arki Blogi hyvinvointi Mieli onnellisuus

Oman energian vahvistaminen

eeviteittinen_blogi_energiakentta_kartoitus

Olemme viiden lähimmän ihmisen summa. Edustamme sisäisesti ja ulkoisesti sitä, mitä ympäristömme meille antaa. Seuralla on väliä, mutta oletko oikeasti pysähtynyt miettimään tätä tarkemmin? Silloin kun tuntuu, ettei energiaa riitä mihinkään ja omat voimavarat tuntuvat olevan heikot, on hyvä tehdä oman energiakentän tsekkaus. Se nimittäin muuttuu jatkuvasti.

Kirjoita ylös energiaasi kuluttavat, sekä energiaa tuovat asiat ja henkilöt. Siinä voit huomata konkreettisesti sen, kuinka yllättäviä asioita voit harjoituksen avulla oivaltaa. Elämässämme on nimittäin paljon asioita, jotka ajattelemme helposti energiaa tuoviin asioihin. Lopulta kun avaamme asiaa intuition kautta ilman järkeilyä (järki ei ole aina paras ystävä, vaikka hyvää tarkoittaakin), saatamme lokeroida asiat yllättäen energiaa vieviin, vaikka olemme saattaneet ajatella niiden tuovan sitä. Jos olemme kovin stressaantuneita, saattaa esimerkiksi treeni yllättäen lokeroitua energiaa vieviin asioihin. Myös ystäviä voi nimetä, sillä saatat huomata, kuinka toiset tuovat voimavaroja, kun taas toiset vain imevät niitä sinusta. Ei ole väärin muokata oman elämän energiavarastoja uuteen järjestykseen.

Toisaalta on myös hyvä huomata, kuinka kiireen keskellä keskitymme helposti vain pakollisiin suoritteisiin ja karsimme aikataulusta kaiken sen, mikä loppupeleissä antaisi meille sitä kaivattua jaksamista stressaavan elämäntilanteen keskellä. Se saattaa kohdistua sosiaalisien suhteiden karsimiseen ja niiden asioiden tekemättä jättämiseen, jotka tukevat juuri sitä omaa hyvää oloa, terveyttä ja jaksamista. Kullakin tämä lista voi olla erilainen, mutta omalle listalleni voisi päätyä esimerkiksi lukeminen, avantouinti, jooga ja ulkoilu. Ensi kerralla kun löydät itsesi tästä tilanteesta, päätä tehdä tietoisesti toisin. Älä täytä kalenteria pelkästään velvollisuuksista.

Oman energian lataaminen on paitsi tärkeää meidän omalle jaksamiselle ja hyvinvoinnille, mutta se heijastuu meistä myös ympäristöön. Näin viikonloppuna on hyvä kartoittaa mikä tuo energiaa ja mikä sitä vie. Voit aloittaa ensi viikon täysin uusin voimin<3

eeviteittinen_stressinhallinta_lisaa_hyvaa_oloa

 

Rentoa lauantaita, pus! -E