Oletteko ikinä lukeneet valmiiden guacamole dippien tuoteselostetta? Mitä tuote sisältää? Ei ainakaan avokadoa niin kuin pitäisi. Santa Marian Guacamole dipissä sitä on 1,5 prosenttia, Rainbowssa 6,7 prosenttia. Pohjat vetää Pirkan guacamole dippi, jonka alkuperämaa on Alankomaat ja valmistusmaa Belgia. Se sisältää avokadoa huimat 0,7 prosenttia!
Tehkää guacamolenne itse, oikeista raaka-aineista! 🙂 Voit tehdä sen todella simppelisti ja nopeasti, tässä teille siihen resepti.
Mikä tekee avocadosta terveellisen?
Kuva lainattu |
Miten valita oikea kypsyys?
Hass-avokadon kuori on tumma ja hiukan ryppyinen, ja hedelmäliha on kermainen. Kuoren väri vaihtelee lajikkeen mukaan vaaleanvihreästä lähes mustaan. Ongelmaksi muodostuu usein kaupassa se, onko hedelmä syötävissä heti vai vasta parin päivän päästä. Voit tunnustella varovaisesti hedelmän suipompaa päätä. Jos se on pikkuisen pehmeä, avokado on kypsä syötäväksi. Raaka avokado kypsyy parissa päivässä huoneenlämmössä.
Kuva lainattu |
Missä avocadoa voi käyttää?
Avokadoa voi käyttää monella tapaa, mutta vain kylmänä. Kuumentamista se ei siedä, sillä maku pilaantuu. Voit käyttää avocadoa mm. salaateissa, dipeissä, levitteenä, keitoissa tai wrapeissa. Avokado on myös hyvä välipala suoraan kuoresta syötynä sellaisenaan. Voit laittaa sen päälle vielä raejuustoa ja yrttisuolaa! Nam!
Kuva lainattu |
Säilyvyys?
Kuva lainattu |