Inkivääri on hyvin perinteisesti tunnettu flunssan karkoittaja. Se tunnetaankin erityisesti sen hyvin voimakkaasta mausta. Olen aikaisemmin kammoksunut sitä, mutta opetellut vihdoin käyttämään sitä oikein. Sen maku on voimakas, joten sitä tuleekin lisätä varoen ja yhdistellä oikeiden raaka-aineiden kanssa. Tällöin inkiväärin maku pääsee oikeuksiinsa, eikä tunnu liian voimakkaalta suussa. Päätinkin piilottaa sen erittäin taitavasti smoothien sekaan. Maun pehementäjänä toimi täydellisesti Bonne-mangosose (löytyi hillohyllystä), joka oli ihanan helppokäyttöinen – Vihaan kaikkea kuorimista. Liian sotkuista ja jotenkin niin ärsyttävää.
Ginger Spice Smoothie
2 dl Bonne-mangososetta
180 g maustamatonta jugurttia ( käytin Arla Ingmanin luonto + maustamaton proteiinijugurttia )
5 cm inkivääriä tai oman maun mukaan
1-2 satsumaa
2 porkkanaa
teelusikan kärjellinen Puhdistamon Super C-vitamiinia
basilikaa
loraus vettä
Pilko ainekset ja lisää kaikki blenderiin. Sekoita ja maista! Lisää nestettä oman makusi mukaan. Mikäli inkivääri pistää makuusi liikaa, lisää mangososetta vielä hieman. Suosittelen blendaamaan hieman pidempään, jotta porkkana ja inkivääri sekoittuvat kunnolla. Kököt ovat omaan suuhuni kovin epämiellyttäviä. Koostumuksen tulee olla nimenomaan smooth.
Inkivääri
Inkivääri toimii niin vatsakipujen kuin pahoinvoinninkin lievittäjänä. Se auttaa myös meripahoinvointiin, sekä raskauspahoinvointiin. Toisin kuin vastaavaan vaivaan tarkoitetut kemialliset lääkkeet, inkiväärin vaikutus ei kohdistu keskushermostoon, vaan suoraan vatsan toimintaan.
Inkiväärin avulla voidaan hoitaa myös kuumepotilaita, sillä inkivääri lievittää tulehdustiloja – Siksi usein flunssaan suositellaan inkivääriä. Sen lisäksi, että inkivääri hillitsee tulehdusta, se myös lievittää kipua. Muita käyttötarkoituksia inkiväärille on löydetty astman ja allergioiden hoidossa, sillä se irrottaa limaa keuhkoista. Inkiväärin puhdistavat vaikutukset ulottuvat niin sisäelinten, kuin ihon hyvinvointiin.
Voi hyvin, E