hyvinvointi Matkailu Matkustaminen ruoka Ruokavalio terveellisyys Terveys Treeni

THAIMAAN MONIPUOLINEN RUOKA

*Yhteistyössä TUIMinifitness_Thaimaa_Phuket

Olette matkustelleet kanssani kohtalaisen paljon ympäri maapalloa, mutta vaikka matkustuskilometrejä onkin ehtinyt kertymään kohtalaisen paljon, on tämä ensi kosketukseni Thaimaahan. Filippiinitkin on täältä Aasian suunnalta tullut koettua, mutta Thaimaahan en ole vain koskaan aikaisemmin päätynyt. Osa mielikuvistani piti hyvin paikkansa, mutta osa pääsi yllättämään. Yksi niistä yllätyksistä oli ehdottomasti Thaimaalainen ruoka – täällä olen rakastunut siihen! Minua ei nimittäin ole aikaisemmin saanut kirveelläkään Thaimaalaiseen ravintolaan syömään. En myöskään aavistanut, kuinka helppoa täällä on syödä terveellisesti! Kaikkea saa, kunhan tietää mitä hakee ja osaa pyytää.

Tämä on siitä mielenkiintoinen reissu ruoan osalta, että noudatamme Even kanssa Cycle Diet -ruokavaliota. Kuusi päivää syödään ruokavalion mukaisesti puhdasta ruokaa ja yhtenä päivänä viikossa tankataan varastot täyteen. Koko viikko tätä sunnuntain lepo- ja tankkauspäivää lukuunottamatta olemmekin syöneet puhtaasti, joka on ollut täällä Thaimaassa erittäin helppoa. Lemppareitani tältä viikolta ovat; Phad Thai, Thaisalaatti, Tom-kha Gai, höyrytetyt ravut valkosipuli-sitruunakastikkeessa, Mango sticky rice-annos ja Green Curry kana! Olen matkustelun myötä oppinut syömään oikeastaan kaikkea ja siksi mieluiten kannatan ruokailun osalta “maassa maan tavalla” periaatetta._mg_0658_mg_0633_mg_0645

Jos siis haluaa syödä puhtaasti, se onnistuu täällä hyvin, kun vain tietää mitä tilaa! Esimerkiksi kasvikset kannattaa pyytää höyrytettynä tai keitettynä, sillä muuten melkein kaikki tuodaan runsaassa öljyssä paistettuna. Täältä Phuketista löytyy myös Chalongin alueelta oma treenikatu, joka on täynnä treenisaleja, joogaa ja terveysruokaa! Phuket on siis tosiaankin osoittautunut ruoan osalta monipuoliseksi ja sopii niin bootcamp-henkiseen lomailuun kuin täyteen rentoutumiseen.

Tänään on siis tankattu varastoja täyteen ja lisäksi pidetty lepoa treeneistä, joten huomenna on taas virtaa aloittaa uusi treeniviikko! Ensi viikolla olisi ajatus käydä paikallisella crossfit-tunnilla ja joogaamassa.

Postauksen kuvat ovat tältä päivältä, jota olemme viettäneet astetta rennommin. Kertomistani Thai-annoksista ja puhtaasta ruoasta tiedossa kuvia lisää reissun edetessä. Menoa on voinut seurata livenä Snapchatissä, joka käy muutenkin kuumana koko Phuketin reissumme ajan. Kannattaa siis tsekkailla sieltä tuoreimpia lomakuulumisia niin ruoan kuin treeninkin osalta <3 @eeviteittine_mg_0689_mg_0674