Eevi Teittinen

PIZZAPOHJA KASVIKSISTA

Vaikka kunnon rapeaa pizzapohjaa ei yksinkertaisesti voita mikään, on mm. kukkakaalista ja porkkanasta valmistettu pizzapohja ihan huippu korvike näin kisakaudella! Valmistin sen itseasiassa mehulinkoon jääneestä kuitumassasta, joka koostui porkkanan, inkiväärin, sitruunan, chilin ja appelsiinin jämistä. Yhdistin tähän massaan vielä sitä kuuluisaa kukkakaalia!

Jos et ole keksinyt aikaisemmin käyttöä näille mehulingon jätteille, kannattaa ne hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinassa tai vaikka tässä pizzapohjassa – seuraavaksi taidan kokeilla jotain piirakkaa! Kiitos vain lukijalleni joka antoi idean sienipiiraasta.

Tämän kasvispizzan kalorit eivät tosiaan päätä huimaa, mutta jos kalorintarve iskee saa senkin paikattua helposti hieman tuhdimmilla täytteillä! Meidän pizzabaarista sai jokainen laittaa itse omat täytteet ja täytemenu näytti tältä;

Omaan pizzaani päätyi yksi kananmuna, itsetehtyä tomaattikastiketta (tomaattia, valkosipulia, basilikaa, suolaa, mausteita), härän kylmäsavua, jokirapuja, suolakurkkua, rucolaa, basilikaa, pizzamaustetta, paprikaa ja kirsikkatomaattia. Illan yllättäjäksi nousi kuitenkin pizza, josta löytyi banaania ja kalkkunapekonia! Banaani kuulosti omaan korvaani liian oudolta, mutta toimi todella hyvin suolaisen kanssa. Vahva suositus! 

Juurespohja on tavallista pizzapohjaa pehmeämpi, mutta mielestäni kukkakaalin pehmeä maku toimii kuitenkin kivasti! Pohjaan täytyy kuitenkin laittaa jotain sitovaa ainesosaa, kuten esimerkiksi tässä käytettyä mantelijauhoa. Tällä kasvisloadilla saa taatusti vatsan täyteen ja hymyn korviin! Käytin uunissa pizzakiveä, mutta resepti toimii hyvin ilman sitäkin.

HELPPO PIZZAPOHJA KASVIKSISTA 5 kpl

 1,5 kg kukkakaalia

4 munaa

1 dl mantelijauhoa 

Suolaa

3-4 dl kasvisjämät (porkkana,appelsiini,chili,inkivääri,sitruuna)

 Laita uuni kuumenemaan noin 225 asteeseen. Hienonna kukkakaali esimerkiksi blenderissä (voit laittaa pohjalle aavistuksen vettä). Siivilöi kukkakaalin ylimääräinen neste pois ja sekoita tämän jälkeen pohjan loput ainekset kukaakaalin kanssa. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle kiekkoja ja laita pohja hetkeksi (noin 10-15 minuuttia uunista/pizzakivestä riippuen) uunin alatasolle kypsymään. Ota pohja uunista ja laita päälle haluamasi täytteet. Siirrä pizza takaisin uuniin kypsymään noin 10 minuutiksi. Tarkkaile pohjan kypsyyttä! Nauti lämpimänä tai kylmänä

Ihanan rentoa sunnuntaita <3 -E