arki Elämäntyyli hyvinvointi Kuulumisia Mieli Motivaatio onnellisuus parisuhde Treeni Yrittäjyys ystävyys

ELÄMÄSI OPETTAJAT

img_3834-2Me olimme tiimi. Motivoimme ja inspiroimme toinen toisiamme. Kannustimme ja puskimme eteenpäin. Tuimme vaikeina aikoina ja annoimme tilaa kasvaa yksilöinä. Sellainen meidän suhteemme oli. Ei tuo kaikki mihinkään katoa, mutta se muuttaa nyt muotoaan. Vaikka parisuhteemme Danin kanssa onkin päättynyt, ei se tarkoita että kaikki muukin olisi. Ero ei aina tarkoita, että kaikki pitäisi pyyhkiä pois. Mehän kasvoimme neljä vuotta yhdessä, me olimme tiimi. Pirun hyvä sellainen.

On selvää, että ero vaatii tilaa. Molempien on löydettävä oma uusi arki ja elämä, mutta meidän tapauksessa kumpikin on edelleen siinä toista varten ystävänä. Ja miksi emme olisi? Olimme kuitenkin hyviä ystäviä jo pariskuntanakin. Teimme paljon asioita yhdessä, koska toisen seurassa oli niin kivaa ja helppoa. Meissä oli paljon samaa, vaikka pariskuntana emme lopulta yhteen niin hyvin sopineetkaan. 

Välillämme on edelleen ne samat asiat jotka yhdistävät meitä ihmisinä. Ei tuota kaikkea tarvitse mihinkään pyyhkiä. Ei se hyvä tyyppi mihinkään ole kadonnut, vaikka romanttinen suhde olisikin päättynyt. Arvostan ja kunnioitan Dania edelleen ja koen lähinnä kiitollisuutta kuluneista vuosista. Toki olo on myös välillä hyvinkin haikea. Me opetimme toisillemme paljon ja kasvoimme molemmat yksilöinä toistemme avulla. Jokainen ihminen ja jokainen suhde on täällä opettamassa meitä. Jokaisella on oma tarinansa. Ei sellaista lahjaa kannata olla arvostamatta, sillä siitä voi oppia vielä paljon sen loputtua tai lähdettyäkin. 

Olen eronnut muutaman kerran aikaisemminkin. Kuten varmasti jokainen ero, tämäkin oli erilainen. Välillä tuntuu, että osa minusta puuttuu. Aivan kuin minussa olisi pienen pieni reikä, josta tuuli puhaltaa läpi. Siksi myös tiedän, että meillä on toisillemme paljon annettavaa ja jaettavaa ystävinä. Sitä kannattaa vaalia, sillä ei sellaisia ihmisiä löydy elämän aikana kovinkaan montaa.

Olisi eri asia, jos toista olisi loukattu ja kohdeltu väärin – olen kokenut sen myös itse. Siitä on vaikea toipua ja toiselle osapuolelle on vaikeaa antaa anteeksi. Luulin silloin, etten koskaan kykenisi siihen. Nyt kuitenkin, monia vuosia myöhemmin olen antanut anteeksi sen kaiken tuon toisen ihmisen aiheuttaman surun ja tuskan. Olemme nykyään ystäviä.

Vaikka minun ja Danin tapauksessa välit ovatkin säilyneet ilman ongelmia, on meilläkin anteeksiannettavaa toisillemme. Ero satuttaa ja loukkaa aina, sillä matkan varrelle on mahtunut niin paljon asioita ja tapahtumia jotka on molempien käsiteltävä. Ne nousevat pintaan kun olemme siihen valmiita. Onhan ero aina iso pettymys molemmille osapuolille, eikä sitä voi tai pidäkkään painaa villasella. Sen käsittely on vasta alkamassa, vaikka kaikki onkin molemmilla hyvin. 

Kunnioittakaa muita – myös niitä päättyneitä ystävyys- ja parisuhteita. Ne ihmiset jäävät elämääsi, joiden on tarkoitus jäädä. He ovat niitä elämän opettajia sinulle.

Olen todella ylpeä tästä pienestä miehestä joka on ollut tukemassa ja tsemppaassa myös meikäläistä omalla urallani. Vaikka vahva nainen olenkin, en todellakaan olisi pystynyt tähän kaikkeen yksin, ilman näitä mun oman elämäni opettajia

Tää biisi <3 (itkuvaroitus!)

Love, E