Blogi hyvinvointi Ihonhoito Mieli Motivaatio

Voimanainen

*kaupallinen yhteistyö; HOHDE luonnonkosmetiikka

Itsenäiset naiset, joilla on kunnianhimoa ja tavoitteita ihaillaan, mutta toisaalta vahvat naiset voivat olla myös vaikeasti lähestyttäviä. Perinteinen mies-nainen asetelma ei ole enää nykypäivää, mutta siltikin haluaisin kysyä; kuinka moni mies haluaa aidosti vahvan naisen? Kuinka moni mies on itse niin ehjä ja itsevarma, että kykenee olemaan vahvan naisen rinnalla ilman, että sortaisi tai polkisi toista omasta epävarmuudestaan, tai vaihtoehtoisesti jäisi täysin jalkoihin? Voimanaiselle on tärkeää seistä omilla jaloillaan, jonka puoliso voi kokea myös uhkana, sillä ei välttämättä koe naisen tarvitsevan häntä. Meillä jokaisella on tarpeemme, myös voimanaisilla.

Miehisyys on tänä päivänä hankalaa vahvojen ja voimakkaiden naisten rinnalla. Perinteisyys istuu syvässä. Tilanne ei ole kummankaan vika, vaan ainoastaan seurausta muutoksesta, johon emme ole täysin valmiita. Vaatii kasvua ja asenteiden muutosta meiltä kaikilta päivittyä nykypäivään myös siinä, mikä on kunkin asema parisuhteessa. Säännöt luodaan nyt itse. Siksi kai sen itselleen oikean puolison löytäminen ei ole tänä päivänä niin yksinkertaista, kun jokainen tarvitsee ja vaatii eri asioita. On todellakin löydettävä se tasapainoinen parisuhde, jossa molemmat pääsevät puhkeamaan kukkaan.

Suoritatko vai nautitko kyydistä?

Olemme kaikki niin erilaisia. Joku meistä haluaa ylläpitää perinteistä mallia, kun taas toiset eivät allekirjoita tästä mitään. Yhtä hyvin nainen voi tuoda rahan pöytään, solmia yrityssopimuksia ja hallita perheen taloutta – siis siinä samalla, kun pyörittää kaikkea muutakin. Jos miehen asema ei ole helppoa vahvojen naisten kanssa, on naiseudessakin omat haasteensa. Kuinka säilyttää kaiken keskellä oma naiseus, kun samalla pitäisi huolehtia kaikesta muusta? Monilla ura on kuskin paikalla ja pelkääjän paikalla on lapset, parisuhde, oma aika ja itsestään huolehtiminen. Moni meistä haluaisi tasapainon kaiken välille, mutta sehän on sula mahdottomuus, jos pysähtymiseen ei ole aikaa.

Suorittajaluonteet nostavat päätään, koska pärjääminen on se juttu. Stressiä on enemmän kuin koskaan ja se vaivaa myös voimanaisia. Kaikki on hoidettava itse. Voimanaisien syvin synti. Nykyään puistattaa, kun ajattelen uraohjuksia. Miellän sen kylmäksi maailmaksi, jossa vapaudelle ei ole tilaa. Rakastan nykyään liikaa elämää, etten voisi ajatella omaa elämääni ja onnellisuuttani työperusteisesti. Silti sisäinen suorittajani nostaa välillä päätään ja pyrin heräämään siihen tuttujen hälytysmerkkien turvin.

Voimanainen

Vahva nainen on itsevarma, mutta hänellä ei ole tarvetta polkea muita, vaan mieluummin nostaa ja kannustaa muita onnistumaan myös. Itsevarma nainen kykenee tekemään päätöksiä ja kantamaan niistä vastuun. Itsenäinen, vahva nainen arvostaa usein myös elämää ja nauttii hetkistä. Elämänkokemuksen karttuminen on ainoastaan positiivinen asia ja auttaa näkemään asioita hieman eri näkökulmasta. Toisaalta voimanainen ei ole vain voimakkuutta ja lujuutta, vaan myös kykyä näyttää herkkyyttä ja naisellisuuden voimaa. Voimanainen kuuntelee lempeydellä ja ohjaa rakkaudella.

