Elämäntyyli Fitfashion hyvinvointi kiertoharjoittelu kilpailu Kotitreeni Motivaatio Terveys treenaaminen Treeni

Kotitreeni – Keskivartalo vahvaksi

Minifitness_kotitreeni_kiertoharjoittelu

Oletteko huomanneet, että meillä Fitfashionilaisilla on menossa kotitreeni-kisa! Niimpä minäkin päätin tästä inspiroituneena tehdä teille lukijoille tehokkaan, erityisesti keskivartaloa haastavan kotitreenin. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä siellä päässä intoutuu treenailemaan myös kotona. Joskus on nimittäin niitä päiviä, kun ei vain yksinkertaisesti jaksa raahautua salille saakka puristelemaan tankoa ja hikoilemaan. Itselläni on kotitreenejä varten TRX, stepperi ja kahvakuula. Niiden huono puoli on ainoastaan se, että ne vievät tilaa! Mutta tiedän kuitenkin, että monella ei ole näitä välineitä kotinurkissa, joten tämän päivän treenikin on suunniteltu sen mukaan. Treenissä tulee mukaan koko kroppa, mutta erityinen focus on keskivartalossa. Miksi? Siksi että se kuuluu ainakin minun inhokkeihini.

Valmistele treenipisteesi näin;

  • Ota riittävästi tilaa ja voit aseta lattialle jumppamatto
  • Ota tukeva tuoli
  • Iso tai pieni pallo (tämä ei ole välttämätön)
  • Ota ajastin. Puhelimeen saa ladattua helppoja timereita, joihin voi määrittää työajan ja kierrokset. Kello ilmoittaa aina kun on seuraavan liikkeen vuoro. Näin sinun ei tarvitse laskea, tai tuijotella kelloa itse
  • Hyvä fiilis ja focus!

Minifitness_kotitreeni_motivoiduAlkuun suosittelen pientä alkulämmittelyä. Treenin ideana on treenata kiertoharjoittelun tavoin liikkeestä toiseen. Näiden välissä ei pidetä taukoa, joten tahti ja syke pysyy ylhäällä läpi treenin. Kierroksia tulee yhteensä 3, jonka jälkeen sinulla tulisi olla hiki! Tämän treenin taso soveltuu monille, sillä se on tasoa 3 asteikolla 1-5.

Monet liikkeet voit suorittaa myös helpommilla variaatioilla. Esimerkiksi vatsoissa voit pitää jalat maassa ja kylkilankuissa penkin sijaan jalat voivat olla myös maassa. Voit suorittaa punnerrukset myös oman kuntotasosi mukaan, joko jalat korotettuna, tai naistenpunnerruksilla lattialla. Paras ja tehokkain tapa minkä tahansa liikkeen suorittamiseksi on puhdas tekniikka! Muistathan kuitenkin haastaa itsesi myös kotona treenatessa. Keskivartalon lisäksi treenissä käydään läpi ylävartaloa, jalkoja ja peppua. Keskity jokaisen liikkeen suorittamiseen ja tee ne rauhallisesti tekniikka edellä. Muista hengittää ja tottakai fiilistellä!

Minifitness_kotitreeni_urheiluvaatteet_nelly

Minifitness_kotitreeni_tehokas ja helppo

Trikoot  Urheiluliivit Nelly.com

Vahvaa keskivartaloa tarvitsemme ihan kaikkeen. Se on lähtökohtana jokaisen liikkeen vahvalle suorittamiselle, joten pidetään siitä huolta! Vahva keskivartalo parantaa ryhtiämme, liikkeiden tekniikaa, sekä myös ehkäisee erilaisia vammoja. Erityisesti selkämme vaatii vatsalihaksilta paljon tukea ja voimaa. Treenaa vatsoja n. 2 kertaa viikossa. Muista työstää vatsan eri osia, sillä niitäkin on muutamia. Uloimmat vinot vatsalihakset, sisemmät vinot vatsalihakset ja poikittainen vatsalihas. Muista hengittää läpi liikkeen, sillä muuten työ ei mene perille. Onhan tässäkin kyseessä lihas!

Kun jaat marraskuun aikana Instagramissa kuvan omasta kotitreenistäsi ja lisäät kuvaan hashtagit #kotitreeni + #fitfashionfi, olet sinäkin mukana kisassa! Voittajia valitaan marraskuun loppuun mennessä yhteensä kahdeksan, ja jokainen voittaja saa itselleen Casallin kotitreenisetin, eli jumppapallon ja -maton (arvo yht. 50 €). Kisakuvien joukosta FitFashionin raati valitsee voittajan joka kolmas päivä aina marraskuun loppuun saakka. Vielä ehdit siis hyvin mukaan! 

Hauskaa treeniä! <3 -E

Kuvat Kira/ Blond Rivets

Vaatteet Nelly.com (Sport)