Vaikka rakastan kasviksia, ei minua saisi luopumaan täysin lihasta. Nyöhtökaura on kuitenkin tullut ruokavaliooni jäädäkseen, sillä sen ravintosisältö on todella heviä settiä. Tässä tuotteessa on mielestäni kohdillaan niin proteiini/kaloripitoisuus/rasvapitoisuus kuin itse koostumuskin – kasvisruokaa jossa on rakennetta, JES! Ainut miinuspuoli on se että pari muutakin Suomalaista pitää siitä.
Kehittelin viikonloppuna ensimmäisen oman nyhtökaura-reseptini vegeburgerin muodossa. Täytyy jo heti alkuun todeta, että olin itsekin todella yllättynyt lopputuloksesta. Hommahan alkoi taas sillä setillä että sämpyläresepti taiottiin päästä ja burgerin soossi kasattiin jääkaapin jämistä. Ei huono, joten pakko laittaa jakoon!
KVINOA SÄMPYLÄT (8 kpl) (G + M)
3 dl keitettyä kvinoaa
2 dl kaurahiutaleita
3 raastettua porkkanaa
2 kokonaista munaa
2 valkuaista
1 rkl chiasiemeniä
0,5 dl kuitujauhetta/psylliumia
1 tl suolaa
Mausteita kuten italian mausteseosta ja ripaus herbamarea
(lisää halutessasi koristeeksi siemeniä)
Erottele munat ja vatkaa munien koostumus ilmavaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat ja lisää tämän jälkeen loput ainekset seokseen. Koostumuksen tulisi olla muotoiltavissa. Annostele pellille ja siirrä uunin keskitasolle kypsymään noin 20 minuutiksi.
TULINEN SOIJAKASTIKE
Alpro maustamatonta ja sokeroimatonta soijajugurttia
1 punainen chili pilkottuna
Puolikkaan sitruunan mehu
Pilkottua ruohosipulia
Sokeroimatonta ketsuppia
1 rkl Dijon-sinappia
Suolaa ja mausteita
Sekoita ainekset kulhossa ja siirrä kastike jääkaappiin noin 15-minuutiksi
NYHTÖKAURA; Lämmitä nyhtökaura pannulla. Lisää sekaan Poppamiehen savuchili ja valkosipuli-kastiketta, suolaa ja haluamiasi mausteita
Laita burgerin väliin nyhtökauran ja soijakastikkeen lisäksi esimerkiksi seuraavia täytteitä:
-Tomaattia
– Salaattia
-Jalapenoja
-Punasipulia
Toivottavasti tekin tykkäätte näistä yhtä paljon kuin minä. Oletteko muuten jo kokeilleet nyhtökauraa?
Maistuvia kesäpäiviä tyypit! -E