Olen opetellut pois suorittamisesta, joka ei palvele omaa elämääni. Vaikka edelleen olen useissa tilanteissa aivan liian kiltti ja venyn moneen suuntaan, silti olen oikeilla jäljillä elämäni kanssa. Tiedän, että haluan ja tarvitsen apua. En edes halua hoitaa kaikkea itse, sillä haluan aina keskittyä asiaan ja elämäntilanteeseen, joka kussakin hetkessä on läsnä. Jos saan lapsia haluaisin, että myös minulla olisi mahdollisuus olla aidosti läsnä heidän kanssaan. Eikä niin, että työt riivaisi koko ajan ja kiire olisi arjen ainoa agenda. Voimanaisten juttu ei ole hoitaa kaikkea, vaikka me tiedämme siihen pystyvämme. Meidän haasteena onkin osata löysätä, delegoida ja löytää tasapaino sitä kautta. Tässä kokonaisuudessa korostuu puolison rooli ja avun merkitys.

Naiseuden ja naiseuden voiman merkitys on korostunut vuosien saatossa. Olen ylpeä kaikista naisista, jotka ovat menestyneet ja ottaneet vastuun omasta hyvinvoinnistaan! Menestystä voi ajatella monin eri tavoin. Minulle se merkitsee kodin pyörittämistä, itsestään ja kehostaan huolehtimista, muista huolehtimista, työtä jota rakastan ja yksinkertaisesti sitä, että saan olla juuri sellainen nainen kuin haluan olla! Ethän koskaan ikinä unohda itseäsi ja sitä kuka sinä olet. Uskalla ja ole rohkea.

Voimanaisen self carevinkit

-Anna ajatuksillesi aikaa joka päivä. Jos meditointi tuntuu vielä liian kaukaiselta, kokeile istua kahvikupin kanssa ikkunan ääreen ja ole hetkessä itsesi ja omien ajatustesi kanssa

-Huolehdi kehostasi. Tarvitsemme kosketusta ja huolenpitoa. Myös terveydestä huolehtiminen menee tähän kategoriaan. Ravitse ja energisoi itseäsi, sillä vain sinä voit pitää itsestäsi täydellistä huolta. Se on meidän voimanaisten yksi tärkeimmistä tehtävistä. Nuku riittävästi, syö terveellisesti ja liiku säännöllisesti – muista erityisesti luonnon ja ulkoilun voima

-Ota omaa aikaa elämäntilanteen puitteissa, mutta ota sitä. Yksinolon merkitys on valtava, mutta niin on hyvien ihmissuhteidenkin. Ylläpidä aina suhdetta tärkeimpiin, vaikka he tietäisivätkin sinun olevan siinä aina

-Tee asioita, jotka tuntuvat sinusta hyvältä. Vaikka muiden silmissä se olisinkin turhanpäiväistä, se saa olla sinulle tärkeää. Pidä aina puolesi asioissa, jotka koet tärkeinä

-Aseta rajasi ja vaadi myös muita kunnioittamaan niitä. Tiedät kyllä mistä puhun<3

-Säästä rahaa. Tämä on ollut yksi merkittävimmistä muutoksista, kokeile vaikka. Oli kyseessä miten pitkäaikainen ja miten tahansa pieni askel, ota se!

