Eevi Teittinen

MiniFitneksen vatsalihastreeni

Treenit jatkuu!! Taas on maanantai ja aika starttailla uuteen treeniviikkoon 😆 HyvĂ€ tĂ€stĂ€ tulee, kunhan ei jÀÀdĂ€ sinne sohvan pohjalle voivottelemaan. TĂ€ssĂ€ teille vatsalihastreeni, jonka voit yhdistÀÀ hyvin muun treenin loppuun. Keskivartalo treeni on hyvĂ€ sijoittaa joko treenin loppuun, tai sitten tehdĂ€ se tĂ€ysin yksittĂ€isenĂ€ treeninĂ€. 

 

Haluaisin muistuttaa muutamasta seikasta. EnsinnĂ€kin tĂ€rkein, HENGITYS! Työ menee perille oikeanlaisella hengityksellĂ€. Lihakset tarvitsevat happea toimiakseen optimaalisesti!. Toista  liikkeet HALLITUSTI. Tunne polte, tĂ€rinĂ€ ja työ! LET’S GET THE PARTY STARTED! 

 

Liike 1. Vatsanrutistukset pallolla 25 x 3

Vie pallo pÀÀn ylÀpuolelle, kÀdet suorana. Jalat ovat vartalon jatkeena suorana, irti matosta. Keskivartalossa on nÀin lÀpi liikkeen hyvÀ jÀnnitys.

 

Vie pallo jalkojen vÀliin, samalla rutistaen vatsaa. PidÀ hetki ylhÀÀllÀ ja laske pallo jalkojen vÀlissÀ alas, kuitenkin koskettamatta lattiaa. Vie tÀmÀn jÀlkeen pallo kohti kÀsiÀ  ja suorista vartalo.

Liike 2. Lantion nostot penkillÀ 3 x 30

 Ideana olisi pysyÀ ylhÀÀllÀ lÀpi liikkeen. Helpompi versio on laskea peppu penkille liikkeen vÀlissÀ. Tarkoituksena olisi pumpata lantiota ylös ja alas hallitusti, niin ettÀ peppu laskeutuu vain hieman. TÀmÀ vaatii hieman lantion liikkuvuutta, eikÀ vÀlttÀmÀttÀ onnistu kaikilta. Kokeile ensin pienempÀÀ liikettÀ ja siirry isompaan kun tunnet ettÀ liike sujuu. Tee toistoja oman kuntosi puitteissa.

 

Liike 3. Heilautukset sivulle 3 x 20

 Ota sopiva tanko + halutettasi myös levypaino tankoon. Aseta tanko tukevaa tukea vasten esim seinÀÀ vasten. laita seinÀn ja tangon vÀliin pehmuke esim jumppamatto. Tuo tanko ensin molemmilla kÀsillÀ ylös kÀdet ojennettuina. TÀmÀn jÀlkeen lÀhde viemÀÀn tankoa kohti toista kylkeÀ. Työ tehdÀÀn vatsalihaksilla, pyri pitÀmÀÀn vartalo ja lantio paikoillaan. Palauta liike ylös ja vie kohti toista kylkeÀ. 

 

 

Liike 4. Staattiset pidot painon kanssa (Kesto oman kuntotasosi puitteissa) 

 

Valitse sopiva ja haastava paino. Asetu lankkuasentoon, pidÀ vartalo suorana, vedÀ napaa hieman sisÀÀn ja aktivoi keskivartalo ja lavat. PyydÀ kaveria nostamaan paino alaselÀllesi. PidÀ asento paikoillaan niin kauan kuin pystyt! Muista hengitys! se auttaa todella paljon. Toista liike 3-4 kertaa. SyvÀt vatsalihakset duuniin! Ota aikaa ja seuraa kehittymistÀsi. Voit aloittaa hyvin myös ilman painoa.

 

 

TehdÀÀn maanantaista treenillĂ€ parempi!  😉

– Eepi

 

 

 

Â