hyvinvointi juhlat koti ja sisustus Makeanhimo ravitsemus Resepti Treeni

Joulun parhaat suklaat

Eevi_blogi_lakristi_raakasuklaa

Te tiedätte kuinka rakastan lakritsia. Koska rakastan myös aika paljon hyvää raakasuklaata, halusin näiden yhdistävän lumoavan voimansa joulupöydässäni. Löysin Flying Tiger Copenhagen-myymälästä läpinäkyviä sydänpusseja, joihin ajattelin pussittaa näitä herkkuja myös sukulaisille viemisiksi. Muutama testipussi lähti liikkeelle jo muutama viikko sitten varsin hyvällä menestyksellä! Nyt hommana onkin tehdä näitä jo lisää. Näiden suklaapussukoiden kylkeen on tulossa myös yksi toinen superhelppo ja terveellinen herkku. Lupaan vinkata siitäkin ennen joulua.

Tässä reseptissäni on yllätys yllätys paljon raakakaakaota, koska jostakin syystä haluan tunkea tuota terveyspommia kaikkeen. Huomasin muuten myös sellaisen seikan, että näissä lakujauheissa on paljon makueroja. Ostin tällä kertaa Kung Markatta-merkkistä jauhetta ja toimi tosi hyvin! Ruohonjuuresta oli päässyt loppumaan piparkakkumauste, joten loihdin sellaisen sitten itse ceylon-kanelista, neilikkajauheesta, kardemummasta ja inkivääristä. Sekin toimii hyvin! Voit käyttää makeutukseen hunajaa, sekä kookossokeria, tai vain toista näistä. Myös kaakaovoin voi osaksi korvata kookosöljyllä jos haluaa.

Laku-raakasuklaa (15 min + jäähdytys)

noin 10 kpl

1,5 dl raakakaakaota

150 g raakakaakaovoita

2 rkl kookossokeria

1 rkl hunajaa (juoksevaa)

2 rkl Lucuma-jauhetta

1 rkl Maca-jauhetta

Mausteet; Guerande-suola (tai lakusuola Saltverk), ceylonkaneli, neilikka, kardemumma, inkivääri, lakujauhe 

Pilko kaakaovoi pieniksi paloiksi ja sulata kuumassa vesihauteessa. Älä kuumenna voita mikrossa tms, sillä silloin menetät tärkeitä ravinteita kuumentamisen myötä. Lisää juoksevaan kaakaovoihin muut aineet ja lisää lopuksi mausteet. Maistele ja lisää makusi mukaan! Annostele jääpalamuotteihin tai suklaamuotteihin. Siirrä kovettumaan jääkaappiin tai pakastimeen 15-30 minuutiksi. Säilytä jääkaapissaEevi_joulun_paras_raakasuklaa_ohje Eevi_teittinen_joulu_reseptit_terveelliset Eevi_blogi_leipominen_terveelliset_reseptit

 

Ps. Tää täydellinen jouluinen kotiasu löytyi Lidlistä! <3 -E