Eevi Teittinen

JÄMÄBRUNSSI

Luovuus on parhaimmillaan silloin kun sitä rajoitetaan. Kyllä voin itse allekirjoittaa tämän täysin. Lause pätee niin moneen asiaan elämässä, mutta yllättävästi saan sen myös yhdistettyä ruokaan. Mitä vähemmän vaihtoehtoja, sitä villimpi luovuusaalto on luvassa. Näin syntyi myös viikonloppuinen jämäbrunssi!

BRUNSSILAUTANEN

Tuorepuuron jämät edelliseltä päivältä. Resepti täällä

Riisikakkua kylmäsavuhärällä ja avocadolla

Goji-inkivääripannarit

Appelsiini-inkiväärimehua sitruunalla

Goji-inkivääripannareiden resepti on varsin helppo ja nopea. Pannareiden paistoaika on hieman uunista ja pannarin paksuudesta riippuen noin 15 minuuttia. Pannareissa on koko aamupala; proteiinia, rasvaa ja hiilihydraattia! Riittäisivät siis ihan sellaisenaankin.

GOJI-INKIVÄÄRIPANNARIT UUNISSA

1 kokonainen muna

3 valkuaista

1 dl Gojimarjoja

Puolikas tai kokonainen banaani

30-40 g Kaurahiutaleita

Raastettua inkivääriä (mehulingosta esimerkiksi)

1 dl Mantelimaitoa

(1 rkl Kookosöljyä)

Kalaharin suolaa

Mausteita kuten vanilijajauhetta, kardemummaa tai kanelia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita ainekset blenderissä niin että taikina jää juoksevaksi. Annostele pellille tai kippoihin. Paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

VINKKI: Inkiväärinen pannarikastike syntyy helposti Ginger People Ginger Syrupista! Sopivasti potkua ja makeutta. Voit myös kokeilla tätä suoraan taikinan joukkoon leivonnassa

Loistavaa viikonloppua <3 -E