Eevi Teittinen

FITNESSRUOKAA RAKKAUDELLA

*Kaupallinen yhteistyö:Apetit

Ruokavalioni ei ole tylsä, hankala eikä yksipuolinen. Proteiinia voi saada monista eri lähteistä ja kasviksilla kikkailemalla saat ruokaan monipuolisesti erilaisia makuja! Nyhtökauraa, naudan paistijauhelihaa (rasvaa 5 %), valkoista kalaa ja sitä kanaakin, mutta ei kuivana! Terveellinen ei ole tylsää, mautonta tai mielikuvituksetonta. Aikaakaan se ei vaadi, kunhan tietää mitä tekee. Oikominen on sallittua! Ruoanlaitossa pitää olla mielestäni värejä ja rakennetta.

Oma arkiruokailuni pyörii muutaman peruspilarin varassa ja tässä niistä tärkeimmät vinkkini kasvisten osalta;

FITNESSWOKKI

(2-3 annosta / valmistusaika 20 min)

90 g riisiä (raakapaino)

Puolikas kasvisliemikuutio

1 paketti nyhtökauraa

1 pussi Apetit kukkakaalia

1 pussi Apetit Sadonkorjuu-kasviksia

Tabasco Chipotle (halutun tulisuuden mukaan)

Puolikas sipuli

Korianteria

1-2 rkl Dijon sinappia (sokeroimaton)

Mausteet; suolaa, chiliä, kurkumaa, currya

1 limen mehu

Annostele riisi keitinveteen ja lisää kiehuvaan veteen puolikas kasvisliemi. Kypsennä riisi valmiiksi ja kuullota pilkottu sipuli pannulla (tämänkin voi ostaa pakasteena). Lisää pannulle jäiset pakasteet ja anna valmistua kannen alla hetki. Lisää sekaan nyhtökaura ja riisi. Sekoita ja lisää sekaan mausteet, tabasco chipotle, sinappi, limen mehu ja pilkottu korianteri. Sekoita nopeasti ja anna tekeytyä kannen alla vielä noin minuutti.

Olin sitten kisakaudella tai en, syön arkena samalla tavalla. Valintojani ohjaa puhtaasti oma hyvinvointini – syön sellaista ruokaa josta tulee hyvä olo. Suolistomme hyvinvointiin vaikuttaa täysin se mitä suuhumme pistämme. Huonovointinen suolisto tekee meistä väsyneitä ja alakuloisia. Tärkeintä on saada suuhun erilaisia makuja, pysyä energisenä koko päivän, palautua hyvin ja pysyä terveenä ympäri vuoden. Kasviksilla on suuri merkitys tässä kaikessa. Lisää vinkkejä ja reseptejä hyvään oloon löydät täältä.

Suosin ruokavaliossani paljon kotimaista aina kun se on vain mahdollista. Apetit kasvispakasteiden raaka-aineista noin 85 % tulee kotimaisilta sopimusviljelmiltä. Kotimaisia kasviksia ovat peruna, oranssi ja keltainen porkkana, herne, lanttu, pinaatti, selleri, palsternakka, punajuuri, sipuli ja purjosipuli. Marjoista puolukat ja mustikat tulevat kotimaasta. Apetit-tuotteet ovat GMO-vapaita ja vihannespakasteissa ei ole käytetty lisäaineita. Kasvispakasteet ovat siis meille jokaiselle varsin terveellinen ja monipuolinen osa helppoa ja nopeaa ruoanlaittoa!

Tämän viikon haasteenasi on lisätä kasviksia vähintään 500 g päivääsi – otatko tämän syyshaasteen vastaan?

 

Voikaa hyvin <3 -E