elämäntapa Elämäntyyli hyvinvointi loma Matkailu Matkustaminen Muoti ravintolat ruoka Treeni

IHMEMAA

Minifitness_Dubai_beach1TripAdvisor appi on jokaisen matkailijan aplikaatio. Se toimii karttana, oppaana ja se tilaa jopa kyydin. Ulkomailla matkustellessa taksit usein vedättävät turisteja hinnoittelussa, mutta Dubaissa tästä ei ollut pelkoa. Heidän itsenäisyyspäivänään oli tosin niin paljon ruuhkaa, että tilasimme kiireen vuoksi Yberin. Tätä palvelua käytän usein ulkomailla, koska silloin välttyy täysin rahan vaihtamiselta ja hinnan tietää varmasti.

Dubain ehdoton valttikortti on turvallisuus ja uskon tähän vaikuttavan tiukat säädökset ja lait. Jos syyllistyy rattijuopumukseen, on sen sanktiot todella kovat. Tiukkuus laissa näkyy positiivisena asiana kaduilla. Kuitenkin kaikki näyttää ja tuntuu vähän liian täydelliseltä ollakseen totta. Ainakin stressitön lomakohde jos ei muuta! Minifitness_Dubai

Minifitness_Dubai_Holiday1Ihmiset ovat ystävällisiä ja palvelu on hyvää. Törmäsin kuitenkin reissulla seikkaan, johon en ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota. Heidän on ilmeisen hankala myöntää olevansa väärässä. Ravintolassa ylikypsennetty kala ei ollut ylikypsää, vaan juuri oikeanlaista. Tarjoilija selitti vain kuinka kala valmistetaan. Sehän ei liittynyt mitenkään siihen, onko kala oikean kypsyistä vai ei. Jos joku maistuu oikeasti pahalta, ei sekään oikein käynyt heille päinsä. Siinä sitten ollaan, napit vastakkain.

Ehkä vitsikkäin tilanne oli kun tilasin annoksen, jossa piti olla listan mukaan parsakaalia, kaalia ja kapriksia. Annoksen nimeen oli ujutettu kapris, mutta en löytänyt annoksesta yhtään kaprista, en parsakaalia, enkä kaalia. Tiedustellessani ystävällisesti asiaa tarjoilijalta, hän osoitti annoksen kyljessä tullutta pientä astiaa. Parsakaali, kaali ja kapris löytyivät hänen mukaansa tuosta soossista, siis pestosta. En voinut olla nauramatta. Ei voinut toinen tarjoilijakaan, vaan rävähti nauramaan ymmärtäessään kuinka naurettava tilanne oli. Toinen tarjoilijoista pysyi sitkeästi väittämässään tilanteen hullunkurisuudesta huolimatta. En luovuttanut. Hän soitti kokille ja sain pienen kupin parsakaalia ja kaalia. Ei kapriksia. Päätin tyytyä tähän, sillä väittely ei koskaan johtanut täällä mihinkään. Kokki tuli myös itse tuijottelemaan listaa hetkeä myöhemmin. Toivon heidän tosiaan ymmärtävän, että pesto ei ole sama asia kuin tuore parskaali, kaali ja kaprikset. Vähän kyllä naurattaa vieläkin.Minifitness_Bikinigirl _MG_0618

Cheesecake Factory on pakollinen lomakokemus. Päädyimme sinne supernälkäisinä ja eteeni tuotiin kanaa ja riisiä. Eipä siinä, mutta tuo yksi annos vastasi VIITTÄ tavallista ateriaa. En oikein ymmärrä tuota liioittelun tarkoitusta, sillä nopealla vilkaisulla saatoin todeta, ettei kukaan jaksanut syödä annoksiaan loppuun. Parsaa tuli varmaan kilon verran. Teki pahaa kuinka paljon ruokaa menisi roskiin. En kuitenkaan saanut mitenkään kumottua tätä ruokakasaani kokonaan. Koska olimme tänne asti tulleet, halusin saada lempijälkiruokaani. Juustokakkua. AH. Päätimme napata ne take awaynä, sillä muuten pyörisimme ulos ravintolasta. Carrot cheesecake ja joku älytön maapähkinävoioreopläjäys.

Kakkupalat olivat noh, isohkoja. Sen me tosin tiedettiinkin ja oltiin asiasta salaisesti tyytyväisiä. Kerrankin jälkiruoka, joka ei lopu kesken! Niin siinä sitten kävi, että kakut oli lähes lusikoitu muovirasioista ennen kuin pääsimme edes ravintolasta ulos. Hyvä yritys kuitenkin. Pyöriminen ei ollut oikeasti kovin kaukana. Muita herkkuja ei tämän sokerihumalan jälkeen paljon tehnytkään mieli. Olimme Julian kanssa yhtä mieltä siitä, että tämä porkkanajuustokakku oli maailman paras. Sitä kannattaa käydä maistamassa!

-E <3

Kuvat – Julia

Bikinit – BikBok / Lasit – Fendi / Paita – BikBok