Eevi Teittinen

KESÄKEITTIÖ – 3 minuutin yrttilevite

Grillikausi käy kuumana, oli sää mikä hyvänsä! Olemme saaneet nauttia jo muutamista lämpimistä kesäilloista, mutta mukaan mahtuu kuitenkin vielä toistaiseksi enemmän niitä vesisateessa vietettyjä iltoja. Juhannuksena päädyimme monen mutkan kautta Turun seudulla sijaitsevalle leirintäalueelle, jossa istuttiin toppaliivit päällä vaunun teltassa ja käytiin välissä noukkimassa märkiä herkkuja grillistä. Siinäkin oli kyllä ihan oma tunnelmansa ja tämä nousee varmasti grilli-muistojen parhaimmistoon tämän kesän osalta.

Eilen illalla saimme kuitenkin nauttia hieman toisenlaisesta säästä, sillä ilta oli vihdoin lämmin ja aurinkoinen. Äkkiä kaupan kautta kotiin ja grillimestari hommiin! Menu piti loihtia arkiseen tyyliin, viidessä minuutissa.  Grillissä saa tehtyä aivan mielettömän hyvää ja terveellistä ruokaa, ihan näin arkenakin. Aina se ei vaadi edes hulluja valmisteluita, kunhan työnjako pysyy selvänä;)

Lapsena lempiruokaani oli lehtipihvi yrttivoilla. Nyt tämä lempiherkkuni on hieman päivittynyt ja valmistin ihan oman yrttilevitteeni! Halusin saada siihen sen tutun suolaisen maun, mutta pienellä twistillä. Niin syntyi tämä äärettömän helppo resepti, joka muuten sopii niin lihan päälle, kuin leivänkin kylkeen. Varoituksena mainittakoon, että tein tätä sitten oikein ison kulhollisen, eli reseptin voi myös halutessaan puolittaa. 

YRTTILEVITE AVOKADOLLA

1 avokado

1 paketti maustamatonta tuorejuustoa (3-11% rasvaa)

1 dl Becel luomu margariinia

Korianteria, basilikaa ja tuoretta chiliä

1 limen mehu

sipulia

(valkosipulia)

suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi levitteeksi. Nauti lihan, kalan, perunoiden, kasvisten tai leivän kera! Becel luomu margariini sopii hyvin osaksi erilaisia reseptejä, mutta se soveltuu myös paistamiseen.

VINKKI: tankoparsan pintaan kannattaa voidella hieman Beceliä, hunajaa ja maustaa suolalla – siitä tulee aivan taivaallista! Ne voi halutessaan kääräistä folioon tai paistaa sellaisenaan grillissä muutaman minuutin verran. Parsa kannattaa jättää rapsakaksi!

Ihania grillihetkiä <3 -E