsi vähän erilaista motivaatiota! Kun teen tätä ylätaljasoutua, ryhtini paranee. Käytän itse tätä oman pääni sisällä huutamista paljonkin, erityisesti taas tänään mavessa ja kyykyissä. Vaikka teki mieli lopettaa, en tehnyt sitä. Kun on treenannut pitkään, tämä ongelma hiipii onneksi kovin harvoin mieleeni. Muistan kyllä millaista se oli aloittaessani nollasta. Sinnikkyyttäkin voi harjoitella ja sekin kehittyy usein matkan varrella. Loppuun tehdään, aina. Sattua saa, huutaa saa, kiukutellakin saa. Usein se kuitenkin naurattaa, sillä voittajan on helppo hymyillä. Motivaation piiska on mehukkain, vaikkakin joskus se kivuliain!

Päivä ja treeni kerrallaan. Tämä ajatus on kuitenkin sen viidakkorummun keskellä se tärkein. On hyvä miettiä saavutuksia, sekä hyvä muistuttaa itseään siitä, miksi ja mitä. Siten on myös helpompi keskittyä siihen hetkeen ja elää sitä. Motivaatiota pystyy pitämään yllä pidempäänkin, kuin vain ainoastaan sen alkuihastuksen ajan. Sen lähde saattaa tosin muuttua, mutta se pysyy, jos vain itse haluat.

Tykkään kiusata itseäni ja pidän jokaisessa treenissä huolen siitä, että teen tämän päivän parhaani. Aloitankin viikon makoisalla jalkatreenillä, joka vie nopeasti epäilykset loppuviikolta. Sen rutistuksen jälkeen pystyy taas kevyesti mihin vain 😉 Motivaatio viikkoa varten käynnistetty. Eli ehkä sitä rankinta ei kannata jättää viimeiseksi, vai mitä tuumit? Kohti tavoitteita mennään monien eri seikkojen kautta, ei ainoastaan maaliin tuijottamisella. Olkaa avoimia oman itsenne haastamiselle ja tätä kautta myös kehittymiselle. Ajatelkaapa, että kehittyminen ei koskaan pysähdy? Aina on jotain lisää.

Haastamme itseämme – saamme tuloksia – kehitymme – näkyviä tuloksia sisäisesti ja ulkoisesti = motivoitunut ja onnellinen minä!

Mitäpä jos tästä päivätä lähtien päätät, että maanantait onkin kivoja! Kivaksi se muuttuu viimeistään silloin, kun suoritat päivän urheilusuorituksen kunnialla, etkä jääkään sohvalle lojumaan. Olo on kuin voittajalla ja fiilis mitä parhain. 

Puhtia viikkonne <3 -E