Eevi Teittinen

Chocolate Brownies (Guilt Free!)

Puhdistamon resepti-kisan toinen voittaja oli toivonut terveellistä versiota mokkapaloista, joka kääntyikin aika näppärästi suklaabrownien muotoon! Minusta suklaaleivoksien täytyy ehdottomasti olla kosteita, jonka vuoksi en ole ihan niiden perinteisien mokkapalojen suurin fani. Sen sijaan rakastan mutakakkua ja ajatuksenani olikin valmistaa suklaabrownie astetta terveellisemmin. En kuitenkaan ollut valmis tinkimään sen suklaisuudesta ja täyteläisyydestä. Tämä reseptini onnistuikin sitten jopa yli odotuksieni! Tämä on älyttömän kova resepti, johon ei syyllisyys kuulu;)

Näin joulukuun kolistellessa kulman takana, voi reseptiin tuoda helposti jouluisia makuja mukaan mausteiden ja eri makuisien raakasuklaiden avulla. Kaupan hyllyltä löysin myös uuden kookospohjaisen tuttavuuden, jota hyödynsin kermavaahtona. Tämä kookoksesta valmistettu jogurttimainen tuote maistui myös ihanan raikkaalta, joten en makeuttanut sitä lopulta lainkaan. Se sisältää vain luontaisia sokereita (2,5/100g) ja on luonnostaan maidoton, joten se sopi tähän loistavasti!

Maailman esteettisin tämä oma luomukseni ei ehkä ole, mutta se katosi lautaselta hyvin nopeasti, joten se olkoon pääasia. Jouluna panostan ulkoasuun sitten hieman enemmän. Persimon ja päärynä toimivat tämän kanssa muuten älyttömän hyvin. Ne tuovat kivasti raikkautta kookoskerman kanssa muuten hyvin tuhtiin, suklaiseen herkkuun.

CHOCOLATE BROWNIES

200 g kurpitsapyrettä (valmis tai itsetehty)

100 g taateleita (kanelilla maustetut tai ilman)

1 dl raakakaakaota

1,5-2 dl mantelijauhoja

40 g sulatettua raakakaakaovoita

2 rkl Lucumaa

1-2 rkl kotimaista hunajaa

0,5-1 dl vettä

Kardemummaa

Ceylon kanelia

Guerande-suolaa

Kaakaonibsejä

Suklaakuorrutus;

3 kpl Puhdistamon raakasuklaata (käytin minttua ja sitruuna-limeä)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (kiertoilma). Lisää syvään kulhoon kurpitsapyre, taatelit, sekä sulatettu kaakaovoi ja hunaja. Soseuta ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää sitten mantelijauho, raakakaakao, lucuma ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita seosta jälleen. Lisää valmiiseen taikinaan kaakaonibsit ja sekoita lusikalla. Taikinasta ei pidä tulla juoksevaa, vaan sen tulee olla muotoiltavissa yhdeksi levyksi. Maistele ja lisää halutessasi mausteita tai muuta tarvittaessa koostumusta. Levitä taikina muutaman sentin paksuiseksi levyksi ja siirrä uunin keskitasolle. Kypsytä uunissa noin 30 minuuttia hieman uunista riippuen. Huom! Kakkulevy on pehmeä uunista pois otettaessa. Anna levyn jäähtyä ennen kuorrutuksen tekoa.

Sulata raakasuklaa vesihauteessa. Lisää sekaan halutessasi hieman valmista espressokahvia ja kardemummaa. Kaada juokseva suklaaseos kakkulevyn päälle ja anna jähmettyä. Nauti brownie lämpimänä tai kylmänä! Lisää päälle valmis kookosvaahto, persimon tai päärynä viipaleet. 

 

 

Herkullista keskiviikkoa! -E