Aamiainen arki Blogi hyvinvointi Ihonhoito Kauneus kilpailu Lisäravinteet maidoton ruokavalio ravintolisät Resepti Ruokavalio smoothie Superfoodit Terveelliset herkut terveellisyys Terveys välipala

Kaunistava Smoothie Bowl

*Kaupallinen yhteistyö Puhdistamo*Eevi_blogi_kaunistava_smoothiebowl_kollageeni_puhdistamo Kevät tekee tuloaan ja Teittiskä alkaa heräilemään vähitellen talviuniltaan. Minun kohdallani se on tarkoittanut aamuisin hiuksien harjaamista, meikkaamista ja ihmisvaatteiden päälle pukemista. Tuntuu että olen koko talven painellut verkkareissa, tukka takussa ja naamalla lähinnä lunta tai räkää. Jalkaan on välillä saattanut jäädä Ainot koko päiväksi. Voisi siis sanoa, että olen puhjennut kukkaan. Tämä näkyy myös keittiössäni, sillä nyt olen innostunut taas testailemaan uutuuksia. Väitän kokkailuintoni johtuvan myös tämän lumoavan valon määrästä!

Tänään aamiaisella lähti testiin Puhdistamolta saapunut uutuus Beauty kollageeni-jauhe, joka päätyi mukaan smoothie-pohjaan. Kollageenijauheissa saattaa olla pulmana kaksi asiaa; maku ja käyttötarkoitus. Luonnollisesti maustetut vaihtoehdot ovat usein ratkaisu monille ja kaikkein parhaiten ne sekoittuvat smoothieeseen tai tuorepuuroon. Kauneutta ja terveyttä voi kätevästi kätkeä näihin. Samaan kastiin taitaa mennä viherjauhekin. Kun näitä osaa yhdistellä ja käyttää oikein, ne pääsevät todella loistamaan niin terveyshyötyjen, kuin myös maun osalta!Eevi_blogi_Puhdistamo_kollageenijauhe_ravintolisa Eeviteittinen_blogi_smoothiebowl_resepti_kollageeni

Nimi kollageeni on meille naisille tutuin kosmetiikasta, mutta sitä löytyy myös ravintolisänä mm jauheena ja kapselina. Olen löytänyt sitä jopa juomista ja suklaasta (voiko parempaa piilottamiskikkaa keksiä meille naisille). Kollageenia esiintyy muun muassa luustossa, rustossa, jänteissä, ihossa ja elinten ympärillä. Noin 40 % elimistön proteiinien kokonaismassasta on kollageenia. Kollageenit ovat elimistön yleisimpiä proteiineja ja tärkeitä solun ulkoisen aineen rakenneosia, jotka antavat tukea ja lujuutta kudoksille (lähde Wikipedia). Saamme kollageenia ravinnosta (–>aminohapot) , mutta imeytyykö se ja saammeko sitä riittävästi onkin toinen asia.

Kollageenin määrä kehossamme vähenee iän myötä ja se on välttämätön monille kehon toiminnoille. Tuotanto vähenee jo 25 vuoden iässä, mutta mitä enemmän vuosia tulee, sitä enemmän me tuota ihmeainetta tarvitsemme. Olen käyttänyt kollageenia aina välillä, erityisesti kovan rasituksen alla kilpailukausilla. Jäin nyt kuitenkin pohtimaan omaa pienimuotoista ikäkriisiäni ja päätin lisätä kollageenia testimielessä aamiaiseeni. Kyllä, ihan ryppyjäni ajatellen <3 Mutta voiko kollageenilisästä olla oikeasti hyötyä?Eevi_teittinen_miksi_kollageenia_hyodyt_ikaantyminen

