KARAMELLI-PROTEIINIKAKKU
(vähäkalorinen/ei lisättyä sokeria/ gluteeniton/ laktoositon)
POHJA
1 banaani
3 dl kaurahiutaleita (gluteeniton kaurahiutale)
3 rkl sokeritonta maapähkinävoita
2 kokonaista munaa
Ripaus suolaa
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita pohjan kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Siirrä taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia
TÄYTE
3 purkkia ProPud-vanukasta (karamelli)
1 kpl 3 % tuorejuustoa (laktoositon)
6 liivatelehteä
Kardemummaa
Lisää tuorejuusto, ProPud-vanukkaat ja kardemumma blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Laita seuraavaksi liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Puristele niistä tämän jälkeen kevyesti ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet yksitellen kiehuvaan veteen samalla hyvin sekoittaen. Kaada neste täytteeseen samalla sekoittaen ja lisää sitten valmis täyte kypsän pohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Kakku on valmis tarjoiltavaksi kun se on hyytelömäistä. Koristele kakku haluamillasi täytteillä, kuten marjoilla, sokerittomalla hillolla, kookoshiutaleilla, raakasuklaakuorrutteisilla pähkinöillä, mulpereilla tai raakakaakonibseillä!
Ihanaa joulun odotusta <3 -E