Elämäntyyli hyvinvointi loma Matkustaminen Muoti Treeni

MALTA PART 3

Minifitness_malta_matkavinkitMalta on ehdottomasti minilomailijan place to be. Olimme Jannin kanssa nauttimassa turkoosista merestä, hellivästä auringosta ja hyvästä ruoasta viisi päivää. Tuntui että paljon jäi vielä näkemättä ja koska reissu oli todella onnistunut, päätimme tulla Maltalle uudestaan kesähelteiden hellitettyä heti syksyllä! Tuntui että yksi viikko lisää olisi ollut paikallaan, sillä näkemättä jäi Valletta ja muutama muukin paikka. Aktiviteettilistalle jäi vielä paikallinen gymi (johon emme työkiireiden vuoksi ennättäneet), snorklaaminen ja suppailu. Kotiinpaluu ei ollut lainkaan niin haikea, kun tiesi palaavansa pian takaisin. 

Viimeisenä päivänä vuokrasimme purjeveneen, jonka hintaan sisältyi myös kippari. Vene oli käytössämme 6 tuntia ja kustansi 600 euroa – ei siis paha hinta porukalla jaettavaksi! Näitä veneitä on älyttömän helppo vuokrata suoraan CLICK & BOAT-apin kautta. Turvallista ja kätevää. Veneellä kannattaa suunnistaa Blue Lagoonille, sillä siellä on paikan kauneinta vettä turkoosin väreissä! Tähän aikaan (toukokuu) vesi oli miellyttävän viileää, mutta ei lainkaan liian kylmää. Tuuli sen sijaan merellä oli ajoittain viileää, joten jos merelle matkaa ennen kesähelteitä, kannattaa mukaan varata pitkää vaatetusta. Blue Lagoonilta löytyy myös pieni ranta ja monet saapuvat sinne viettämään astetta railakkaampaa sunnuntaita. Bailuveneitä voi bongata todella varmalla nakilla!Minifitness_nails_Salon_milagro_Kamppi Minifitness_travelling_Malta

Ravintoloista suosittelen ehdottomasti Pure-kahvilaa, josta saa oikeastaan aika samanlaista ruokaa kuin Helsingin ja Turunkin Puresta. Raakaherkkuja, salaatteja, mehuja ja myös puhdistuskuureja! Nuo puhdistuskuurit ovat loistavia esimerkiksi 24 h-paastona, sillä jos syö jo terveellisesti ja liikkuu, on tämä loistava keino tehostaa kehon toimintoja. Vähän kuin koko kehon puhdistusohjelma pikana! Ensi kerralla aion ehdottomasti tehdä tämän, sillä Suomessa valmiit paketit ovat aika kalliita. Erityisen kätevää niistä tekee myös se, että valmiiksi rakennetut ohjelmat ovat varmasti mahdollisimman tehokkaita. Puren henkilökunta myös toimittaa mehut haluttuun osoitteeseen. Puresta yksi salaatti, vesi, mehu ja raakaherkku kustansivat yhteensä noin 10 euroa – edullista vai mitä!

Fumia-ravintola on loistava paikka illallistaa. Rakennus oli upea isoine ikkunoineen ja miellyttävän miljöön lisäksi ruokakin oli todella hyvää. Maltalla kannattaa ehdottomasti suosia meren antimia! Ravintolalaskut ovat edukkaampia kuin Suomessa ja annoskoot joka paikassa todella isoja – nälässä ei tarvitse koskaan poistua. Myös ravintola nimeltä Buddhamann, on ihanan tunnelmallinen lasikoppi, josta löytyy myös terassi iltaistuskeluun. Hyvää ja puhdasta ruokaa moderniin fuusiotyyliin. Fine diningia, mutta niillä isoilla annoksilla – erittäin jees.

Rannoista suosittelen Paradise Baytä, mikäli haluaa nauttia pienestä rannasta ja vain muutamista ihmisistä. Paikka on kaunis ja pieni, mutta kivikkoinen pohja luo hieman haastetta uimareille. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolit 6 eurolla. Minifitness_bikini_beachwear Minifitness_Salme_Optic_sunglasses

 

Housupuku – Calzedonia / Lasit – Salme Optic 

Nails by Salon Milagro / Manna