arki Blogi Elämäntyyli hyvinvointi Mieli onnellisuus parisuhde ystävyys

Selkeillä vesillä

Eevi_teittinen_blogi_ajatukset_selkeiksi_kirjoittamallaKirjoittamisen voima on kiistaton. Tiedät mitä lukeminen meille parhaimmillaan tekee. Se voi muuttaa koko päivän paremmaksi, ratkaista ongelman päässämme tai jopa luoda uusia ideoita! Lukemisen lisäksi myös kirjoittaminen kannattaa. Mitään romaania ei tarvitse rustata, eikä tässä tehtävässä edes tarvita kirjoittamisen lahjoja. Puhun nyt niistä omista ajatuksista, jotka tulevat ja menevät päässämme jatkuvana tulvana. Välillä haluamme jotakin ja toisena hetkenä emme. Saatamme pyörittää tuhansia ajatuksia päivän aikana ilman päämäärää. Hirveää haaskausta ilman päätöksiä ja vastauksia? Onko ihan noin sittenkään?

Jos tuntuu että ne omat ajatukset ovat täysin solmussa, kannattaa näitä kirjata ylös. Olen kokenut sen todella toimivaksi. Tunnetilat, kysymykset tai ristiriidat. Myös hyviä juttuja voi kirjata, sillä myös ne antavat suuntaa päätöksillemme. Näistä listoista saatamme saada selviä vastauksia asioihin, jotka tuntuvat olevan jatkuvia kysymysmerkkejä mielessämme. Niistä näkee myös selviä kaavoja, joista on mahdollista opetella ulos. Listan avulla voi olla helpompaa muuttaa myös oman ajattelun suuntaa. Jos esimerkiksi huomaat aina ajelehtivasi negatiivisiin ajatuksiin, saatat löytää tähän ihan toisenlaisen lähestymistavan.

Toisinaan kirjoitan tilanteen ylös, jossa olen suuttunut tai pettynyt. Kun niihin on palannut ja tilanteita lukenut jälkikäteen, löytää yhtäläisyyksiä ja oppii ehkä myös omasta toimintamallistaan samalla kun opiskelee toista. Hyviä nämä muistiinpanot ovat ihmisten kanssa, joiden kanssa kokee haasteita. Riidanaiheet kannattaa kirjata ylös ja lisätä myös asiat jotka erityisesti harmittavat. Usein näistä löytää sudenkuoppia, joihin pudotaan esimerkiksi parisuhteessa aina uudestaan. Se ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Kirjoituksissa ei tarvitse miettiä mitään, kunhan ne kirjaa ylös sellaisena kuin ne ajatuksena päähämme tulevat. Nämä kirjoitukset ovat vain sinulle itsellesi.Eevi_teittinen_kevat_asu Eevi_blogi_hyvinvointi_ruoka

Osa meistä prosessoi asioita kirjoittamalla, toinen vetäytyy. Joku kaipaa lenkkipolkua selkeyttääkseen ajatuksia, jollekin on tärkeää saada puhua asiat jollekin. Meillä on jokaisella se oma ja paras tapa prosessoida ajatuksia, sekä ongelmia. Kun tämän oman suodatuskanavansa löytää, sitä kannattaa opetella hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Se on nimittäin avain henkiseen tasapainoon ja kehittymiseen. Se saattaa jopa puolittaa ongelmamme, sillä oikeasti, ongelmia on vähemmän kuin uskomme.

Montakohan ajatusta joudun itseltäni kuuntelemaan joka päivä? Kiinnostaisi tietää. On tutkittu, että ajatusvirrassa pyörii enemmän negatiivisia ajatuksia kuin positiivisia, mutta se tarttuuko niihin synkkiin ajatuskupliin on täysin meidän hallinnassa. Se saattaa vaatia paljonkin opettelua, mutta edistyminen on aina mahdollisuus johonkin parempaan. Voimme ruokkia mieltämme hyvällä. Siihen löytyy runsaasti keinoja, kunhan vain uskaltaa antaa itselleen ja myös toiselle tilaa <3

Eevi_blogi_hyvinvointi Eevi_teittinen_tasapainoinen_mieli

Nahkatakki – Vero Moda / Hattu – Costo /Huivi – Acne / Kengät – Dr. Martens

 

Mahtavaa viikkoa tyypit <3 -E