Eevi Teittinen

BACK TO STOCKHOLM – Healthy food

Halusin vielä palata takaisin Tukholmaan, jossa olimme muutamia viikkoja sitten nauttimassa Fashion Weekeistä ja samalla reissulla pienestä irtiotosta arjen keskellä. Dan on ehdottomasti parasta matkaseuraa, sillä matkustelumme yhdessä on kovin mutkatonta ja leppoisaa. Kotona minä huolehdin järjestelyistä, reissussa Dan saa hoitaa sen puolen.

Useasti minä matkaan salille ja Dan shoppailemaan. Tämä johtuu siitä että sillä on paha tapa viettää yhdessä kaupassa tunteja punniten omia ostoksiaan hyvinkin tarkkaan. Minä tiedän aina mihin haluan mennä ja shoppailut on nopeasti hoidettu kaavalla sisään ja ulos. Yhteinen intohimomme on matkustellessa ruoka. Rakastamme kokeilla erilaisia ruokia ja ravintoloita. Näihin käytämme varmasti eniten aikaa jokaisella reissulla, vaikka salien tutkimiseenkin tuhlaamme useita tunteja. Entäs dieetillä sitten? En luopunut tästä ruokafiilistelystäni edes sen vuoksi – miksi pitäisi? vaihtoehtoja on aina.

Dieettiä voi noudattaa myös matkustellessa, kunhan näkee mahdollisuuksia. Koska olin ikävästi flunssassa, pääsin hotellista ulos vasta viimeisenä iltana. Suuntasimme Tomi Björckin meille vinkkaamaan Råkultur-ravintolaan (Kungstensgatan 2), joka tarjosi sushia moneen lähtöön. Vanhoina kokeneina sushin suosijoina ravintolavalintamme ei yllättänyt varmaan ketään. Nyt kuitenkin jätin makirullat väliin ja tilasin dieettiläisen lautaselle sopivan kokonaisuuden.

Sain ihanan lajitelman raakaa kalaa, joka näytti varsin houkuttelevalta. Asettelu on oikeasti jo iso osa ruokakokemusta ja fiilistelyä. Lajitelmasta löytyi vähärasvaisia vaihtoehtoja oikein kivasti ja jokaisen annoksen saa usein ilman kastikkeita kunhan osaa pyytää. Se miltä ruoka lautasella näyttää kiinnostaa minua valtavasti.

Aion ehdottomasti mennä tuonne ravintolaan vielä uudestaan dieetin ulkopuolella, sillä palvelu ja miljöö olivat äärinmäisen mukavia – ja himoitsen niitä makirullia...Heiltä löytyy iso oma terassi, jossa voi viihtyä pitkälle iltaan vilttiin käpertyneenä. Danin nauttiessa viinilasillisesta hän ihmetteli kuinka ihmeessä tuon sokerin saa ulos tuolta tiimalasista…tässä vaiheessa repesin totaalisesti. “Dan, se on tosiaan tiimalasi joka mittaa aikaa koska teeni on valmis juotavaksi…”. Että ihan tavallinen tiimalasi se vain on. Hönttiliini.

Helppo lounaspaikka keskustasta löytyi vähän vahingossa. Meal Prep. Cafe Fitness Fuel (Regeringsgatan 65) tarjosi erittäin hyvää ja terveellistä lounasta. Veikkaan että tämä paikka vettä paljon treenaavaa kansaa! Jonossa odotteli mies lenkkitossuissa ja vieressä vanhempi rouva joogamatto kainalossa.

Karitsanjauheliha on tunnetusti vähärasvaista, joten valitsin lounaslistalta karitsanlihaa, joka oli äärinmäisen maukasta! Parsakaalit, riisit ja oliiviöljyt kylkeen. Tämä paikka teki minut tyytyväiseksi. Hienoa että näitä tulee koko ajan lisää. Asiakkaita kävi kyllä tasaiseen tahtiin nappaamassa treenin jälkeen protskusheikkiä ja muuta terveellistä. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan välipalalla tai lounaalla!Ehdoton lempparini on Joe & The Juice-kahvila, josta saa terveellisiä smoothieita, täytettyjä leipiä ja salaatteja. Heidän tonnikalaleipä on niiiiin hyvää! Tämä on aivan lempparini Ruotsissa. Kahviloita löytää ympäri Tukholmaa, mutta myös lentokentällä on onneksi omansa. Inkiväärishotti naamaan ja lennolle! 

Ne kuntosalit tosiaan jäivät tällä reissulla kokeilematta flunssan vuoksi. Mutta ainakin on hyvä syy mennä pian takaisin 😉

Paita – River Island / Shortsit – Zara / Reppu BikBok / Kengät – Vagabond

-E