*Yhteistyössä; Puhtaastikotimainen ja Kauppapuutarhaliitto
Tämän viikon reseptieni kantavana voimana on yrtit, mausteet ja suomalaiset kasvikset! Kehittelin reseptit omaan ruokavalioon sopivaksi, jolloin kaikki reseptit ovat myös maidottomia ja gluteenittomia. Potkua näistä jokaisesta löytyy, sillä rakastan mausteisia ruokia! Suomalaisilla yrteillä saa myös ihanasti makua ja käytän niitä ruoanlaitossa usein.
Basilikalla on runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se esimerkiksi raikastuttaa hengitystä, mutta se tunnetaan myös ruoansulatusta edistävistä ominaisuuksistaan. Näin flunssien jyllätessä se on myös loistava luonnon oma tulehduksien taltuttaja. Boostaa siis ruokaasi yrteillä ja esimerkiksi chilillä, limellä ja tulisilla mausteilla!
Suomalaiset kasvikset paitsi täyttävät vatsaa ilman ylimääräisiä kaloreita, mutta ne ovat myös täynnä elimistöllemme tärkeitä suojaravintoaineita – lastaa siis lautanen täyteen ja lähde taikomaan tällä viikolla hyvää kasviksista ja yrteistä!
TULISET BASILIKA-KESÄKURPITSAT (G, L, vähäkalorinen)
(valmistus 20 minuuttia, noin 6 kpl)
Puolikas Kesäkurpitsa
1 tomaatti
10 basilikanlehteä
1 tl Dijon sokeroimatonta sinappia
1-2 tl Tabasco Chipotle-kastiketta
(6 siivua kalkkunaa)
Puhdistamon Guerande-merisuolaa
Mausteita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsasta noin 1 cm paloja ja laita päälle hieman sinappia. Lisää päälle tomaatinviipale ja basilikaa. Kypsennä hieman uunista riippuen keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes kurpitsa on hieman pehmeää. Lisää päälle loraus Tabasco Chipotlea (tulinen!) sekä suolaa ja haluamiasi mausteita. Nauti lämpimänä!
Vinkki; voit laittaa halutessasi päälle vielä ripauksen oreganoa
-E <3