arki hyvinvointi juhlat Resepti Terveys Treeni

Vältä jouluähky

Eevi_joulu_valta_jouluahkyJouluna saa vetää. Siis konvehteja ja kinkkua. Stressaamme koko joulukuun tästä tulevasta syömiskohtauksesta. Nyt kun tämän sanoo ääneen, kuulostaa se aika järjettömältä vai mitä? Suhtautumisemme syömiseen on vinksahtanutta. Miksi jouluna pitää syödä niin paljon, että halaillaan posliinikulhoa tai maataan täysin lamaantuneina sohvalla? Aivan ihanaa yhdessä oloa ja nauttimista kerrakseen. Ehdotan, että tänä jouluna tämä loppuu. Syödään ihan tavallisesti kuten aina, sillä ruoka ei ole loppumassa. Eikä edes päivät, sillä joulu kestää paljon pidempään kuin yhden illan verran. Todennäköisesti tuota sapuskaakin on jääkaapin perällä vielä silloinkin, kun se tulee ulos jo joka tuutista. Eevi_jouluraakasuklaa_itsetehty Jouluinen_raakasuklaa_resepti_nopea Eevi_blogi_itetehty_lahja Eevi_blogi_jouluherkut_terveellisemmat

Oma vinkkini itseinhon välttämiseen pyhien jälkeen on seuraavanlainen; Syö rauhallisesti ja kasaa lautanen järkevästi. Ei ole ajatuksena valmistaa ruokakekoa, vaan kutsuva lautanen, jota on kiva syödä, ei lapioida. Muista juoda pyhinä myös vettä ruokailujen välillä. Älä juo kun syöt, jotta ruoansulatus ei hidastu entisestään. Vesi laimentaa vatsaasi kumottua massaa ja saatat huomaamattasi huuhdella sen avulla anopin valmistamaa (ei välttämättä niin maukasta) lanttulaatikkoa alas puolisen kiloa. Syö herkkuja, mutta älä ahmi. Ne eivät lopu ikinä. Kun syöt kohtuudella kaikkea, voit nauttia muiden seurasta hyvällä fiiliksellä. Ilman ähkyä, ahdistusta tai väsymystä! Suosittelen myös ulkoilemaan ja saunomaan. Ne tekevät hyvää aineenvaihdunnalle!

Jos joululahjoja vielä uupuu, kannattaa valmistaa raakasuklaata, tai sitten näitä mielettömän hyviä laku-taateleita! Taatelit valmistuu pyöräyttämällä ne lakujauheessa ja hunajassa. Todella nopeita molemmat ja niin hyviä että kelpaa varmasti jokaiselle. Maustoin raakasuklaata kuivatuilla marjoilla, sekä kaneli-hunajamanteleilla. Tuli ihan mielettömän hyvää joulusuklaata!

Ps. jos ruokaa jää yli, kutsu naapurit kylään

Pps. kaikkea ei ole pakko syödä

Nautinnollisia pyhiä <3