Mökkissä tuoksui pian ruoka. Takan lempeä lämpö ja meidän kolmen luoma rauhallinen ilmapiiri täytti tilan. Muutaman joulukoristeenkin löysin ja hihkuin innosta ripustellessani niitä – Eevi 5 v:n tekemät tontut katsoivat vähän kieroon ja osalta näistä löytyi vain yksi silmä. Mitä pienistä! Vaikka kuusta emme tulisikaan tänä jouluna hankkimaan, asettelin lahjat kauniisti lattialle odottamaan jouluaattoa. Kipinä yltyi liekiksi.
Rauhoittuminen ja velvollisuuksien jättäminen. Hiljaisuus ja yhdessäolo. Nämä ovat minulle asioita, joita tarvitsen jouluna. Se ei ole ylensyönti ja huopien alla homehtuminen. Minun jouluni on sellaisten asioiden tekemistä, joista nautin. Ihmisiä, jotka saavat minut loistamaan ja saavat oloni hyväksi pelkällä katseella. Tottakai se on myös rentoutumista – minunlaistani rentoutumista. Luen, leivon raakasuklaata, hiihdän tai mitä ikinä vain sillä hetkellä huvittaakin – elän hetkessä. Sen kuitenkin itsestäni tiedän, etten jaksa fiilistellä sohvan nurkassa kovinkaan kauaa…
Fiilistelin, maistelin ja rakastuin – tämän jälkeen jäin lukijoideni kanssa pohdiskelemaan tämän alkuperää. Pian kiivaaseen keskusteluumme liittyi neiti Maija ja vapautti tuskamme – me kaikki olimme onnellisia saadessamme tietää mistä tätä saa! Tilaisinkin sitä häneltä salamana. Herkku ehti kuin ehtikin juuri jouluksi. Mikä parasta, myös te kaikki voitte tilata sitä itsellenne – et voi pettyä, mikäli salmiakki tai lakritsi on mieleesi. Jos voisin pölliä minkä vain reseptin tässä maailmassa, haluaisin tämän.
Maija kertoi minulle hieman tästä salaperäisen hyvästä herkusta ja siitä, kuinka tämä aikoinaan syntyi (yritin turhaan googlailla tätä).
“Ensimmäinen ajatus Pakurisalmiakista syntyi kun ne läheiseni, jotka kallistuvat herkkumieltymyksissään enemmän salmiakin kuin suklaan puolelle, eivät vielä kyenneet täyttämään herkuttelunhimoaan terveellisesti. Suklaan ystäville kun oli jo ihana raakasuklaa. Suomalaisten suuhun suolaisenmakea salmiakki on tuttu, kun taas Suomen ulkopuolella puhutaan enemmän lakritsista. Pakurisalmiakissa yhdistyy lakritsimainen pehmeä sitkeys ja salmiakin hieno suolaisuus. Cayenne tuo herkkuun pientä, mielestäni salmiakkiin kuuluvaa potkua.”
Mistä tämä syntyy?
Pakurisalmiakki valmistetaan käsin Tampereella vain ravinnerikkaista ja prosessoimattomista luonnon raaka-aineista, joista suurin osa on luomua tai vielä paremmin villiä. Makeus salmiakkiin on loihdittu matalan glykeemisen indeksin omaavan kookospalmusokerin sekä kalorittoman stevian avulla. Salmiakki sisältää Four Sigma Foodsin vahvaa pakurikääpä-tuplauutosta.
- 100g = 8e (sis. 2 patukkaa)
- 200g = 15e (sis. 4 patukkaa)
- 500g = 35e (sis. 10 patukkaa)
Hinta sisältää toimituskulut. Tuote on maidoton, gluteeniton, pähkinätön ja käsintehty.
Aineosat: Medjool-taatelit*, kookospalmusokeri*, anis, pakuritee*, tuplauutettu pakuri*, puhdistamaton merisuola, cayenne*, lucuma (*Luomu tai villi raaka-aine)
Tilaukset ja lisäkysymykset voi lähettää osoitteeseen:
Liitäthän tilaukseen nimesi, osoitteesi ja toivomasi määrä (100g, 200g tai 500g). Saat maksutiedot sähköpostitse.
Jokainen herkkusuu, kannattaa varastoida tätä vähän enemmän – minun täytyy tilata jo uusi satsi samantien <3
Ihanaa joulua ystävät ja nauttikaahan kohtuudella! ps. Me ollaan jo ihan lomalla