-Tee kuluttajana valintoja, joista sinulle tulee hyvä mieli. Pohdi ja tutki. Ole valmis muutokseen ja kehittymiseen

-Ole avoin omalle henkiselle kasvulle ja muutokselle. Luo oma turvaverkkosi, joka ymmärtää sinua ja päämääriäsi. Saat mielettömästi tukea samanhenkisistä ihmisistä

-Lue ja opiskele uutta. Uuden oppiminen on hyvinvoinnin ja itsevarmuuden kannalta merkittävää. Lue asioita, jotka aidosti kiinnostavat juuri sinua! Tässä ei tarvitse trendata

-Kukaan ei kävele ylitsesi. Itsekunnioitus on tervettä ja osaat vaatia sitä myös muilta. Kerää ympärillesi hyvän energian ihmisiä, sillä positiivisuus ruokkii myös sinun sieluasi parhaiten!

-Määritä ja sisäistä arvosi osaksi arkeasi! Nämä ohjaavat jokaista valintaa ja tekoasi. Niillä on merkitys niin sinulle, kuin kaikille muillekin. Olethan esimerkkinä monelle muulle

-Tee jokin hyvä teko joka päivä, koska sinulla on siihen luontainen voima!

Huolehdi naiseudestasi

Yksi vuosien saatossa tulleesta voimanaisen muutoksesta koskee kauneudesta huolehtimista. Joskus se tarkoitti sitä, että kerran kuukaudessa käytiin laittamassa kynnet ja ripset, sekä sokeroitiin keho päästä varpaisiin. Tänä päivänä en näe tätä enää lainkaan itsestään huolehtimisena. Se on minulle tänä päivänä aivan jotain muuta, joka näkyy myös arvomaailmassani. Tässä välissä kokeilin myös unohtaa kaiken ulkoisen, mutta se taas näivetti minut totaalisesti. Venus-tyyppi tarvitsee kauneutta ja hoivaa ollakseen loistossaan. Tämä ei tarkoita aina sitä pinnallisuutta, vaan kauneus ja naisena olemisen tarve voi olla paljon muutakin.

Huolehdin ihostani ja kauneudestani siten, että se on luonnollista, kestävää ja jollakin tavalla ravitsevaa. Käyn luonnollisissa hoidoissa kuten gua sha -hieronnassa, joka tuo kasvojen iholle kiinteyttä, elinvoimaa ja kirkkautta, sekä vähentää erittäin tehokkaasti turvotusta. Tämä hoito on paitsi kehoani varten, hellii se myös suunnattomasti omaa naiseuttani ja mieltäni. Pääsen hoidon aikana nauttimaan syvästä rentouden tilasta.

Ihosta huolehtiminen on päivittäinen teko itseään varten, jonka vuoksi olen vuosien aikana alkanut panostamaan kasvojen ja vartalonhoitoon eri tavoin. Valitsen useasti luonnonkosmetiikkaa, koska uskon sen olevan luonnollisin ja parhain valinta minulle monin eri tavoin. Samalla vaikutan kuluttajana asioihin. Tämä sama ostokäyttäytyminen näkyy myös ruokaostoksilla – haluan vaikuttaa valinnoillani paitsi omaan hyvinvointiini, myös kulutuskulttuuriin.

Ps. Suomalaisen HOHDE-luonnonkosmetiikan ambassadorina voin suositella testaamaan heidän ihonhoitotuotteitaan. kaikki tuotteet ovat luonnollisia, vegaanisia ja eettisesti tuotettuja. Myös heidän arvoihin kuuluvat hyvinvointi, eettisyys, luonto, kotimaisuus, rakkaus, merkityksellisyys ja terveys – aivan kuten meillä voimanaisillakin!

HOHDE pakkaukset ovat nyt myös uudistuneet entistäkin ympäristöystävällisempään suuntaan<3 Käytän itse Hento-sarjaa, mutta tuotelinjasta löytyy myös varttuneemmalle iholle oma sarja, sekä Kajo-tuotteet, jotka sopivat erityisesti meidän voimanaisten miehille. Koodilla EEVI, saat KAIKKI tuotteet hintaan 26,80 e (etusi jopa 50 %) <3

Love, Eevi

Kuvat – Kosmariini