Aamiainen Aikataulu Elämäntyyli hiilihydraatit Kiireisen aamiainen Mieli Motivaatio Ostoskassi Proteiini ravitsemus Resepti ruoka Superfoodit terveellisyys Treeni välipala

Aamiainen yhdessä purkissa – Tuorepuuro

Breakfast_tuorepuuro_resepti_Minifitness

Perinteinen puuro ei ole maistunut tänne enään sen jälkeen kun tein ensimmäisen tuorepuuroni. Laitoin sen reseptin silloin tännekin ja fiilistelen tätä energiapaukkua edelleen kovasti. Kokeilitko sinä sitä jo? Jos et niin tätä sinun on pakko testata. Paras tähänastisista kokeiluistani on tämä uutukainen, joka sai ristimänimekseen Pähkinäinen Goji-tuorepuuro.

Minulla meni pitkään mutustella sanaa tuorepuuro. Over night oats on jotenkin paljon kuvaavampi ja kivempi nimi. Tämä on siis paitsi varsin herkullinen ja helppo, on se myös aamujen pelastaja ajallisesti! Teen sen iltaisin jääkaappiin valmiiksi 5 minuutissa. Aamulla voinkin vain napata purkin mukaan ja hujauttaa sen kassiini. Saatan nauttia sen jo ratikassa kätevästi suoraan lasipurkista. Ihan sama, siinähän tuijotatte.

Minifitness_tuorepuuro_resepti_pähkinäinen goji-tuorepuuro_koko aamiainen yhdessä purkissa

Olette varmasti huomanneet kuinka rakastan näitä purnukoita? Siivoilinkin tuossa sunnuntaina hieman meikäläisen valtakuntaa, nimittäin keittiötä. Leivontakaappini oli aikamoisessa pyörremyrskyssä ja on muuten sitä edelleen. Ne kun eivät tunnu mahtuvan kaappiin mitenkään päin. Lomittain, päällekkäin tai sisäkkäin? Ei. Eilen sain yöproteiini pussin päähäni, joka levisi tottakai aivan totaalisesti. Pää ja lattia jauhossa. Hupsis, Lolakin oli näköjään rientänyt pällistelemään, koska lipitti jauhoa riemuissaan vieressä. Kunnon kärppä. Naurahdin ja lupasin keksiä näille aarteilleni lisää tilaa vaikka kenkäkaapista. Olen pohtinut, onko sitä kaappitilaa lopulta ikinä tarpeeksi? Olisiko minulla vain lopulta yhä enemmän jauhoja ja purnukoita riesana?

Koska rakastan makeaa, myös aamuisessa puurossani tulee olla ripaus sitä. Kokeilin laittaa aikaisemmin hehkuttamaani PB2 pähkinäjauhetta – joka on vähäkalorisempi tavalliseen verrattuna, sillä siinä on jopa 85 % vähemmän rasvaa – ja tälläkin kertaa ja se toimi loistavasti! Jos rakastat maapähkinävoita, rakastat tätä. Sitä on tosin hankala löytää ja olen tilannut omani netin ihmeellisestä maailmasta. Myös aina yhtä ihana Gasparin Nutrition MyoFusionin Cinnamon roll-proteiinijauhe toimi jälleen todella hyvin, mutta voit hyvin käyttää myös vanilijan makuista jauhetta. Seos paksuuntuu hieman eritavalla kunkin jauhon ominaisuuksien mukaan. Yöproteiinilla saa helposti paksuutta ja pehmeyttä niin tuorepuuroon, kuin vaikka smoothieenkin. Se on toimivaa ja monimuotoista myös usein leivonnassakin.

Minifitness_tuorepuuro_resepti_pähkinä-goji puuro

 Näissä tuorepuuroissa parasta on se, että niihin voi tunkea mitä vain, täysin oman fiiliksen mukaan. Käytän aina poikkeuksetta gluteiinittomia kaurahiutaleita, chia-siemeniä ja Alpron juomia. Muuten fiilistelen aina päivän antimien mukaan. Oletko muuten kokeillut kookosmaitoa tähän? Se vasta on herkkua, mutta on toki kaloripitoisempaa.

Aurinkoisia (ja helppoja) aamuja -E