Elämäntyyli Matkailu terveellisyys Treeni Yleinen

Aurinkokapselissa

Dubai_suojaudu auringolta_minifitness_

Olen kuin aurinkokapseli. Haluan sitä ja rakastan sen lämpöä ihollani. Haluaisin säilöä sen kapseliin, jonka voisin avata aina sitä kaivatessani. Aurinko on ihana asia ja varsinkin me täällä pohjolassa asuvat osaamme arvostaa sitä erityisen paljon. Vaikka aurinko antaakin meille energiaa ja saa meidät voimaan hyvin, on silläkin aina ne varjopuolensa.

Ihoni palaa onnekseni todella harvoin ja rusketun helposti. Näytän dorkalta vaalenneen hiusrajani kanssa. Etelä-Afrikassa paloin ensimmäistä kertaa pahasti. Onnistuin unohtamaan lenkille lähtiessäni aurinkorasvan täysin. Kiitoksena siitä, rintakehässäni komeili räjähtänyt aurinko. Siltä se toisiaan näytti punoituksen kera. Tämän hyvin muistaneena lappasin kaikkia mahdollisia aurinkorasvoja mukaan reissuun. Olin myös mukana Indiedaysin ja Vermanin yhteistyökampanjassa, jossa sain matkalleni mukaan oman survival kit-paketin, josta löytyi matkalaisen top-4 tuotteet; aurinkokapselit, rakkolaastarit, maitohappobakteerit ja Melarest melatoniini. Olin tällä kertaa erittäin hyvin varustaunut ja toki jo muutamia kokemuksia viisaampana. Survival kit-pakettiin voit kurkata täältä.

Dubai_minifitness_poolday_bikbok_outfit_summer

Dubain aurinko on kyllä kuuma, mutta se ei tunnu polttavan ihoa armottomasti. On vain kuuma ja uit nopeasti omassa hikilammikossasi. En ollut koskaan kokenut moista. Rusketus tuntui tulevan helposti, paitsi se dekoltee, jossa iho on kovin ohutta. Dekolteen iho saattaa punoittaa hetken auringonoton jälkeen, mutta hyvällä after sun-voiteella ihon saa rauhoitettua nopeasti ja punoituskin laskee yön aikana. Uskaltaudumme laskemaan suojakertoimia muutaman päivän jälkeen.

Yleisesti ihmisillä tuntuu unohtuvan matkalla ja kesäisin ihon suojaaminen liikkuessa. Acolta löytyy erityisesti ulkona liikkumiseen tarkoitettu suojaspray, josta löytyy yksi mainio puoli – sitä pystyy levittämään ilman toisen apua. Sprayta ei tarvitse hieroa iholle, jonka vuoksi sitä on helppo laittaa myös omaan selkäänsä itse. Vaikka liikkuessa iho ei palakaan niin helposti kuin lahnana maaten, tapahtuu palaminen usein vaivihkaa. Sitä ei tunne eikä huomaa, ennenkuin onkin jo liian myöhäistä. Muistatteko ne minun kauniit reppurajani Cape Townista? Ne ovat siinä edelleen. 

Dubai_minifitness_suojaudu auringolta_aurinkokapseli

Dubai_minifitness_bikini_bikbok_kesä

Paljas iho ei ole ainut mikä kaipaa suojaa auringolta. Myös päänahka, silmät, huulet ja hiukset kannattaa muistaa suojata. Itse käytän Acon huulirasvaa, jossa on 30 suojakerroin. Hiukset suojaan usein huivilla tai hatulla, jotta en pyörtyisi altaalle lompsiessani.

Hiuksissa käytän aina reissussa ja kesäisin Paul Mitchellin aurinkosuojaa, joka blokkaa haitallisia auringon säteitä. Aurinko kuivattaa ja vaalentaa hiusta. Esimerkiksi minun vaaleat latvani kellastuvat auringossa ja siksi käytän myös paljon erilaisia kosteuttavia naamioita ja hopea shampoota. Cutrinin Silver treatment erikoishoito on uusin löytöni! Se taittaa pois hiusten keltaisuutta ja korjaa auringon aiheuttamaa kellastumista hiuksissa.

Reissussa ja kesäisin hiukset kuivuvat auringon, meriveden ja tuulen vaikutuksesta. Minun ehdoton pelastukseni on hiusöljy. Erityinen suosikkini hiuksenpinnan siloittamiseen on Paul Mitchellin Silky Serum. Se pelastaa sähköisen ja karhean tukan aina! Myös erilaiset hiuksiin jätettävät hoitavat öljyt ovat todella hyviä, jotka kannattaa levittää yöksi. Öljyissä kannattaa muistaa kohtuus, jotta hius ei muutu likaisen tuntuiseksi ja näköiseksi.

Dubai_minifitness_aurinko_aurinkokapseli

Bikinit – BikBok

Lasit – BikBok

Ihoa kannattaa kosteuttaa ja kuoria ennen lomaa hyvin. Ihoa voi suojata muutenkin kuin ulkoisesti voiteilla ja öljyillä. Myös sisäinen hyvinvointi näkyy ihossa ja aurinkoon voidaan valmistautua myös jo ennen lomaa. Aloitin aurinkokapseleiden nauttimisen kaksi viikkoa ennen lomaamme. Kapselit ehkäisevät ihoa palamasta ja auttavat ihoa ruskettumaan helpommin. Voit kurkata lisää tuotteesta täältä. Olen nykyään aina ulkomaanreissuilla käyttänyt näitä ja eron voi kyllä helposti huomata.

Myös riittävä veden nauttiminen on ihon oikealaiselle toiminnalle oleellista. Ihoa tulisi myös rasvata auringon jälkeen, jotta se pysyy kosteutettuna ja hyvinvoivana. Rasvaan ihoani päivittäin, jonka vuoksi lomilta hankittu rusketukseni pysyykin varmasti pitkään.

Yleisesti ihon kuntoa kannattaa päivittäin ylläpitää terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla. Kuten erilaisilla vitamiineilla ja rasvahapoilla edistetään ihon hyvinvointia. Liikunta auttaa puolestaan kehomme verenkiertoon ja kuona-aineiden poistumiseen. Ihoomme vaikuttaa lopulta yllättävän monikin seikka!

Te lukijat voitte käydä osallistumassa aurinkoaiheiseen kilpailuun, jossa palkintona on Olympus Tough TG-830 IHS Adventure kit-kamera (arvo 250e).  Lähetä oma valloittava auringonottokuvasi ja täytä yhteystietosi täällä. Paras kuva palkitaan! Onnea kisaan. 

 Aurinkoa kaikille, E