TERVEELLINEN MUSTIKKA-SUKLAAPIIRAKKA
3 dl mantelijauhoja (vähärasvainen)
1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
2 rkl kookosöljyä
2 banaania
1-1,5 purkkia ProPud-vanukasta (suklaa)
(0,5-1 dl erytritolia) *makeutukseen
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl bourbon vanilijajauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 munaa
Ripaus suolaa ja kardemummaa
(Mausta taikina esimerkiksi kaakaonibseillä ja mantelirouheella)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja lisää ne jauhoseokseen. Soseuta tämän jälkeen banaani esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita banaaniseos, ProPud-vanukas, jauhot ja munavaahto keskenään. Lisää taikinaan haluamasi “yllärit” kuten kaakaonibsit ja mantelirouhe. Kaada taikina piirakkavuokaan tai pienempiin annoskippoihin. Lisää päälle mustikat. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa taikinan paksuus, joten parhaiten varmistat kypsyyden upottamalla piiraan keskelle cocktailtikun. Piiraan pinnan tulisi olla hieman tummunut. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla!
Vanilijakastikkeen valmistat helposti ProPud-vanukkaasta ja herajauheesta
Sokeriton vanilijakastike
1 purkki ProPud-vanilijaa
30 g herajauhetta (vanilija)
Ripaus Bourbon vanilijajauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen herkun päälle!
ENJOY! <3
Kuinka iso annos ohjeella tulee? Paljonko arvioisit kaloreita olevan?
Mulle jäi vähän epäselväksi, että mihin tuota kookosöljyä käytetään? Vuuan voiteluun?
Moikka! Ihanan näköinen herkku ja mahtaa olla aika terveellinen. Normaalista kaupasta ei löydy vähärasvaista mantelijauhoa, joten muuttaako normaalin mantelijauhon käyttö piiraan epäterveelliseksi? Kuitenkin normaalissa jauheessa on paljon rasvaa. 🙂