Blogi Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Kesä Kilpaurheilu Kuulumisia Mieli Motivaatio Muoti onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys treenaaminen

Hyvän olon jäljillä

eeviteittinen_hyvan_olon_jaljilla_kuulumisiaElämään kuulemma kuuluu erilaiset kaudet. Jostakin syystä me kuitenkin liian usein kadumme nuoruuden toittoiluja, tai vastaavasti voimme katua myös sitä, ettemme ole mielestämme eläneet täysillä. Kuitenkin jos lopulta asiaa miettii, ihminen katuu enemmän kaikkea sitä mikä on jäänyt kokematta. Syyksi on muodostunut usein jokin tärkeämpi asia, kuten urheilu, perheen perustaminen tai parisuhde. Tähän voi kytkeytyä myös epäonnistumisen pelko, tai halu suojella itseään esimerkiksi sydänsuruilta. Myös itse olen tehnyt joskus valintoja näiden perusteella.

Usein kuulee sanottavan, että tee vielä kun voit. Kun saat lapsia, et enää voi. En voi ottaa kantaa siihen kuinka paljon asiat omassa elämässäni muuttuvat perheen perustamisen myötä, mutta uskon sekin olevan henkilökohtaista. Uskon kyllä vakaasti siihen, että lapset muuttavat arvomaailmaa ja meitä vanhempina. Myös parisuhde muuttaa elämää, mutta niin muuttaa sinkkuvuodetkin. Elämä elää koko ajan ja me sen mukana. Me muutumme jatkuvasti, mutta kaikkein tärkeintä olisi säilyttää elämän ilo, oli sen muoto millainen tahansa. Omaan fiilikseen kannattaa luottaa. Aina se ei ole välttämättä edes se kaikkein mieluisin, mutta silti se välttämättömin ratkaisu omaa hyvinvointia ajatellen.eeviteittinen_blogi_kesa_fiilis eeviteittinen_asu_Jd_sports_adidas

Valinnat jotka teemme, tulee tehdä oikeista syistä. Itselleni on ollut tärkeää löytää vierelle ihminen, joka elää elämää samoin periaattein. Olen pyrkinyt luopumaan “normeista” ja tekemään elämästä koko ajan vain enemmän itseni näköistä. Haluan tehdä valintoja, jotka ovat meille hyviä. Onnellisuus ei ole riippuvainen mistään muusta kuin tunnetilasta, jonka me itse luomme. Loppupeleissä se on hyvin simppeliä! Uskalletaan elää tässä hetkessä ja hyväksytään mennyt. Luodaan nykyhetki sen pohjalta mitä me olemme nyt, eikä sen, mitä olemme olleet joskus.

Fitnessvuodet antoivat, mutta se vaati myös uhrauksia. Halusin tehdä omaa juttuani, joten en kokenut niitä silloin uhrauksina vaan valintoina. Näin jälkikäteen mietin, mistä kaikesta jäinkään paitsi. Tai ainakin hetken mietin, kunnes tulin toisiin aatoksiin. Miksi miettiä sitä noin, sillä motiivit olivat täysin erilaisia? Oli kyse urheilusta tai perheestä, tulemme aina tekemään valintoja sen pohjalta, mikä meille on tärkeää milläkin hetkellä. Hyvä että elin tuon kauden juuri noin, sillä nyt olen paljon valmiimpi kaikkeen muuhun. En halua dieetata kesällä ja jättää väliin juhlia, kuohuvaa tai mansikkakakkua. Halusin sitä silloin, nyt haluan jotain muuta. Jos en olisi toteuttanut haavettani, olisin jäänyt isoista asioista ja kokemuksista paitsi.

Tämä kesä onkin ollut loistava esimerkki sopivasta balanssista, joka toimii minulle. Vaikka pääpaino arjessa on treenin ja terveellisen ruoan ympärillä, löytyy sieltä tilaa myös vapauksille, jotka eivät ole aina olleet itsestäänselviä. Niistä vapauksista myös nauttii toisella tavoin, kun ne eivät ole jatkuvasti mahdollisia. Mutta loppujen lopuksi, teen aina itse omat valintani omaan hyvinvointiini nojaten. Aina se ei sisällä lehtikaalia ja kookosvettä, vaikka ne mielelläni usein valitsenkin. eeviteittinen_kynnet_salon_milagro_manna eeviteittinen_kesa_asu_adidas_originals_Jd_sports eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_elamanvaiheet

Olen joskus myös ajatellut karsivani elämästäni kaiken ylimääräisen, kuten irtokarkit, alkoholin, juhlimisen ja valvomisen. Hulluutta. Tuo vaihe oli ja meni, mutta se tuntui hyvältä silloin. Mitä enemmän ikää tulee mittariin, sitä enemmän tuntuu siltä, että kaikki mikä on hyvin ehdotonta jää pois. Oletteko te huomanneet saman? Sitä tulee paljon sallivammaksi ja ehkä sitä myös haluaa nauttia elämästä juuri sellaisena kuin se on. Sitä ymmärtää myös paremmin, mitkä asiat tekevät oikeasti onnelliseksi. Valinnat jotka teen tulevat luonnollisesti, eikä asioita tarvitse pakottaa. Valintoja on edelleen, mutta ne muuttuvat. On myös hyvä muistaa, ettei kaikista valinnoista ole edes tarkoitus pitää kiinni loppuelämää.

On hassua kuinka ollessani syntymäpäivillä, häissä tai muissa juhlissa ihmiset olettavat minun olevan dieetillä. Kai tuo on jäänyt muistikuvaksi monelle kilpailukaudestani. Tarkka ruokavalio, joka pyöri vuoden ympäri. Ne olivat valintoja silloin, mutta eivät enää. Olen suhtautunut siihen lähinnä huumorilla ja varmistanut syöväni jokaista kakkua ja ottavani vielä yhden lasin kuohuvaa! On siinä muilla ihmeteltävää. Tein valinnat tuolloin tavoitteen vuoksi, nyt teen periaatteessa samoin, tavoitteena urheilumenestyksen sijaan terveellinen elämäntyyli ja hyvä olo. Sallimukset kuuluvat hyvään, ihan tavalliseen elämään.

eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_adidas_JD_sports eeviteittinen_Luxhuone_kampaus_turku_ruisrock2018Eläkää jokainen vaihe kuten teistä tuntuu hyvältä. Se on ainoa keino siihen, että on onnellinen nyt ja myöhemmin. Ei ole koskaan olemassa oikeaa tai väärää, elämään kuuluu itsetutkiskelu ja erilaiset vaiheet. Ne värittävät meitä ja tekevät elämästä just niin siistiä. Toisinaan kun antaa tilaa, tuntuu myös saavansa enemmän ja vastaavasti mitä enemmän pyrkii hallitsemaan, saa lopulta paljon vähemmän. Kuinka paljon meidän kuuluisi luottaa siihen, että omaa hyvää oloa kuuntelemalla löytää parhaimman olotilan itselleen?

Superia uutta viikkoa kaikille <3

Ps. meikäläisen Ruisrock-tukka on edelleen ihan mintissä, neljättä päivää viedään:D Tänään ehkä pesen!

Kampaus Lux Huone / Kynnet Salon Milagro, Manna / T-paita – JD Sports, Adidas* / Shortsit – JD Sports, Adidas* /Kengät – JD Sports Adidas* / Lasit – RayBan