Eevi Teittinen

Arjen oma Vegepasta

*ajastettu postaus*

Usein sanotaan, että kiire on syy siihen, miksi ei syödä tai liikuta. Kiire voi olla vaikuttava tekijä kyllä siihen, kuinka paljon aikaa mihinkin askareeseen jää. Ei tarvitse lähteä treeneihin ja viipyä siellä kahta tuntia. Jos on kiire, voi tehokkaan treenin saada aikaiseksi 30 minuutissa. Sama pätee ruokaan. Kiire ei voi olla tekosyynä sille, että syödään huonosti. Määrään se voi vaikuttaa, mutta laatuun ei koskaan.

Lempiruokani pienenä oli lihapullat, spagetti ja ketsuppi. Äidillä oli kiire, mutta silti hän ehti tekemään ruokaa joka päivä. Onko kiire nyky yhteiskunnassa muuttanut muotoaan, vai mitä on tapahtunut? Ihmisillä on aina kiire. Osan kiireestä me luomme kyllä ihan itse. Ajanhallinta, karsiminen ja suorittamisesta pois opettelu ovat ainoa tapa rauhoittaa tätä ikuista kiirettä.

Lempiruokaani ja arkiruokaa kunnioittaen tein kotona samaisesta annoksesta vegeversion! Tämä kun ei vie aikaani kuin 20 minuuttia. Maailman helpoin, tinkimättä kuitenkaan terveellisyydestä tai herkullisuudesta. Tässä annoksessa on runsaasti proteiinia!

VEGEPASTA (3-4 annosta)

Valmistusaika 20 minuuttia

1 pussi nyhtökaurapullia

1/2-1 pussi kikhernenuudelia (chili)

1 kpl punaista suippopaprikaa

1 kpl keltaista suippopaprikaa

2 kpl porkkanaa

kourallinen tuoreita herkkusieniä (luomu)

1 chili

Kourallinen suomalaisia kirsikkatomaatteja

Basilikaa ja rosmariinia

Kevätsipulia

Suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

1 purkki tomaattimurskaa

(1 purkki kasvipohjaista fraichea)

Päälle parsakaali silmusalaattia ja pinjansiemeniä

 

Pilko kasvikset ja kypsennä tilkassa ghee-voita. Laita vesi kiehumaan ja siirrä kikhernenuudelit kiehuvaan veteen 3-4 minuutiksi (kts ohje). Kaada vesi pois ja lisää nuudelin sekaan ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Lisää kasvisten joukkoon yrtit, tomaattimurska ja halutessasi kasvipohjainen creme fraiche tms. Lisää mausteet ja suola. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. 

 

Ihanaa arkea <3 -E