arki Asuminen Blogi hyvinvointi

Muuttopäivä

*kaupallinen yhteistyö; Lumo-kodit

Sen tietää, kun tapaa sen oikean. Tämä voi päteä puolison löytämisessä, mutta niin myös asunnon kohdalla. Fiilis kertoo usein kaiken. Sillä ei ole silloin väliä, miten joku muu on sisustanut asunnon, tai onko ympärillä pelkkää sotkua, sillä lopulta jäljelle kuitenkin jää vain asunto sellaisenaan – minulle tämä tarkoittaa usein puhdasta, uutta paperia. Muuttopäivä on aina jonkun uuden alku, ymmärsimme sitä heti tai emme.

 

Kakkoskodin merkitys

Nyt on kulunut reilu vuosi siitä, kun muutin Lumolaiseksi Lumo-vuokrakotiin. Tämä oli paras ratkaisu töiden sujuvuuden kannalta, sekä kaipaan säännöllisesti myös omaa aikaa ja rauhaa. Koronavuosi toi kuitenkin omat tuulenpuuskansa ja suunnittelmat eivät menneet ihan kuten olin kaavaillut. Muutoksessa paras lääke on kuitenkin muovautua mukana ja sopeutua. Nyt on aika jälleen kääntää uusi sivu ja pakata asunto muuttolaatikoihin. Vaikka sydäntä särkee ja ikävä tänne tulee varmasti olemaan kova, odotan innolla myös tulevaa. Jokainen muuttopäivä on omanlaisensa ja jokaisesta jää jotain spesiaalia muistettavaa. Vaikeimmat muuttoni liittyvät eroihin, tämä taas lienee lopulta kuitenkin yksi helpoimmista.

Sanotaan, että suurimmat kriisit elämässä ovat läheisen kuolema ja eroaminen. Mutta listalta löytyy itseasiassa myös muuttaminen! En yhtään ihmettele. Silloin luovutaan tutusta ja turvallisesta, rakennetaan uutta. Luovutaan muistoista seinien sisällä ja aletaan tekemään uusia muistoja, uusien seinien sisälle. Koti on turvapaikka ja siksi sillä on niin suuri merkitys hyvinvointiin. Myös tämä kaupunkikoti oli sitä minulle ja se myös edustaa lukuisia asioita kuten sitä, miten oma tila ja rauha saavutetaan yksin olemalla. Yksin olemisen tärkeys on mielestäni tärkeää jokaisen hyvinvoinnin kannalta. Tämä asunto symbolisoi minulle itsenäisyyttä ja rohkeutta elää. Tehdä ratkaisuja, joita kaikki eivät välttämättä tee.

Vain muutama asunto missä olen asunut on kyennyt jättämään samanlaisen jäljen ja suuren tunteen. Se kertoo varmasti paljon siitä, että tämä asunto oli enemmän kuin vain paikka olla. Toisaalta se kertoo myös siitä, että siellä oli oikeat ihmiset ja asiat.

Parasta oli, että Lumolaisena ei tarvinnut huolehtia mistään ylimääräisestä ja itse pystyi vain nauttimaan asumisesta. Nyt edessä on uudet haasteet asunnonomistajana. Mietin tässä kuitenkin vielä, laitanko asunnon vuokralle vai onko itselläni riittävää käyttöä tälle? Luulen, että se jää nähtäväksi. Aion joka tapauksessa hieman freesata asuntoa, kuten tapoihini kuuluu.

Vuokralla asumisen helppous

Toivottavasti tämä koti saa ihanat uudet asukkaat<3 Oli muuten ihana huomata, kuinka Lumo piti huolta asukistaan ihan loppuun saakka, sillä heiltä tuli todella hyvät poismuutto-ohjeet useaan otteeseen. Ei tarvinnut miettiä itse kaikkea mahdollista, vaan muutto- ja siivouspalveluista lähtien löytyi vaihtoehtoja helpompaan muuttoon. Voit lukea lisää lukuisista Lumolaisen eduista täältä.

Tämäkin asunto löytyi Lumon verkkokaupasta, jossa voi vuokrata kodin jopa vartissa! Kurkkaa tarjonta täältä. 

Asumisessa minulle on aina tärkeää laatu, viihtyisyys, puhtaus ja yhteisöllisyys. Mitkä asiat on sulle tärkeitä asunnon valitsemisessa?

Kuvat – Annie Korhonen