…paitsi että lopputulos oli aivan liian herkullinen. Aamiaiseksi tarkoitettu tuorepuuro olikin täydellinen jälkiruoka! Sinällään varsin positiivinen ongelma. Niimpä tämä tuorepuuro-reseptini siirtyikin jälkiruokaosioon (lue; siihen illalla iskevään herkkuhimoon). Resepti nousi yhdeksi omaksi suosikikseni kautta blogini historian!
VALKOSUKLAA-HASSELPÄHKINÄ TUOREPUURO
( 1 annos / valmistusaika 2 minuuttia / tekeytymisaika yön yli )
1 mitallinen (30g) M-Nutrition Valkosuklaa-hasselpähkinä HydroISOA (heraproteiini-isolaatti)
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai soijamaitoa
30 g kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
Ripaus Kalaharin suolaa
Mausteita kuten kardemummaa (rakastan sitä!)
Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Nauti seuraavana päivänä (aamulla tai illalla;) Huom! Puuro jää nestemäiseksi, mutta tekeytyy yön mittaan puuromaiseksi
Voit nauttia tuorepuuron sellaisenaan tai maustaa esimerkiksi mehiläisen siitepölyllä, punaviinimarjoilla tai makeuttamattomalla omenasoseella (esim. Bonne)
Kylmänä nautittu puuro tuo maut täysin eri tavalla esiin ja siksi tuorepuurosta (overnight oats) onkin helppo taikoa niin erilaisia versioita.
Maun salaisuus piilee herajauheessa – eli jos ne prodejauheiset jutut eivät koskaan onnistu, johtunee jauheestasi. Osa muistaakin tämän M-Nutritionin Valkosuklaa-hasselpähkinän olevan yksi omista lemppareistani. Se toimii niin palautusjuomassa, smoothiessa kuin leivonnassakin niin moitteettomasti. Myös vatsani toimii yhteistyössä tämän kanssa, joka on näiden jauheiden kanssa leikkiessä suhteellisen harvinaista.
Vinkki Laadukas Mehiläisen siitepöly on mielettömän hyvänmakuista, mutta myös todella terveellistä! Sitä voi lisätä melkein mihin vain jugurtista puuroon. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, sekä D- ja E-vitamiinia. Rautapitoinen siitepöly pitää sisällään myös kuitua, proteiinia sekä mineraaleja. Siitepölyssä on myös lesitiiniä, jonka sanotaan tehostavan muistin ja aivojen toimintaa
Herkullista iltaa tyypit <3 -E