
Selkeillä vesillä
Kirjoittamisen voima on kiistaton. Tiedät mitä lukeminen meille parhaimmillaan tekee. Se voi muuttaa koko päivän paremmaksi, ratkaista ongelman päässämme tai jopa luoda uusia ideoita! Lukemisen lisäksi myös kirjoittaminen kannattaa. Mitään romaania ei tarvitse rustata, eikä tässä tehtävässä edes tarvita kirjoittamisen lahjoja. Puhun nyt niistä omista ajatuksista, jotka tulevat ja menevät päässämme jatkuvana tulvana. Välillä haluamme jotakin ja toisena hetkenä emme. Saatamme pyörittää tuhansia ajatuksia päivän aikana ilman päämäärää. Hirveää haaskausta ilman päätöksiä ja vastauksia? Onko ihan noin sittenkään?
Jos tuntuu että ne omat ajatukset ovat täysin solmussa, kannattaa näitä kirjata ylös. Olen kokenut sen todella toimivaksi. Tunnetilat, kysymykset tai ristiriidat. Myös hyviä juttuja voi kirjata, sillä myös ne antavat suuntaa päätöksillemme. Näistä listoista saatamme saada selviä vastauksia asioihin, jotka tuntuvat olevan jatkuvia kysymysmerkkejä mielessämme. Niistä näkee myös selviä kaavoja, joista on mahdollista opetella ulos. Listan avulla voi olla helpompaa muuttaa myös oman ajattelun suuntaa. Jos esimerkiksi huomaat aina ajelehtivasi negatiivisiin ajatuksiin, saatat löytää tähän ihan toisenlaisen lähestymistavan.
Toisinaan kirjoitan tilanteen ylös, jossa olen suuttunut tai pettynyt. Kun niihin on palannut ja tilanteita lukenut jälkikäteen, löytää yhtäläisyyksiä ja oppii ehkä myös omasta toimintamallistaan samalla kun opiskelee toista. Hyviä nämä muistiinpanot ovat ihmisten kanssa, joiden kanssa kokee haasteita. Riidanaiheet kannattaa kirjata ylös ja lisätä myös asiat jotka erityisesti harmittavat. Usein näistä löytää sudenkuoppia, joihin pudotaan esimerkiksi parisuhteessa aina uudestaan. Se ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Kirjoituksissa ei tarvitse miettiä mitään, kunhan ne kirjaa ylös sellaisena kuin ne ajatuksena päähämme tulevat. Nämä kirjoitukset ovat vain sinulle itsellesi.
Osa meistä prosessoi asioita kirjoittamalla, toinen vetäytyy. Joku kaipaa lenkkipolkua selkeyttääkseen ajatuksia, jollekin on tärkeää saada puhua asiat jollekin. Meillä on jokaisella se oma ja paras tapa prosessoida ajatuksia, sekä ongelmia. Kun tämän oman suodatuskanavansa löytää, sitä kannattaa opetella hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Se on nimittäin avain henkiseen tasapainoon ja kehittymiseen. Se saattaa jopa puolittaa ongelmamme, sillä oikeasti, ongelmia on vähemmän kuin uskomme.
Montakohan ajatusta joudun itseltäni kuuntelemaan joka päivä? Kiinnostaisi tietää. On tutkittu, että ajatusvirrassa pyörii enemmän negatiivisia ajatuksia kuin positiivisia, mutta se tarttuuko niihin synkkiin ajatuskupliin on täysin meidän hallinnassa. Se saattaa vaatia paljonkin opettelua, mutta edistyminen on aina mahdollisuus johonkin parempaan. Voimme ruokkia mieltämme hyvällä. Siihen löytyy runsaasti keinoja, kunhan vain uskaltaa antaa itselleen ja myös toiselle tilaa <3
Nahkatakki – Vero Moda / Hattu – Costo /Huivi – Acne / Kengät – Dr. Martens
Mahtavaa viikkoa tyypit <3 -E
Hyvä kirjoitus! Itse kirjoitan melkein joka aamu Aamu sivut. 3 A4:sta tekstiä käsin. Ennen kuin avaan mitään some-kanavia tai muutakaan ärsyttävää. Paperille tulee sitä, mitä kulloinkin päässä pyörii ja samalla nautin aamukahvit. Usein syntyy hyviä ideoita tai ratkaisuja asioihin. Myös pitkiä to do -listoja / näitä olis kiva tehdä juttuja. Ja tekstit on tarkoitettu vain itselle eikä niihin välttämättä tarvitse palata.
Moikka Johanna,
Ai sä teet sitä! Itsekin tein jossakin vaiheessa sitä paljonkin ja mielestäni toimi silloin tosi hyvin 🙂
Täytyy ehkä tarttua tuohon to do-listojen laatimiseen aamuisin, voisi päivät olla astetta tehokaampia + kevyempiä <3
Kiitos muistutuksesta;) -E
Hyvä kirjoitus ja erityisesti puhe henkisestä tasapainosta ja kehittymisestä. Kannatan ja pohdin ennemmin itsensä kehittämistä, enkä niinkään itsensä muuttamista. Kehittäminen on muutenkin mielestäni positiivisempi suunta, kuin muuttuminen.. 🙂
Moikka Julia,
Kiitos kivasta palautteesta 🙂 Olet kyllä ihan oikeassa, kunpa jokainen ymmärtäisi oman potentiaalinsa ei siinä että muuttuisi, vaan nimenomaan kehittyisi ihmisenä itseään ja sitä kautta muita varten. -E