Terveellinen banaanileipä
Ollessamme Maltalla Jannin kanssa, kävimme monesti eräässä terveyskahvilassa, josta sai aivan taivaallisen hyvää banaanileipää. Tämä paikka muistutti paljon Turusta löytyvää Pure Hero-kahvilaa. Tosin banaanileipää en ole vielä Suomesta mistään löytänyt, onkohan kukaan teistä sattumoisin törmännyt siihen missään? En päässyt yli banaanileivästä, joten nyt sitä oli yksinkertaisesti pakko tehdä itse. Reseptikin oli luotava itse. Banaanikakun ehdoton juttu on, että sen tulee olla kosteaa. Sitä voi helposti tuunata omaan makuun sopivaksi mausteiden avulla. Halusin tehdä ehdottomasti makean version, joten makeutin taikinaa hieman erytritolilla. Se ei ole välttämätön, sillä banaani on itsessään jo hyvin makea. Twistasin reseptiä hieman lakusuolalla ja lakristiuuttella, mutta hyvälaatuinen suolakin sopii itsessään. Ps. laku sopii täydellisesti banaanin kanssa!
TERVEELLINEN BANAANILEIPÄ
(Gluteeniton)
3 banaania
1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1 dl kookosjauhoja
30 g HydroIso maustamaton herajauhe
2 kananmunaa
1 purkki kreikkalaista jugurttia (2 % rasvaa) esim Total
2 dl makeuttamatonta omenasosetta
1/2 tl ruokasoodaa
Suolaa tai lakusuolaa
(1 tl lakritsiuutetta)
0,5 dl juoksevaa kookosöljyä
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Muussaa banaanit blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää munavaahtoon kreikkalainen jugurtti, banaanisose ja omenasose. Lisää sekaan muut aineet ja sekoita taikina kuohkeaksi. Vuoraa vuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Lisää päälle banaanisiivuja ja siirrä leipä kypsymään uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi.
Niin hyvää! <3 Rentoa sunnuntaita -E
Heippa! Ajattelin tehdä tätä huomenna, mutta haluaisin varmistaa muutaman asian 🙂 Laitoitko kaikki kolme banaania taikinaan, vai jätitkö yhden niistä kolmesta tuohon päälle? Vai onko se sitten jo neljäs banaani 😀 Ja toiseksi, minkä kokoista jogurttipurkkia tarkoitat, sellaista yhden annoksen 200g purkkiako? Mietin myös, että leipä ei näytä kovin kohonneelta, voisikohan sekaan laittaa vähän leivinjauhetta..? Ehkä koitan ensin ilman tosin! Kiitos reseptistä ja vastauksista!
Moikka Hanna,
Kolme taikinaan 🙂 ja pari siivua siitä tuohon päälle. Leivinjauhe toimii varmasti, mutta jos haluat siitä paksun tekisin taikinan tuplana. Toi jugurtti on mun mielestä just sellainen (1 annos). toivottavasti onnistuu hyvin <3 -E
Hei, mistä ja minkä merkkistä lakusuolaa sulla on? Olen yrittänyt tuloksetta löytää jo tovin…:(
Saltverk on merkki 🙂 Oon löytänyt muutamista ruokakaupoista, aika spessua tavaraa kyllä -E
Moikka! Täytyy kokeilla tällä sunkin ohjeella joskus, kuulostaa hyvältä. Itse olen tehnyt usein tällä ohjeella http://vilmap.com/2015/09/23/ihana-gluteeniton-banaanileipa/ ja on ihan syntisen hyvää. Täytyy vaan malttaa odottaa että jäähtyy, kun on kylmänä paljon parempaa ?
Moikka Jenni,
hei joo, täytyy kokeilla tota Vilmankin omaa 🙂 Kiitti vinkistä! -E