arki Elämäntyyli hyvinvointi Kuulumisia Mieli Motivaatio onnellisuus Terveys Treeni

LEAP OF FAITH

Minifitness_leapoffaithMinäkin pelkään. Pelkään muutoksia. Pelkään epävarmuutta ja uusia asioita. Väitän kuitenkin, että juuri nämä kaikista vaikeimmilta tuntuneet asiat ja siirrot elämässäni ovat olleet niitä parhaita! En nimittäin voi hetkeäkään katua uskaliailtakin tuntuneita hyppyjäni. Ne eivät olleet tyhmiä tai hetken mielijohteesta tehtyjä, vaikka jossakin vaiheessa saattoivat sellaisilta tuntuakin. Tiedätkö kun jokin asia nousee ajatuksiisi aina välillä ja jossakin vaiheessa nämä ajatukset alkavat huomaamattasi kasvamaan alitajuntasi sopukoissa toistuviksi sarjakuviksi? Lopulta ne saapuvat uniisi. Siihen ajatuskaaokseen on pakko olla jokin syy!

Uskomme näiden unimaailmojen joskus ohjaavan meitä tekemään ratkaisuja valveilla ollessamme – joskus teemmekin lopulta niin. Alitajunta on vahva. Sitä ei pysty järki sekoittamaan vaan silloin syvimmät tunteet ja ajatukset pääsevät pinnalle. Kun heräät, alat taas järkeilemään asiaa ja tuhahdat koko unelle. Huomaat kuitenkin pian että tämä sama asia kummittelee vähän joka paikassa. Pitäisikö asialle tehdä jotain, vaikka se tuntuisikin pelottavalta ja uudelta? Mieti että joku muukin on tehnyt saman hypyn joskus.Minifitness_takerisks

Koemme lopulta tekemämme päätökset oikeina, koska se päätös on tuonut mukanaan aina jotain uutta hyvää tilalle. Polkuja ja elämän vaihtoehtoja on loputtomasti ihan meille kaikille. Jos tämä polku ei miellytä, vaihda kaistaa!

Spekuloin näitä asioiden yhteentörmäämistä usein saunan lauteilla ystävieni kanssa. Kun nämä ystävät ovat kuulleet saman kaavan liian moneen kertaan, jopa he kehottavat toimimaan. Ulkopuolisen on helppo sanoa että irtisano itsesi töistä koska vihaat työtäsi. Uusi toiminta on aina vaikeaa, mutta kannattavaa. Vain niin voimme päästä eteenpäin, saavuttaa unelmia ja synnyttää uusia!

On myös usein hyvä saada palautetta ulkopuolelta. Ihmiseltä, joka ei näe tai kuuntele järjen ääntäsi jatkuvana jarrukeppinä. Varjopuolena täytyy myös muistaa ettei kukaan muu tunne sinua yhtä hyvin kuin sinä itse – kannattaakin pohtia kuinka paljon painoarvoa muiden mielipiteille antaa. Parhaimmillaan avoin keskustelu vahvistaa omia pohdintojasi ja ajaa sinua kohti elämäsi uutta loistavaa päätöstä.Minifitness_riskien otto

On luonnollista haluta pitää kiinni turvallisesta. Meidän pitäisi kuitenkin uskaltaa vaatia itseltämme enemmän, sillä elämä kyllä antaa jos vain osaat pyytää! Sillä on juuri niin paljon tarjottavaa, kuin vain jaksat ottaa vastaan. Älä siis pysähdy. Kuuntele syvimpiä tunteitasi ja ajatuksiasi. Vastaus tulee aina sieltä.

Mitä enemmän ikävuosia kertyy, sitä vahvemmin tämän viestin ymmärtää. Usein havahtuukin ajatukseen “miksi ihmeessä en kuunnellut itseäni aikaisemmin“. Vastaushan on ollut jo pitkään nenäni edessä. Onneksi sen itsensä kuuntelemisen voi aloittaa heti tänään!

Olen ottanut elämässäni riskejä, vaikka mielelläni pitäytyisinkin tutussa ja turvallisessa. Olen sen tyyppinen ihminen, eikä sitä perusominaisuutta pysty juurikaan muuttamaan. Se on hyväksyttävä ja muistettava. En kuitenkaan voi sanoa katuvani yhtäkään siirtoani. Ne olivat aidosti pelottavia, isolla riskillä varustettuja mörköjä. Kaikki on kuitenkin lopulta kiinni omasta toiminnastamme – ota siis kiinni omasta elämästäsi. Kukaan tai mikään ei sitä tule puolestasi tekemään. Luot omat mörkösi, mutta myös sinä itse voit voittaa ne. 

Love E <3