arki Bikini Fitness hyvinvointi Mieli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys treenaaminen Treeni Yrittäjyys

100 PROSENTTINEN SINÄ

minifitness_thaimaa_phuket_3Kisoista on puolitoista kuukautta aikaa ja olen käsitellyt paljon asioita ja tunnetiloja siitä lähtien. Vaikka kisat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan, on kaikesta taas opittu. Se oppi ei tule itse kisapäivän tuloksesta tai fiiliksestä, vaan parhaat opit ja oivallukset tulevat aina vasta kisojen jälkeen. Asioita on hyvä pohtia, mutta jossakin vaiheessa on ovi myös suljettava, jotta voi suunnata energiansa täysin tulevaan.

Kisat puitiin läpi oikeastaan samantien ja sen jälkeen on menty taas eteenpäin. Missä on omat kehityskohtani urheiljana? On hyvä ymmärtää, että kokonaisuuteen liittyy niin paljon muitakin osa-alueita kuin pelkästään ulkoinen olemus ja lihakset. Siksi mikään päätös ei ole kovin yksiselitteinen, sillä laji vaatii täydellistä omistautumista ja nöyrää itsensä kehittämistä. Se vaatii paitsi urheilijan fyysisiä kuin psyykkisiäkin ominaisuuksia, mutta urheilijalta vaaditaan paljon myös oman elämän osa-alueiden venyttämistä, uudelleen järjestämistä ja joskus myös unohtamista. 

Olen ollut tyytyväinen tänä vuonna siihen kuinka olen palautunut kisojen jälkeen. Väsymys jonka koin viime vuonna, kesti pitkälle alkuvuoteen. Tiedostin varmasti tänä vuonna myös sen faktan, että en haluaisi ajaa itseäni tuohon samaan tilanteeseen enää uudestaan. Annoin silloin sisäiselle urheilijalleni kaiken minkä suinkin kykenin, jolloin ura ja henkilökohtainen elämäni tulivat perässä.minifitness_travelling_talviloma_tui

Jokaisella on työt tehtävänä ja elämä elettävänä. On siis priorisoitava asioita omaan elämäänsä nähden oikean kokoiseen mittakaavaan. Valinnat joita tein tänä vuonna, näkyvät nyt omassa jaksamisessani töissä ja henkilökohtaisessa elämässäni. Yrittäjänä ei ole helppoa, eikä hommaa kevennä yhtään urheilija-minän yhdistäminen kokonaisuuteen. Molemmilta vaaditaan paljon ja mieluiten vielä 100 %. 

Minulla on paljon työkuvioita, joihin haluan pystyä keskittymään ja antamaan itsestäni sen parhaan mahdollisen version itsestäni. On pakko pohtia elämän suuntaa myös pidemmälle ja tehtävä asioita niin, että ne palvelevat myös tulevaisuudessa. Viime kisakauden väsymys seurasi pitkään ja se näkyi liikaa muilla elämänalueilla. Muistan elävästi sen fiiliksen, kun haluaisi antaa itsestään mutta ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti. Elämäni ei olisi kestänyt toista kierrosta putkeen.

Ammattiurheilijat ovat aina asia erikseen, sillä heidän elämänsä on rakennettu lajin ympärille ja silloin pääpaino elämässä kuuluukin mennä lajille. Niin kauan kun laji ei elätä, on otettava huomioon mitä muuta haluaa tehdä ja saavuttaa seuraavan vuoden aikana. Mitä unelmia ja tavoitteita elämässä on ja mitä meidän täytyy tehdä sinne päästäksemme?

Jokaisella urheilijalla on edessään valintoja, joissa joutuu punnitsemaan kuinka paljon haluaa ja kykenee millekin osa-alueelle antamaan ajallisesti ja energioiden osalta. Kaikkeen emme koskaan kykene, joten valintoja on yksinkertaisesti tehtävä oman henkilökohtaisen prioriteetti-listan mukaan. Elämäntilanteemme ohjaa näitä valintoja jatkuvasti, joten olemme jatkuvassa muutoksessa – painiskelen jatkuvasti yrittäjä- ja urheilija-minän kesken siitä, kuka saa eniten huomiota juuri nyt. On tärkeää ymmärtää ja hyväksyä, että toinen verottaa aina toiselta. Täydellisyys on mahdotonta.

Ei ole olemassa väärää ja oikeaa, koska meidän jokaisen elämä on niin erilainen. Emme siis voi vertailla, vaan voimme istuttaa itsemme alas ja pohtia asioita oman elämämme ja unelmiemme osalta. Toisinaan emme saavuta haluttua tasapainoa asioiden välillä, toisinaan se löytyy etsimättä.

Kuvat – Eve

-E <3