Tässä leipomuksessa et voi oikeastaan epäonnistua, sillä se on yksinkertaisuudessaan älyttömän helppo. Taikinan valmistukseen menee hassut 10 minuuttia ja kypsennys vaatii uuniltasi 25-45 minuuttia, riippuen hieman kakun paksuudesta. Koska tämä oma luomukseni oli kohtalaisen paksu, meni kakun kypsymiseen 45 minuuttia.
TERVEELLINEN LAKU-MUSTIKKAKAKKU
2 ProPud-proteiinivanukasta (blueberry muffin)
3 munaa
1 dl kookosjauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl erytritolia (makeutukseen)
Mausteeksi; bourbon vanilijajauhetta, kardemummaa, lakusuolaa (tai tavallista suolaa), lakritsijauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kookosjauho, kaurajauho, erytritoli, lakusuola (tai tavallinen suola), lakritsijauhe, vanilijajauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseokseen vatkattu munavaahto ja sekoita seokseen lopuksi 2 purkkia ProPud-vanukasta (mustikka). Kaada seos irtopohjavuokaan ja ripottele päälle mustikoita. Siirrä kakku uunin keskitasolle ja anna kypsyä kunnes pinta on saanut kauniin värin
Olen hyödyntänyt ProPud-proteiinivanukkaita paljon leivonnassa, sillä niillä saa todella helposti maistuvia taikinoita. Mitähän sitä keksisi seuraavaksi tuosta uudesta Lemon Cheesecake-mausta – olisiko teillä toiveita?
Ps. kotona lymyilevä makuraatini antoi tälle kakulle 5/5 pistettä -E <3