Aamiainen aerobinen harjoittelu dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi kehonhuolto loma maidoton ruokavalio Matkailu Matkustaminen Palautuminen ravintolat ravitsemus terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni

BEACH YOGA

Minifitness_Beachyoga_DubaiDubai. Tuo villikorttini osoittautuikin varsin hyväksi hyvinvointilomakohteeksi. Ihan jopa yksi parhaista joihin olen itse matkustellessani törmännyt. Tämä kaikki tuli itsellenikin hieman yllätyksenä, enkä oikein osannut odottaa mitään tällaista. Eihän tämä mikään varsinainen treeniloma pitänyt edes olla. Joskus ilmeisestikin suunnittelematta paras saattaa todellakin toimia!

Jumeirahin hotellikeskittymä on loistava vaihtoehto viettää treenilomaa niin ruoan, treenin kuin puitteidenkin osalta – tietenkään sitä tärkeää palautumista ja rentoutumista unohtamatta. Alueelta löytyy jokaiselle sporttaajalle jotakin. Löytyy tenniskenttiä, juoksupolkua, uimahallia ja tottakai se kuntosali. Meille aikuisille on tosiaan katettu ihan oma leikkikenttä, mutta onhan Dubai myös varsin hyvä lomakohde perheellisillekin. Olen kokenut tämän aina todella turvallisena, siistinä ja lapsiystävällisenä paikkana.

Usein treeniloman jälkeen olo on energinen ja latautunut – silloin tulee usein syötyä terveellisemmin ja säännöllisemmin. Pelkkä löhöäminen ei ehkä ole paras ratkaisu ainakaan ihan koko lomaksi. Tasapaino ja rentous on hyvä muistaa lomaillessa! Kukin meistä lomailee tavallaan, mutta minä rakastan pysyä liikkeessä myös lomalla – fiilis kuitenkin edellä! Joku treenaa muutaman kerran, joku rakastaa harrastaa kaikkea mahdollista, koska arkena siihen kaikkeen ei välttämättä löydy aikaa. Taidan olla se väliinputoaja, joka haluaa herkutella aamiaisbuffetilla, mutta myös vetää kovan jalkatreenin sen jälkeen.

Hotelliin kuuluu kuntosali Talise Fitness, joka on hotellin vieraiden vapaassa käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Asukkailla on vapaapääsy erilaisille jumppatunneille, mutta salilla käy myös paikallisia kuukausikorttilaisia. Itse salin välinetarjonta oli positiivinen yllätys. Se tarjosi täydet puitteet kunnon treenille! Siellä käytiin Julian kanssa hikoilemassa ja hakemassa uutta energiaa kroppaan usein heti aamusta. Treenaaminen tuo kyllä vaan aina niin hyvän fiiliksen ja starttaa lomapäivänkin astetta paremmin.Minifitness_GinaTricot_Yoga

Minifitness_Gluteeniton ruokavalio_Dubai

Minifitness_Lunch_JumeirahSalin vierestä löysimme myös aivan ihanan kahvilan nimeltään Talise Cafe, josta saattoi hakea lounasta tai treenin jälkeen palauttavan smoothien. Myös raakaherkkuja ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi hyvin. Helpompaa tästä lomailusta ei siis oikeastaan voisi enää edes tehdä! Päätinkin, että tänne tullaan ehdottomasti vielä Danin kanssa. 

Olen haaveillut rantajoogasta jo vuosia. Kuitenkaan koskaan en ole yrityksistä huolimatta päässyt sellaista kokemaan. Olen usein jopa googletellut kunkin lomakohteen vaihtoehtoja tuloksetta. Kun näin mainoksen beach yogasta hotellissamme, en saanut sitä yksinkertaisesti pois mielestäni. Tämä oli pakko päästä vihdoin kokemaan.

Päätimme Julian kanssa kokeilevamme iltajoogaa, koska halusimme ehdottomasti yhdistää tähän rentouttavaan kokemukseen myös tuon upean auringonlaskun. Olen sitä paitsi muutenkin laiminlyönyt liikaa kehonhuoltoa kaiken kiireen keskellä, joten se tekisi muutenkin äärimmäisen hyvää. Kaipasimme rentoutumista. Kokonaisvaltaisesti.Minifitness_Realxing_holiday_Jumeirah

Minifitness_Fitnessholiday_DubaiTalise Span rantajooga kustansi kutakuinkin 20 euroa/henkilö, mutta kokemuksena se oli sen arvoinenkin. Ei tarvinnut kuunnella nauhalta meren kohinaa ja lämmittää pientä tilaa keinotekoisesti. Meri pauhasi ja aaltojen voimasta saattoi vain imeä itseensä energiaa. Vaahtopäiden jyllätessä kohti rantaa me väännyimme asentoihin, joihin en uskonut ihan niin helposti edes pääseväni. Pehmeä ilta-aurinko hyväili ihoa ja tuulen kevyt vire viilensi auringon päivettämää hipiääni lempeästi. Taivas värjääntyi vaaleanpunaiseksi läntiksi edessäni ja muistutti maalausta. Vähitellen taivas pimeni ja tilalle ilmestyi kaupungin upea valoshow. Niin kaunista, niin täydellistä. Aivan kuin unestani.

Mielen tyhjentyessä saatoin oikein tuntea kuinka kehoni rentoutui vähitellen ja olo oli täydellisen seesteinen. Tyhjentynyt kaikesta. Joogan jälkeistä oloa on vaikea edes kuvailla. Tuntuu kuin olisi käynyt tyhjentämässä päänsisäisen roskapostilaatikon ja kaatanut sen päälle muutaman kilon kiviä harteiltaan. Olen kiitollinen tästä hetkestä ja kokemuksesta.Minifitness_Beachyoga_Travelling

Päätimme Julian kanssa sopivamme viikottaiset hot jooga-treffit tänne Helsingin päähän. Tuohon hetkeen pystyy aina palaamaan, vaikka miljöö olisikin hieman erilainen. Joogan voimaa on vaikea selittää. Jos sille ja itselleen antaa tilaa, tuo se mukanaan varsin miellyttäviä asioita. Jooga on jäänyt arjestani liian pitkäksi aikaa pois, mutta onneksi löysin sen syvimmän olemuksen taas uudestaan näin vahvasti. Siitä jos jostain pystyy ammentamaan jaksamista ja hyvää oloa. Se on myös hyvä tie syventyä omaan itseensä, kehoonsa ja tuntemuksiinsa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3 

Kuvat Julia

Toppi Gina Tricot – Active/ Housut Livandfit.com / Kengät Puma