3 dl mantelijauhoja (vähärasvainen)
1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
2 rkl kookosöljyä
2 banaania
1-1,5 purkkia ProPud-vanukasta (suklaa)
(0,5-1 dl erytritolia) *makeutukseen
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl bourbon vanilijajauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 munaa
Ripaus suolaa ja kardemummaa
(Mausta taikina esimerkiksi kaakaonibseillä ja mantelirouheella)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja lisää ne jauhoseokseen. Soseuta tämän jälkeen banaani esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita banaaniseos, ProPud-vanukas, jauhot ja munavaahto keskenään. Lisää taikinaan haluamasi “yllärit” kuten kaakaonibsit ja mantelirouhe. Kaada taikina piirakkavuokaan tai pienempiin annoskippoihin. Lisää päälle mustikat. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa taikinan paksuus, joten parhaiten varmistat kypsyyden upottamalla piiraan keskelle cocktailtikun. Piiraan pinnan tulisi olla hieman tummunut. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla!
Vanilijakastikkeen valmistat helposti ProPud-vanukkaasta ja herajauheesta
Sokeriton vanilijakastike
1 purkki ProPud-vanilijaa
30 g herajauhetta (vanilija)
Ripaus Bourbon vanilijajauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen herkun päälle!
ENJOY! <3