Eevi Teittinen

PARHAAN MUNAKKAAN SALAISUUS

Olen jäänyt paljosta paitsi. Uskon että sieltä löytyy myös monia muita, joilla on tietämättään sama tilanne. Nyt puhutaan kuinka valmistetaan maailman paras munakas! Mutta pakko varoittaa. Tämän jälkeen et enää koskaan syö sitä mitenkään muuten. Siihen ei edes liity makkarat tai muut lisukkeet, vaan vain ja ainoastaan ranneliike. Sillä on isosti väliä kuinka munat siihen pannulle päätyvät. 

Pannukakkumainen koostumus. Ilmava, joka sulaa suuhun. Olen uudelleen rakastunut munakkaaseen ja tänään aamulla se maistui makeankin kanssa. Mansikkaa ja munakasta – aivan parasta! Kuulostaa hullulta, mutta kokeile vaikka – se toimii. Vatkaa ja vielä vähän vatkaa. Sillä syntyy maailman paras munakas. Enää ei ole paluuta tavalliseen laiskan naisen munakkaaseen. Tätä herkkua jaksaa taas syödä aivan uudessa valossa, vaikka niiden makeiden mansikoiden kanssa! Tämä on yhtä outo (ja hyvä) yhdistelmä kuin pirtelö ja ranskalaiset. Myös perinteinen suolainen munakas toimii paremmin kuin hyvin.

AAMIAISMUNAKAS

3 valkuaista

1 keltuainen

suolaa

Vatkaa munat vaahdoksi (noin 2 minuuttia) ja lisää suola. Varmista että seos on vaahtoutunut! Voit valmistaa munakkaan myös pelkistä valkuaisista, jolloin koostumuksesta tulee mahtavan kuohkea. Laita kuumalle pannulle noin 1 teelusikallinen kookosöljyä ja kaada munaseos pannulle. Paista noin 2-3 minuttia ja käännä munakas. Anna toisen puolen kypsyä vielä noin minuutti.

Pienet asiat 😉 Sunnuntaina on hyvää aikaa munakkaalle!

-E