Kollageeni ei sellaisenaan imeydy, mutta ravintolisässä se on valmiiksi pilkottu. Jotta kollageeni imeytyy, tarvitsee se tässä prosesissa sytyviä peptidejä, jotka ovat aminohappokoostumukseltaan lähes täydellisesti imeytyvässä muodossa. Kollageeni tarvitsee kaverikseen myös ravintolisien kunkkua C-vitamiinia toimiakseen kunnolla. Muistathan siis myös tämän seikan! Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, josta löytyy kasviksia, hedelmiä ja marjoja ovat hyvä startti C-vitamiinivarastojen täyttämiseen. Avuksi voi ja kannattaa ottaa myös hyvälaatuinen ravintolisänä nautittava C-vitamiini, jonka nappaa suuhun aamiaisen yhteydessä. Kollageenin määrää kehossa vähentää esimerkiksi runsas tupakointi, sokerin käyttö, stressi ja tottakai myös aurinko. Tiedät varmasti miltä tuntuu paljon tupakoivan iho? Kuiva, ryppyinen ja väsynyt. Kollageenia kehiin ja ikäkriisit haltuun!

Puhdistamon kollageeni Beauty sisältää kollageenia (peptiplus), mansikkaa, vadelmaa, biotiinia, OptiMSM-jauhetta, C-vitamiinia ja Verisol-kollageenipeptidiä. Se on suunniteltu erityisesti ihon, hiuksien, kynsien ja nivelien hyvinvointiin. Tuotteessa ei ole lisäaineita, täyteaineita tai makeutusaineita.Smoothiebowl_eeviteittinen_resepti_terveellinen_aamiainen

BEAUTIFUL MORNING

SMOOTHIE BOWL for two

150 g mangoa (pakastettu)

100 g suomalaisia vadelmia (pakastettu)

100 g mansikoita (tuore tai pakaste)

2 rkl kollageeni Beauty-jauhetta

0,5 tl Guerande-suolaa

2 dl kauramaitoa

1 dl valmista inkiväärimehua

40 g herajauhetta (maustamaton tai vanilija)

kourallinen minttua

Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Koostumuksen tulisi olla lusikoitavaa<3 Kaada syvään kulhoon ja laita päälle esimerkiksi vadelmia, raakasuklaalla kuorrutettuja manteleita, passionhedelmää ja terveellistä granolaa (sokeriton+gluteeniton)

 

Smoothie bowlit ovat olleet kovassa huudossa ulkomailla jo pitkään. Nyt niitä alkaa saamaan jo Suomestakin muutamasta paikasta, mutta silti ne parhaat valmistetaan kotona! Smoothie Bowl on tavallista smoothieta täyttävämpi ja se on aivan loistava terveellinen herkku heti aamusta! Näistä annoksista saa myös ihanan visuaalisia, joka ruokkii taas kummasti ruokahaluakin. Jos kaapit kaipaavat täyttöä, voitte te lukijat shoppailla Puhdistamon verkkokaupassa salaisella koodilla EEVI15, jolloin saatte hulppeat 15 prosenttia alennusta kaikesta! Muita hyviä smoothie-aineksia ovat mm. viherjauheet, uutteet, Maca, Toco yms.

Ja hei koska olen jotenkin tosi innoissani täällä kaikesta (saattaa johtua vähän ehkä pääsiäisestä), ajattelin että olisi kiva laittaa skabaa pystyyn! Arvon 1 kpl Puhdistamon kaunistavan tuotepaketin, johon kuuluu Beauty kollageeni, sekä Puhdistamon toinen uutuus Super C-vitamiini<3 Kertomalla tämän postauksen kommenttiboksiin sun jokapäiväisen kaunistavan tuotteen tai tavan, olet mukana tämän huikean tuotepaketin arvonnassa. Arvonta päättyy sunnuntaina 1.4.2018. 

Kiitos kaikille mielettömistä vastauksista! Arvonta on päättynyt ja voittoarpa osui nimimerkki Inka kohdalle, onnea <3 Olen lähettänyt sinulle mailia. 

Ihanaa pääsiäistä mussukat -E <3